Preukusna

Fenomenalna posna suva pita: Desert koji možete da napravite za baš svaku priliku

Kolač ne sme da pliva u prelivu

Recepti
Autor:
Fenomenalna posna suva pita: Desert koji možete da napravite za baš svaku priliku
Foto: Shutterstock

Sastojci:

* 1/2 kg tankih kora * 600 g oraha * 150 g suvog grožđa * 600 g šećera * 400 g šećera za preliv * ulje i kisela voda za premazivanje kora

Baklava
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Na dno velikog pleha stavite tri kore, svaku malo premažite prethodno pripremljenom mešavinom ulja i kisele vode. Filujte. Svaku narednu koru premazujte uljem i kiselom vodom, a mlevenim orasima i suvim grožđem filujte svaku drugu koru. Završite sa 3 kore.

2. Pre pečenja oštrim nožem kolač pažljivo isecite na kocke i ispecite ga.

3. Šećer i vodu stavite da se kuvaju i krčkajte sve dok se šećer ne rastopi. Ukoliko volite, u preliv možete da dodate i malo limuna. Gotovim sirupom prelijte pečenu pitu i ostavite je da ga dobro upije.

4. Poslužiti hladnu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs