Sastojci:
* 1/2 kg tankih kora * 600 g oraha * 150 g suvog grožđa * 600 g šećera * 400 g šećera za preliv * ulje i kisela voda za premazivanje kora
Priprema:
1. Na dno velikog pleha stavite tri kore, svaku malo premažite prethodno pripremljenom mešavinom ulja i kisele vode. Filujte. Svaku narednu koru premazujte uljem i kiselom vodom, a mlevenim orasima i suvim grožđem filujte svaku drugu koru. Završite sa 3 kore.
2. Pre pečenja oštrim nožem kolač pažljivo isecite na kocke i ispecite ga.
3. Šećer i vodu stavite da se kuvaju i krčkajte sve dok se šećer ne rastopi. Ukoliko volite, u preliv možete da dodate i malo limuna. Gotovim sirupom prelijte pečenu pitu i ostavite je da ga dobro upije.
4. Poslužiti hladnu.