Evo jedne odličneideje za novogodišnju trpezu. Potrebno vam je samo tanko razvučeno lisnato testo, kalupi u obliku zvezdica u nekoliko veličina i praznična čarolija može da počne.

Mogu da se prave u slanoj i slatkoj verziji.

Za slatku vam je potrebno:

  • lisnato testo
  • puter
  • prah šećer

Za slanu vam je potrebno:

  • lisnato testo
  • puter
  • rendani kačkacalj ili parmezan

Priprema je veoma jednostavna:

Lisnato testo kalupima izrežete u zvezdice raznih veličina, izbušite ih viljuškom i premažete puterom pa pospete šećerom ili parmezanom i ispecete u rerni. Kad se ispeku na čačkalicu poređate od najveće do najmanje zvezdice jednu na drugu da bi dobili jelkicu.

Prijatno!

Bonus video:

44:03
Komšiluk S01EP73 Izvor: Kurir TV

Ovaj specialitet nije samo ukusan, već i zgleda prelepo i u prazničnom je duhu