Miš-maš bugarska kajgana sve očarala ukusom: Zdravo, a zasitno i jeftino jelo, gotovo začaš

Bugari spremaju kajganu na najlepši način, obavezno je isprobajte!

Recepti
10:28h
Miš-maš bugarska kajgana sve očarala ukusom: Zdravo, a zasitno i jeftino jelo, gotovo začaš
Foto: Shutterstock

Miš-maš je tradicionalni bugarski specijalitet, a priprema se od jaja, feta sira, paradajza, luka i pečenih paprika. Vrlo je zasitan i zdrav obrok prepun proteina koji je baš lako sprema, a ni ne košta puno.

Sastojci za miš-maš:

  • 3 sveče paprike
  • 3 paradajza
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 350 g feta sira
  • 5 jaja
  • 2 kašike svežeg naseckanog peršuna
  • so
  • biber
  • ulje

Način pripreme:

U većem tiganju zagrejte ulje i dodajte seckani luk. Pržite ga dok ne omekša i postane staklast.

Miš maš, Bugarska kajgana, kajgana
foto: Shutterstock

Dodajte sitno iseckane paprike i pržite još nekoliko minuta.

Zatim dodajte paradajz i kuvajte dok se tečnost iz paradajza ne smanji i sos malo ne zgusne.

U posudi umutite jaja i blago ih posolite. Dodajte ih u tiganj s povrćem i mešajte dok se ne zgusnu po vašem ukusu.

Mrvljeni sir dodajte pred kraj kuvanja i lagano ga umešajte u smesu.

Posolite i pobiberite po ukusu (pazite s količinom soli, jer je sir često dovoljno slan).

Po želji, dodajte seckani svež peršun kao ukras.

Bugarska kajgana se obično služi topla, uz svež hleb ili tost.

JEDNOSTAVAN TRIK DA VAM TESTO BRŽE NARASTE:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs