Sastojci:
- ulje
- 2 crna luka
- belo meso
- so
- vegeta
- biber
- celer
- šargarepa
- boranija
- krompir
- suvi peršun
- slatka začinska paprika
- svež peršun
- 1 kašika brašna
Foto: Printscreen Youtube/ Sanja Mandic Sanjine djakonije
Priprema:
Propržiti luk, posoliti i dodati pileće belo meso, iseckano na kockice pa začiniti. Dodati iseckanu šargarepu, celer i boraniju. Dodati peršun i mlevenu papriku. Sve vreme mešati. Dodati iseckan krompir i naliti vodom. Kuvati dok krompir ne omekša. Razmutiti brašno i vodu i dodati u kuvanje. Ostaviti još 10-ak minuta da se kuva, pa dodati sveže seckan peršun.
Vojvođanski kare kao predlog za ručak
Donosimo vam najbolji recept za ručak "na kašiku" gotov za 20 minuta.
Budi deo Stil zajednice.