Juneći ribić u saftu od senfa: Ručak sa mesom mekanim kao puter, topi se u ustima

Donosimo vam najbolji recept za juneći ribić u saftu od senfa.

Recepti
Juneći ribić u saftu od senfa: Ručak sa mesom mekanim kao puter, topi se u ustima
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g junećeg mesa (ribić, but)
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 10 g senfa (jedna kašika)
  • vegeta, biber, so, suvi začin (lovor, bosiljak)
  • malo brašna

Priprema:

Isecite meso na krupnije komade. Poslolite meso i uvaljajte ga u brašno sa svih strana. U tiganj u kojem ćete pržiti meso, sipajte malo ulja. Stavite meso da se prži i okrećite ga povremeno dok ne dobije ravnomernu boju sa svih strana. Luk i šargarepu isecite na kockice, odnosno kolutove. Isprženo meso sa sve masnoćom prebacite u ovu šerpu, a zatim dodajte luk i šargarepu. Dodajte još i kašiku senfa. Uključite ringlu na srednju temperaturu da se dinsta. Sipajte oko pola litre vode i poklopite. Na ovaj način meso treba da se dinsta oko sat do sat i po vremena. Proverite viljuškom da li je meso omekšalo i dodajte još soli i bibera po želji. Dok se meso dinsta, pripremite prilog, u našem slučaju je to bareni krompir.

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs