Sastojci:
- 450 g junećeg mesa (ribić, but)
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 10 g senfa (jedna kašika)
- vegeta, biber, so, suvi začin (lovor, bosiljak)
- malo brašna
Priprema:
Isecite meso na krupnije komade. Poslolite meso i uvaljajte ga u brašno sa svih strana. U tiganj u kojem ćete pržiti meso, sipajte malo ulja. Stavite meso da se prži i okrećite ga povremeno dok ne dobije ravnomernu boju sa svih strana. Luk i šargarepu isecite na kockice, odnosno kolutove. Isprženo meso sa sve masnoćom prebacite u ovu šerpu, a zatim dodajte luk i šargarepu. Dodajte još i kašiku senfa. Uključite ringlu na srednju temperaturu da se dinsta. Sipajte oko pola litre vode i poklopite. Na ovaj način meso treba da se dinsta oko sat do sat i po vremena. Proverite viljuškom da li je meso omekšalo i dodajte još soli i bibera po želji. Dok se meso dinsta, pripremite prilog, u našem slučaju je to bareni krompir.
Vojvođanski kare kao predlog za ručak