Počnite odmah

Sad je vreme da se spremite za bikini: Vežba bez pokreta vaja telo za 28 dana! (FOTO)

Ako ste početnik, ne pokušavajte da oborite rekord, počnite lagano
Fitnes 14.05.2016. - 18:36h Autor: uspesnazena.com
Foto: Shutterstock

"Plank" je jedna od najpopularnijih i najefikasnijih vežbi širom sveta. Ona tera na rad, ne samo stomačne, već i misiće celog tela. Posvetite joj 5 minuta dnevno i bićete iznenađeni rezultatima!

 

Suština vežbe je u tome, da treba barem jednom dnevno "lebdeti" iznad poda nekoliko minuta oslanjajući se samo na ruke i noge. Nesumnjivo, nalaziti se u ovakvom položaju čak i 2 minuta nije lak zadatak. U ovom trenutku aktivira se veliki broj mišića.

 

Ali, kao rezultat ove vežbe imaćete jaka leđa, zategnutu zadnjicu bez celulita,  izvajane noge, ravan stomak i lepe ruke.

 

"Plank" je statična vežba. Pokreta nema, zato je najvažnije pravilno držati telo.

 

Lezite na pod stomakom na dole. Savijte laktove na 90 stepeni i postavite se u ležeći položaj na laktove. Telo treba da formira pravu liniju od glave do peta. Oslanjajte se samo na podlaktice i vrhove prstiju na nogama. Laktovi se nalaze direktno ispod ramena. Držite telo što  ravnije, napregnite trbušne mišiće i ne opuštajte se. Pokušajte da ne spuštate kukove ka podu.

 

Toliko moćna, a zaboravljena: Ova vežba skida celulit kao od šale! (VIDEO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Pravilan položaj svakog dela tela:

 

Stopala - Sastavite ih. Biće teže držati ravnotežu što će povećavati pritisak na trbušne mišiće.

 

Noge - Treba da budu ravne i zategnute, u suprotnom,  pritisak na pravi trbušni mišić, koji pridržava lumbalni deo kičme, takođe će biti smanjen.

 

Zadnjica - Napregnite je i ne opuštajte do kraja vežbe, jer tako povećavate aktivaciju svih mišića donjeg torza.

 

Krsta - Najbitniji momenat. Kod pravilnog izvođenja vežbe, donji deo leđa mora biti ravan. To znači da ne sme biti zaobljen ili ulubljen. Zamislite da su  vaša leđa čvrsto pripijena uza zid.

 

Stomak - Uvucite ga, i u takvom položaju pokušajte da ga još podvučete pod rebra. U toku vežbe držite stomak u takvom položaju, ali dah ne zadržavajte.

 

Laktovi - Da biste izbegli nepotrebno opterećenje  ramena, stavite laktove direktno ispod ramenih zglobova.
Zadržavajte se u ovom položaju koliko možete. Za početak  je dovoljno 10 sekundi. Po pravilu, ljudi sa različitom fizičkom spremnošću  zadržavaju ovakvu pozu od 10 sekundi do 2 minute. Posle napravite pauzu od 2 minute i ponovite vežbu. 5 ponavljanja će biti dovoljno.

 

Ceo život se bori sa kilažom, sada je skinula 15 kg: Opra Vinfri otkriva jednostavnu tajnu! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ako ste početnik, ne pokušavajte da oborite rekord, počnite lagano. Veoma je važno raditi ovu vežbu svakodnevno, poželjno u isto vreme.

 

Rezultati

 

Zategnuta zadnjica - Vežba je usmerena na glutealni mišić i zadnju ložu noge. Na taj način ne samo da  ćete dobite željeni oblik zadnjice, već ćete se osloboditi i celulita.

 

Jaka leđa - Za vreme vežbe aktivni su donji leđni mišići, takođe ramena i vratni deo. Dakle, ova vežba može poslužiti kao prevencija osteohondroze u oblasti vrata i lumbalnog dela kičme. Sem toga, oslobodićete se bolova u ramenima i između lopatica, koji  nastaje kao posledica nošenja teških torbi ili dugog sedenja za radnim stolom.

 

Zategnute privlačne noge - Glavni teret u vežbi pada na noge. Pri tome uključeni su svi mišići nogu – od kukova do listova. Nema mesta za brigu ako osetite peckanje u mišićima – to je znak da mišići rade.

 

Zategnute ruke - Sasvim je očigledno da se zajedno sa nogama u ovoj vežbi intenzivno treniraju  i ruke. Na njima se održava polovina telesne težine.

 

Ravan stomak - Kada je celo telo napeto, automatski se aktiviraju trbušni mišići, kako donji, tako i bočni.

 

Sedam dana jedite po kašiku na prazan stomak: Zapanjiće vas koliko ćete smršati! (RECEPT)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...