Oblikujte svoje telo

Ključne vežbe za žene: Pravilno podizanje nogu oblikuje bokove, 30 sekundi za jači torzo

Svakodnevno sedenje i po osam sati dnevno može da ostavi trajne posledice po zdravlje, posebno na kičmu. Uz pravilne vežbe možete ojačati mišiće, poboljšati cirkulaciju i napuniti baterije
Fitnes
01:38h
Foto: Shutterstock

Svaki dan uradite bar jednu vežbu i videćete koliko će vam biti bolje.

 

Dok sedite podignite nogu, ispružite je i držite tako par sekundi, a zatim je vratite u prvobitni položaj. Međutim, nemojte da je spustite na pod već je držite u vazduhu dve sekunde pre nego što je spustite. Isti postupak ponovite i s drugom nogom. Ovu vežbu izvodite 15 puta na dan.

 

OVDE pogledajte kako izgleda žena koja je nedavno na svet donela petu bebu - ko bi rekao!

 

Pravilno sedenje za ravan stomak
Isto kao što možete ojačati noge, možete učvrstiti i mišiće stomaka. Sedite pravilno tako da stolica podupire donji deo kičme, a ruke su na stolu pod uglom od 90 stepeni i dok udišete uvucite stomak, pa zadržite vazduh oko 30 sekundi. Vežbu ponovite dva puta svakih sat vremena.

 

Samo 30 sekundi za jači torzo


Pomerite gornji deo tela ulevo i držite oko 30 sekundi. Isti postupak ponovite tako da se nagnete udesno. Na taj način jačate trbušne i grudne mišiće.

 

I dok sedite zatežite butine
Zategnite unutrašnje butne mišiće i držite oko pet sekundi. Postupak ponovite od 12 do 20 puta na dan, a između ponavljanja se malo opustite kako ne biste dobili upalu mišića.

 

OVDE pogledajte tri vežbe za vitke noge kakve ima Kejt Midlton.

 

Pravilno podizanje nogu oblikuje bokove


Sedite pravilno i lagano uvucite stomak, a potom nogu podignite od stolice pod uglom od 90 stepeni. Držite nekoliko sekundi i potom spustite na pod. Ovom vežbom oblikujete bokove, bedra i trbušne mišiće.

 

Kegelove vežbe za jaču karlicu
Osim bokova i butina vežbajte i karlicu, pa sprečite probleme s mokrenjem. Stiskajte mišiće karlice koji su odgovorni za zadržavanje mokraće, kao da pokušavate da sprečite mokrenje. Tzv. Kegelove vežbe, ako ih radite tri puta na dan omogući će vam i bolji seksualni život.

 

Kako da postanete što bolji u seksu - OVDE vežbe su pravi hit u svetu!

 

Loptica za lepša bedra


Želite li da oblikujete bedra i trbušne mišiće, dok sedite stavite između nogu lopticu i laganostiskajte. Vežbu ponovite 20 puta na dan, i svaki put kad je stisnete zadržite oko tri sekunde pa opustite.

 

Guzu možete oblikovati i sedeći
Samo zato što ceo dan sedite, ne znači da ne možete da oblikujete guzu. Zategnite mišiće zadnjice i držite oko tri sekunde, a potom ih opustite. Vežbu ponovite 15 puta na dan.

 

OVDE pogledajte jednu vežbu za čvrstu i podignutu guzu - što duže izdržite, to bolje.

 

Napetost u ramenima nestaje za nekoliko sekundi


Napetosti u ramenima rešite se jednostavnom vežbom. Glavu okrenite u levu stranu, a torzo u desnu i ostanite nekoliko sekundi u tom položaju. Ponovite, ali tako da glavu okrenete udesno, a telo ulevo. Vežbu ponovite 15 puta na dan naizmenično menjajući strane.

 

Tri minuta dnevno za čvrstu i podignutu guzu - više o tome pogledajte OVDE.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...