ZLATNI SAVETI

U 70-oj dobila telo kakvo nije imala ni sa 20: Sve to zahvaljujući ovim jednostavnim pravilima! (FOTO)

Ona je najstarija fitnes instruktorka, ima 73. godine i telo na kojem joj zavide i mnogo mlađe devojke. Za ovu neverovatnu transformaciju zaslužna je samo jedna stvar

Fitnes & Nutricija
U 70-oj dobila telo kakvo nije imala ni sa 20: Sve to zahvaljujući ovim jednostavnim pravilima! (FOTO)
Foto: Profimedia

Kada je napunila 70 godina, Džun Mekdonalds, imala je blizu 100 kilograma i probleme sa krvnim pritiskom i holesterolom. Tog dana je odlučila da nešto mora nešto da uradi.

S obzirom da je njena ćerka fitnes instruktorka, zamolila je da joj održava trenige, na šta je ona pristala. Od svog 70-og rođendana, ona radi punom parom i ne propušta ni jedan trening.

Kaže da je ponosna na sebe i sada svo znanje koje je prikupila želi da podeti sa pratiocima na društvenim mrežama.

Poručuje svima: "Ako je jedna baka od 70 uspela, onda može svako".

Ceo život se borila sa debljinom, a onda je smršala 80 kilograma: Pridržavala se ova 3 jednostavna pravila!

Džun Mekdonalds se ceo život borila sa viškom kilograma, ali se njen život i navike koje je imala preokrenule u samo jednom danu. Danas ima 73 i izgleda bolje nego ikada. "Osećam se kao druga žena", kaže ona.

"Dve nedelje sam od ćerke učila o zdravom načinu života i svaki savet sam i primenila".

U prvih 6 meseci je smršala 20 kilograma, da bi u narednih izgubila još 15.

U teretanu je odlazila 5 puta nedeljno, a trening je podrazumevao 15 minuta kardio vežbi i isto toliko minuta vežbi za oblikovanje tela.

Svako jutro je pila čašu jogurta sa ovim začinom: Za mesec dana je smršala 7 kilograma i regulisala nivo holesterola!

Ishranu je potpuno promenila, kao i sam odnos prema hrani. Umesto 3 velika obroka na koje je navikla, počela je da jede 5 puta dnevno, ali manje porcije.

Žitarice od celog zrna, meso bez puno masti i dosta povrća, na tome se temelji njena ishrana danas. Osnovna grupa naminica su proteini. Zahvaljujući njima izgradila je mišiće i brzo sagorela sve masne naslage.

Ovako izgleda njena ishrana:

Doručak: Ovsena kaša ili omlet od 2 cela jaja i 3 belanca, malo nemasnog sira i povrće.

Ručak: Meso koje nije masno, dosta povrća, integralni hleb.

Večera: Riba i povrće ili integralni hleb i čaša jogurta.

Ona ima i 2 užine u toku dana koje se sastoje od jedne voćke ili šake nekog koštunjavog voća ili sladoleda bez šećera. S vremena na vreme ugodi sebi i počasti se nekim slatkišem. Kaže da sluša potrebe tela i njima se vodi.

Najvažnije je izbaciti masnu hranu i prekomernu upotrebu šećera. To su glava pravila kojih se treba držati. Uz dodatnu fizičku aktivnost, rezultati neće izostati.

Ona naglašava da bez treninga nije moguće oblikovati telo. "Pravilna ishrana se podrazumeva, ali je i trening itekako važan".

Kejt Midlton svaki dan pije ovaj sok: Zato na njoj nema ni grama viška! (RECEPT)

Sa izgubljenim kilogramima otišle su i sve bolesti. "Izbacila sam lekove, sa artritisom više nemam problema, bolest bubrega držim pod kotrolom. Imam više energije i samopoutdanja", dodaje ona.

"Stići do cilja je lako kad donesete odluku. Plan ishrane nije ni malo težak. Ja nikad nisam gladna. Najteže mi je bilo da krenem na ovaj put, a verujem da to muči i mnoge žene. Samo pomislite koliko ćete se bolje osećati i izgledati, ja sam primer da je sve moguće".

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs