SAVET IZ PRVE RUKE

JELENA I NOVAK ĐOKOVIĆ PAŽLJIVO SLUŠAJU SVE NJEGOVE SAVETE: Čuveni guru tvrdi da je ova ishrana ključ dobrog zdravlja!

Ako želite dobro zdravlje, hranite se ovako, poručuje on

Fitnes & Nutricija
13:19h
JELENA I NOVAK ĐOKOVIĆ PAŽLJIVO SLUŠAJU SVE NJEGOVE SAVETE: Čuveni guru tvrdi da je ova ishrana ključ dobrog zdravlja!
Foto: Profimedia

Supruga Novaka Đokovića, Jelena Đoković, imala je priliku da se susretne sa indijskim guruom, Sadhguruom, koji je na svojoj misiji gde za 100 dana na motoru putuje do Indije, svakog dana prolazeći kroz drugu zemlju.

Cilj mu je da podigne svest o bitnosti očuvanja zemljišta zarad zdravlja ljudi i planete.

Sadguru, koga na Instagramu prati 7,7 miliona ljudi, prolazio je kroz Beograd i iskoristio je priliku da upozna suprugu najboljeg tenisera sveta, koja se odazvala njegovom pozivu da se podigne svest o očuvanju zemljišta.

- Danas je kroz Beograd prošao Sadhguru i pričao o bitnosti očuvanja zemljišta jer postaje sve više osiromašeno. Naše voće, povrće i žitarice koje uzgajamo i jedemo nemaju više istu nutritivnu vrednost kao nekada… danas nam treba 8 pomorandži da zamene onu jednu sočnu od pre samo 10 godina.

- Zbog toga nas poziva da mu se pridružimo u njegovoj kampanji podizanja svesti o bitnosti očuvanja zemljišta i naravno, poziva nas da promenimo navike zarad našeg zdravlja, a i zdravlja naše dece i planete. Ja sam se rado odazvala pozivu i sa velikom zahvalnošću ga ispratila dalje… ima još 75 dana vožnje motorom da stigne do Indije - napisala je Jelena uz fotografiju sa indijskim guruom.

Pravo ime ovog čuvenog gurua je Jagadiš "Jagi" Vasudev. U Indiji podučava jogu od osamdesetih godina prošlog veka. Njegovu rečenicu "nemojte se identifikovati kao vegan ili vegetarijanac" se sigurno često čuli iako nikad niste čuli za Sadgurua. Nju obično izgovara Novak Đoković kad ga pitaju o načinu ishrane. Novak ne voli nikakve "etikete", mada ne krije da se njegova ishrana obično sastoji od namirnica biljnog porekla.

Sam Sadguru smatra da u ljudskoj ishrani treba koristiti one namirnice čiji je evolutivni nivo što dalje od čovekovog. Zato preporučuje voće i povrće, ističe da ne treba jesti meso sisara, a za one koji baš ne mogu bez mesa, savetuje da jedu ribu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs