Probajte, ne može da vam naškodi

Japanski stručnjak za mršavljenje: Ova vežba istezanja skida salo sa stomaka i leči bol u kičmi i krstima! (FOTO)

Aktiviraju se mišići stomaka, leđa i unutrašnje strane butina

Fitnes
Autor:
Foto: Youtube Printscreen / 美LAB.(ビラボ)

Mnogi ljudi veći deo vremena provode sedeći, pretežno zbog prirode posla kojim se bavimo i tu malo toga možemo da učinimo.

 

Ali, bez fizičke aktivnosti naše telo postaje manje pokretno i počinje polako da akumulira suvišnu masnoću. Sve to može za sobom da vuče i ozbiljne zdravstvene probleme, i zato se treba potruditi, odvajati vreme barem za lagane vežbe.

 

Danas vam predstavljamo jednostavnu vežbu, koju predlaže Tamajo, japanski stručnjak za mršavljenje.

 

U pitanju je vežba istezanja, koja pomaže da se aktiviraju mišići abdomena i leđa, koje zatezanjem i ojačavamo. Pored toga, ova vežba aktivno deluje i na unutrašnju stranu butina. Vežba je zaista čudesna!

 

Kako se vežba izvodi:


Stojimo široko raširenih nogu, stopalima ka spolja. Nožni prsti i kolena su okrenuti u istom smeru. Noge savijte u kolenima. Za održavanje ravnoteže, stavite ruke na njih. Sada započnite izvođenje vežbe - prvo se nagnite napred, okrećući desno rame ulevo i unutra, pri čemu levo rame ide unazad.

 

Čučnjevi su majka svih vežbi: Leče srce, zatežu noge, sprečavaju starenje! (VIDEO)

foto: Youtube Printscreen / 美LAB.(ビラボ)

Treba da osetite kako se istežu mišići butina, struka i leđa. Zadržite se u ovom položaju 3 sekunde, pa se vratite u početni položaj. Ponovite isto to i u drugom smeru.

 

Pokrete treba raditi polako i pažljivo, sve vreme osećajući napetost mišića. Vežbu radite 2 puta dnevno po 10 ponavljanja.


Nakon 2-3 nedelje redovnog vežbanja, primetićete da "šlauf" sa struka polako nestaje, a već nakon nekoliko dana osetićete kako leđa i krsta postaju pokretljivija i bol nestaje.

 

Za sve one koji mnogo sede, ova vežba je zaista nezamenljiva!

 

U videu pogledajte kako se tačno izvodi vežba!

 

4 najbolje vežbe za ravan stomak posle četrdesete: Dovoljno je 10 minuta dnevno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs