ONA TO ZNA

Ovako Venus Vilijams održava gvozdene mišiće: Saveti uz koje ćete se zategnuti kao profesionalni sportista!

Zvezda ženskog tenisa - Venus Vilijams odlučila je da podeli sa fanovima svoje tajne dobre linije i zategnutog i snažnog tela.

Fitnes & Nutricija
16:38h Autor:
Ovako Venus Vilijams održava gvozdene mišiće: Saveti uz koje ćete se zategnuti kao profesionalni sportista!
Foto: Profimedia

Njena snaga, energija i telo spremno na velike psiho-fizičke izazove imali smo bezbroj puta prilike da vidimo na teniskom terenu – kada je Venus izdržala ono što mnogi muškarci ne bi. Zato, verujemo da ono što ona ima da kaže o načinu kako da budete zdravi, postignete kondiciju i snagu i oblikujete svoju mišićnu masu – itekako je korisno.

Talentovana teniserka i žena gvozdenih mišića, savetuje kako da ostanete fit, zdravi, u formi i zategnete i oblikujete svoje telo. Ovo je njen način, a nama se čini da itekako deluje!

Bežite iz teretane

Ova teniserka nije veliki fan zatvorenih teretana, ona voli posebne adaptirane vežbe za celo telo. Ne voli sporu i dosadnu rutinu teretane, pa zato bira uzbudljive, brze, nove vežbe. Najtoplije savetuje plivanje i sprint, a ako niste u mugoćnosti za to – onda svakako aktivan trening sastvaljen od vežbi koje će pokrenuti sve grupe mišića podjednako, a umereno.

Sve je u energiji

Pre vežbanja Venus se opskrbi proteinima. Pošto je vegan, koristi proteinske šejkove, grašak, orašaste plodove da bi podigla nivo energije. Kaže da unese 200 kalorija 30 minuta posle treninga. Disciplina je na prvom mestu, a Venus se strogo drži svoje dijete zasnovane na biljnim proizvodima. Ona savetuje i da pijete čašu vruće vode sa limunom svako jutro da biste bili dobro hidrirani tokom dana, ali u isto vreme i očistili organizam.

foto: Profimedia

Motivacija

Kada je u pitanju motivacija, teniserka tvrdi da joj je ravan stomak glavni "pokretač". Zato radi mnogo vežbi za predeo stomaka, tvrdi da su pilates lopte za vežbanje pravo blago i da se sa njima mnogo toga može postići, a pored toga veoma biti su i sklekovi, koji ojačavaju ruke i leđnu muskulaturu, jer je veoma važno da kičma bude jaka i izdrži "teret" tela.

Organizacija

U sportu nema odstupanja i Venus kaže da dobro zna koliko je teško ostati na pravom putu. Ona planira unapred, zapisuje, ima svoju tabelu i beleži rezultate- drugim rečima, vodi evidenciju o svom učinku, napretku i kako je do njega došlo najlkasnije i najbrže, uz koje namirnice, set vežbi, i slično...

Istrajnost donosi samopouzdanje

Istrajnost je naravno vrlo važna. Bitno je da se uvek osećate dobro. Ukoliko uspete da ostanete na svom fitnes putu osećaćete se puni samopouzdanja. Nije loše da češće razmišljate i vizuelizujete svoj cilj, kada se radi o vežbanju – bilo da je to zdravo telo, bolja telesna kondicija ili izvajana figura. Vizuelizacija će veoma pomoći u tome i učiniti da istrajete i dođete do željenog cilja.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs