kralj ričard

ŽIVOT ČOVEKA KOJI JE ZASLUŽAN ZA USPEH SESTARA VILIJAMS: Napustio porodicu, jedna smrt je i dalje nerazjašnjena! (FOTO)

Iako je Ričard Vilijams u biografskoj drami 'Kralj Ričard' predstavljen kao dobar otac i trener, njegova ćerka iz prvog braka tvrdi da je ostalu decu u potpunosti zanemarivao.

Zanimljivosti
Autor:
ŽIVOT ČOVEKA KOJI JE ZASLUŽAN ZA USPEH SESTARA VILIJAMS: Napustio porodicu, jedna smrt je i dalje nerazjašnjena! (FOTO)
Foto: Profimedia

Biografska drama 'Kralj Ričard' opisuje karijeru slavnih sestara Venus i Serene Vilijams te ulogu trenera koju je imao njihov otac. U ovom dugoočekivanom filmu prikazuje se šta je Ričard Vilijams radio za svoje ćerke kako bi stekle titule najboljih teniserki na sveti.

Iako Ričard nije bio profesionalni teniser, potencijal i talenat sestara Vilijams prepoznao je još u njihovom detinjstvu.

Uloga slavnog oca pripala je Vilu Smitu koji je za interpretaciju dobio odlične ocene, ali ubrzo su počeli da izlaze detalji o neprikazanim segmentima iz njegovog života. Na primer, u filmu se ne spominje petoro dece iz prvog praka. Ričard je decu i prvu suprugu Beti Džonson napustio pre nego što su Serena i Venus bile rođene.

ZBOG MUŽA SE ODREKLA SVOJE VERE, OTADŽBINE I KARIJERE: Životna priča najvoljenije princeze na svetu!

kralj Ričard
foto: Profimedia

Zanemario decu iz prvog braka

'On nije kralj. Ako malo bolje pogledajte, on nikada nije ništa postigao već je maštao u svojoj glavi – živeo je svoj san kroz svoje dve ćerke, a ostalu decu je zanemarivao', izjavila je njegova ćerka iz prvog braka, Sabrina Vilijams.

Smatra da je ime filma ironično i preterano, ali da paše njegovoj percepciji samog sebe.

'Prava istina je da su te devojke [Serena i Venus došle do vrha zbog izbora mog oca, mi smo odrasli u siromaštvu nakon što je otišao', komentarisala je Sabrina dodavši da se zbog njegovog napuštanja porodica godinama borila s poremećajima u ishani kao i psihičkim problemima zbog kojih je ponekad imala suicidalne misli.

ŽIVOTNA PRIČA NAJDŽELE LOSON: Prerano sahranila majku, sestru i voljenog muža, brak sa milijarderom je dotukao! (FOTO)

kralj Ričard
foto: Profimedia

Ulične bande

Majka slavnih teniserki, Orasina Prajs, imala je još tri ćerke iz prethodne veze. Nakon što su Ričard i ona dobili Serenu i Venus, njegova pažnja se isključivo usmerila na njih te je s njima počeo intenzivno da trenira još od četvrte godine života braneći im da se igraju lutkama poput ostale dece. To je činio najviše kako bi ih zaštitio od lošeg uticaja u komšiluku.

Film će izmamiti suze gledaoca koji su proteklih 18 godina isplakali i teniske šampionke zbog porodične tragedije koja im je obeležila mladost.

O njoj je nedavno progovorila i 40-godišnja teniserka Serena u šou 'Red Table Talk' koji vodi glumica Džada Pinket Smit, supruga Vila Smita koji u filmu glumi njihovog oca Ričarda.

Naime, najstarije dete porodici Vilijams, Jetunda Prajs, automatskom puškom je ubio član bande blizu teniskog terena na kojem su sestre Vilijams napravile prve teniske korake pod vođstvom oca Ričarda. Jetunda je bila najstarija od pet ćerki Serenine i Venusine majke Orasene Prajs koju je dobila u braku s prvim suprugom Jusefom Rašidom.

Orasena i Jusuf u braku su dobili tri ćerke, a tu su još i danas 46-godišnja Iša i tri godine mlađa Lindrea o kojima je nastavio da se brine upravo Ričard, otac Serene i Venus Vilijams. One su bile jako povezane sa svojim polusestrama, posebno ubijenom sestrom jer ih je najčešće čuvala.

Medicinska sestra Jetunda postala im je i asistentkinja kada su počele da osvajanju prve turnire, ali nikada nije želeka da se odseli iz problematičnog kvarta u Los Anđelesu u kojem je na kraju tragično skončala.

ŽIVOT POSVETIO PRAVDI, BIO NA STRANI SRBA, OGORČEN NA MEDICINU KOJA MU JE UBILA ŽENU: Životna priča Noama Čomskog!

kralj Ričard
foto: Profimedia

Jetunda Prajs ubijena je 14. septembra 2003. u 31. godini u još uvek nerazjašnjenim okolnostima. Iza sebe je ostavila troje dece.

Ubica je uhvaćen i osuđen, ali nikada nije otkrio zašto je pucao u automobil u kojem se vozila voljena ćerka, sestra i majka. Automobil je vozio njen tadašnji partner Roland Vormli koji je bivši zatvoreni i kriminalac, a vezu s njom započeo je iste godine kada je i ubijena.

Ričard Vilijams je u svojoj autobiografiji 'Crno i Belo' izjavio da je svoje ćerke naučio taekvondo kako bi se odbranile ako ih neko napadne. Odrastao je na američkom jugu, u vremenu kad afroamerikanci nisu imali gotovo nikakva građanska prava.

'Ako već nisu poštovali mene, moraće da poštju vas', prepričao je u knjizi pa je istu rečenicu na teniskim terenima u filmu izjavio u filmu i Vil Smit.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs