GLASAJTE!

ONI SU HARIZMATIČNI, NEUSTRAŠIVI, NEVEROVATNO PRIVLAČNI: Ko je po vama najzgodniji muški TV lik? (ANKETA)

Likovi iz serija često stvore pravi mali kult koji fanovi omiljenih TV odnosno striming hitova obožavaju. Ponekad je u pitanju glavni, ponekad sporedni lik, ali zajedničko im je uvek nepokolebljiva harizma naglašena upečatljivim stilom, gestama i ponašanjem.

Filmovi
Autor:
ONI SU HARIZMATIČNI, NEUSTRAŠIVI, NEVEROVATNO PRIVLAČNI: Ko je po vama najzgodniji muški TV lik? (ANKETA)
Tomas Šelbi, Foto: Profimedia

Često se poklopi da su oni najslavniji upravo negativci, ali neodoljivim šarmom svrstali su se u omiljene muške likove iz serija.

TOM ŠELBI, BIRMINGEMSKA BANDA

Tomas odnosno Tomi Šelbi potpuno je zaludeo svet kao glavni lik Netfliksove popularne serije Birmingemska banda, a odigrao ga je Kilijan Merfi. Šef krimi klana iz Birmingama postao je stilska ikona i jedan od najharizmatičnijih likova s malih ekrana. Iako je glava familije Šelbi često u poslovima vezanim za krađu, mito pa i ubojstva, Tomi je klasični primjer negativca kojeg volimo i čija su dela uvek malo manje loša nego ona rivalske bande u seriji.

MAJKL SKOFILD, BEKSTVO IZ ZATVORA

‘Bekstvo iz zatvora’ je bila jedna od najslavnijih serija sredinom 2000-ih godina, a Majkl Skofild omiljeni protagonista. Izvrsno ga je odglumio Ventvurd Miler kojeg je zavolela i muška i ženska publika. Skofild je u seriji jedan od dva glavna lika i radnja započinje njegovim odlaskom u zatvor kako bi pomogao svom bratu Linkolnu da izbegne smrtnu kaznu za zločin koji nije počinio. Tokom serije otkriva se Skofildov neverovatno razrađeni plan bekstva u kojem je uvek jedan korak ispred svih ostalih. Njegove karakteristične tetovaže bekstva iz zatvora i neustrašiva ličnost izdvojile su ga kao jednog od omiljenih muških TV likova.

KENDAL ROJ, NASLEDNICI

U prvom planu debelo nagrađivane serije ‘Naslednici’ je porodica Roj u kojoj imamo celi spektar apsolutno genijalno osmišljenih likova. Ipak, Kendal Roj dodatno izvire iz moćne familije zahvaljujući glumcu Džeremiju Strongu. Kendal je otvorio seriju svojom pojavom – repovanjem uz pesmu Bisti Bojza. Istovremeno izrazito komičan, tragičan i dramatičan lik koji nas vodi na pravi emotivni roler kouster tokom serije.

ČAK BES, TRAČARA

Ultimativni ‘bad boy’ u svetu nešto modernijih tin serija uvek će biti Čak Bes, a danas ne možemo zamisliti da ga je odigrao bilo ko osim Eda Vestvika. Baš kao brojni s ove liste, Čak je primer negativca na površini koji kroz seriju dokazuje sasvim drugi, topliji karakter. Njegove sarkastične upadice, često oholo odgovaranje i britki dijalog učinile su ga mnogima najdražim likom iz serije ‘Tračara.’ Tu je, naravno, neizostavna činjenica da Čak uvek izgleda sređeno od glave do pete.

DON DREJPER, MOMCI S MEDISONA

Don Drejper (Džon Hem) prepoznatljiv je po spletkama, upitnom moralu i postupcima koji su logični i ispravni samo njemu. Definicija je anti-heroja u seriji ‘Momci s Medisona’, danas već kultnoj priči o takmilarski nastrojenim i nemilosrdnim muškarcima i ženama u industriji oglašavanja na Aveniji Medison. Don previše puši, previše pije, ciničan je i arogantan i takvim je suludim karakterom zaludeo obožavatelje serije. Ali, slika o njemu promeni se upravo s velikim preokretom u radnji zbog kojeg su se svi pitali ko je zapravo Don Drejper.

ERIC NORTMAN, PRAVA KRV

Aleksander Skarsgard jedno je vreme bio najpoželjniji glumac zahvaljujući izvedbi u seriji ‘Prvava krv’. Odigrao je Erika Nortmana, vampira starog više od hiljadu godina koji u svojoj zajednici igra ključnu ulogu moćnog i bogatog aktera. Osvojio je publiku svojom odanošću i privrženošću drugim likovima, ali to nije zasenilo strahovite nalete besa i nasilja kad neko pređe njegove granice. Iako je direktan, Erik je često i tajanstven, a gledaoce je osvojio i smislom za humor kojim se ističe od ostalih vampira u seriji.

DILAN MEKEJ, BEVERLI HILS 90201

Luk Peri
foto: Profimedia

Dilan Mekej uvek će ostati najpopularniji ‘bad boy’ u bezvremenskoj seriji ‘Beverli Hils 902010". Kultna serija imala je ogroman uticaj na pop kulturu, a prerano preminuli Luk Peri postao je jedan od najslavnijih glumaca tog perioda. Njegov imidž – Elvis Prisli frizura, bela majica i farmerice zaludeo je svet i inspirisao stil mnogih muškaraca. Uz to, publika je obožavala njegov misterioznu, harizmatični, ženskaroški karakter koji je u određenim situacijama bledio i poprimao mnogo privrženije i nežnije crte.

VOLTER VAJT, ČISTA HEMIJA

Od prvog trenutka kada je emitovana serija ‘Čista hemija’, znalo se da televizija više neće biti ista. I sada, godinama kasnije, još uvek drži status najinovativnije TV drame u istoriji televizije. Veliki je deo tog statusa upravo lik Voltera Vajta. Njegova transformacija od osrednjeg profesora u srednjoj školi koji se ubija od posla kako bi izdražavao porodicu do potpuno patološkog lažljivca i hladnokrvnog ubice toliko je neočekivana i apsurdna da ne možete prestati da je gledate.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs