Pije se pred spavanje

Mesečevo mleko: Hit šareni napitak reguliše hormone, diže imunitet, zauvek leči nesanicu! (RECEPT)

Reč je o receptu iz ajurvedske medicine koji se koristi već hiljadama godina u holističkom pristupu lečenju organizma

Lepi & Zdravi
Autor:
Mesečevo mleko: Hit šareni napitak reguliše hormone, diže imunitet, zauvek leči nesanicu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sećate li se onih večeri kada bi vam mama ili baka spremila čašu toplog mleka pre spavanja uz kašiku meda? Govorile su nam da ćemo tako lakše zaspati, a čini se da su zaista bile u pravu.

Naime, sada je takozvano mesečevo mleko postalo senzacija na društvenim mrežama!

Ako na Instagramu potražite hešteg #moonmilk, pronaći ćete nekoliko hiljada predivnih fotografija činija i šoljica u kojima se nalazi mleko pastelnih boja.

Fotografije prate i opisi iz kojih je moguće videti koliko su korisnici oduševljeni ovim receptom koji bi trebalo da dovede hormone u ravnotežu i zauvek nas reši nesanice.

Ruski lek za probleme sa štitnom žlezdom: Jednostavno se priprema, a vrlo je efikasan! (RECEPT)

A post shared by Ashley (@findingmyelement) on

O čemu se zapravo radi?

Reč je o receptu iz ajurvedske medicine koji se koristi već hiljadama godina u holističkom pristupu lečenju organizma. Čarobnu mešavinu čini kombinacija toplog kravljeg mleka, meda i cimeta.

Kravlje mleko sadrži aminokiseline i triptofan, a ti sastojci dovode naše hormone u ravnotežu. Med je, pak, izvrstan izvor glukoze i fruktoze, koje su potrebne našem organizmu za vraćanje energije, a dugoročno bi trebalo da utiču i na poboljšanje imuniteta.

Što se tiče trećeg sastojka koji često nazivaju i začinom života, cimeta, prepun je antioksidanasa i pomoći će izlučivanju neželjenih materija iz tela, a time nam i olakšati spavanje.

Zlatno mleko, najjači izvor zdravlja: Napitak koji oporavlja organizam (RECEPT)

foto: Shutterstock

Ova kombinacija tokom nekoliko nedelja praktikovanja ispijanja mesečevog mleka navodno dovodi do smanjenja nivoa kortizola, hormona koji se luči u stresnim situacijama i ujedno reguliše spavanje.

Ako ste se pitali kako se dobija mleko pastelnih boja, da bi fotografije na društvenim mrežama izgledale što bolje, korisnici mu dodaju i druge sastojke poput ekstrakta cvekle, maća praha i kurkume, a svaki od njih ima svoje dobrobiti koje dodatno mogu da zaokruže celu priču i unapredite dobrobiti čaše mesečevog mleka.

Da li ćete probati? Podelite sa nama u komentarima!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs