Nakon godinu dana - šok

Svaki dan jeo namirnicu koja važi za najzdraviju: Nije mu se desilo ništa dobro! (FOTO)

S obzirom na to da je riba bogata omega-3 masnim kiselinama, Pol je odlučio da vidi šta će mu se desiti ako poveća unos ove namirnice
Lepi & Zdravi
13:14h Autor:
Svaki dan jeo namirnicu koja važi za najzdraviju: Nije mu se desilo ništa dobro! (FOTO)
Foto: Youtube Printscreen / FRONTLINE PBS | Official

Autor i saradnik magazina NewYork Times, Pol Grinberg u svom novom dokumentarcu "The Fish On My Plate"(Riba na mom tanjiru) testirao je jednu od najvećih nutricionističkih misterija - ribu.

Grinbergov cilj bio je da istraži koliko je korisno jesti ribu, posebno s obzirom na njeno bogatstvo omega 3 masnim kiselinama i njihovom dobrom dejstvu na zdravstvene probleme poput depresije, kvaliteta sna, krvnog pritiska ili holesterola.

Odlučio je da godinu dana jede ribu, a ono što mu se dogodilo nije baš očekivao. Naime, nije mu se dogodilo baš ništa, osim za nijansu povećanog krvnog pritiska u odnosu na godinu dana ranije!

Jeo je 2 kašike lanenog semena pre ručka: Za 6 meseci smršao 15 kg i sredio holesterol!

<\/div>
Uz to, imao je neke nuspojave zbog prevelikog unosa žive, uključujući nešto slabiju memoriju i sporije razmišljanje.

"Ako razmišljate oko omega 3 masnih kiselina, porota je još uvek napolju", rekao je za BuzzFeed News. Ipak, napomenuo je da to ne znači da od ribe treba odustati već je treba, kao i sve drugo, konzumirati umereno.

"Riba je mnogo više od omega 3 masnih kiselina", rekao je dr Dariuš Mokafarijan i dodao da sadrži cink, bitne amino kiseline i vitamin D. Isto tako, dodao je da je rizik od trovanja živom "naduvan", odnosno ako se riba konzumira umereno, nema razloga za strah.

Dokazano najzdravija na svetu, a niko je ne jede: Ova namirnica leči sve, od srca do slabe kose!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs