Obratite pažnju na vreme

Kalijum u vašem telu je drastično pao: 6 znakova ne smete da ignorišete, srce je u riziku!

Poznato je da kalijum ublažava efekte natrijuma - to je samo jedan razloga da ne dozvolite da vašem telu zafali ovaj važni mineral
Medicina
11:04h Autor:
Kalijum u vašem telu je drastično pao: 6 znakova ne smete da ignorišete, srce je u riziku!
Foto: Thinkstock

Kalijum je jedan od ključnih minerala neophodnih za normalno funkcionisanje tela. Ako je nivo kalijuma u vašem telu nizak, važne funkcije organizma biće usporene, njihov rad poremećen, a biće pogođeno celokupno zdravlje.

Ovaj mineral najvažniji je za funkcionisanje srca i svih mišića u telu. Skoro 98 odsto kalijuma nalazi se u ćelijama, što nam govori da i mala promena njegovog nivoa može brzo da izazove negativne pojave na mišićima, nervima i srcu.

Ovih 6 simptoma ukazuju na to da je nivo kalijuma u vašem telu opasno nizak:

ZatvorNizak nivo kalijuma ostavlja posledice na funkcije celog tela, između ostalog i na varenje. Neodstatak kalijuma može da izazove grčeve u stomaku i zatvor.

NadutostKada telu nedostaje kalijum, organizam ne može da reguliše nivo natrijuma, što dovodi do nadimanja.

Najzdravija namirnica za mozak i telo: Pročišćava creva i krvotok od otrova i masnoća

<\/div>

Lupanje i podrhtavanje srcaKao što smo već pomenuli, nedostatak kalijuma može da izazove srčane probleme, uključujući nepravilan ritam i podrhtavanje. Štaviše, može da utiče i na koordinaciju pokreta srca, koje kontrolišu električni impulsi. Ako želite da zaštitite srce od infarkta i drugih oboljenja, pobrinite se da svakog dana unesete dovoljno kalijuma.

Visok pritisakStručnjaci smatraju da kalijum ublažava efekte natrijuma, koji je poznat kao jedan od uzročnika visokog krvnog pritiska, piše Healthy definition.To je još jedan razlog da ne dozvolite da vašem telu zafali ovaj važni mineral.

UmorOpšti umor može biti još jedan od simptoma niskog kalijuma. Iskusićete neprijatnu iscrpljenost i pospanost, iako se niste opšte umarali. Da bi telo pravilno funkcionisalo, ćelije zahtevaju kalijum - bez njega, nema ni energije.

Peckanje i utrnulostKalijum je ekstremno važan mineral za ljudsko telo jer poboljšava zdravlje nervnog sistema. Ako je njegov nivo snižen, ne čudite se ako se javi osećaj peckanja na bilo kojem mestu na telu, kao i utrnulost.

Prah jači od sode bikarbone: Ubija sve bolove za 2 minuta, može da izleči celo telo! (RECEPT)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs