Pogledajte

Povratite želju za seksom: Sedam stvari koje ubijaju strast u vezi!

Jedno istraživanje pokazalo je da su umor i stres glavni krivci za smanjenje seksualne želje kod čak 60 posto žena. Isti uzrok spominje se i kod smanjenja seksualne želje kod muškaraca

Škola sexa
Autor:
Foto: Shutterstock

Iako je ljubav najvažnija stvar u vezi, strast takođe igra vrlo važnu ulogu.

Kada nestane strasti, s vremenom i ljubav izbledi, a verujemo da niko od vas to ne priželjkuje sebi i svom partneru. A ako ste primetili da u vašoj vezi ima sve manje i manje strasti, moguće je da ste za to krivi sami, to jest neke vaše loše navike i zdravstveni problemi. Ovo je sedam mogućih načina kojima ubijate strast u vezi:

Loša ishrana

Ako ste na dijeti zbog leta, moguće je da ne jedete dovoljno, što može smanjiti seksualni nagon. To je i sasvim logično, jer manjim unosom kalorija telo će imati manje energije pa je vrlo verovatno da vam se neće dati da je trošite na aktivnosti pod plahtama.

Manjak sna

I ovo je sasvim logično. Ako spavate manje od šest sati dnevno, uveče ćete verovatno biti pospane i neće vam biti do seksa. Manjak sna negativno utiče i na muški libido jer dolazi do usporenog lučenja testosterona što umanjuje želju za seksom.

Pilule za kontracepciju

Brojna istraživanja o kontracepcijskim pilulama pokazala su da one kod žena mogu drastično da umanje želju za seksom.

Samo ovakav raskid zaslužuje pomirenje: 5 znakova da treba da date partneru drugu šansu!

foto: Shutterstock

Prejedanje

Ako ste uveče skloni prejedanju, teško da ćete nakon toga imati ikakvu želju za seksom. Pogotovo ako jedete hranu punu zasićenih masti koja može da smanji dotok krvi u polne organe pa ovo definitivno važi i za muškarce.

Stres

Jedno istraživanje pokazalo je da su umor i stres glavni krivci za smanjenje seksualne želje kod čak 60 posto žena. Isti uzrok spominje se i kod smanjenja seksualne želje kod muškaraca.

Depresija

Depresija, baš kao i stres, negativno utiče na brojne aspekte života, pa tako i na libido, a dokazano je i da su neki antidepresivi odgovorni za seksualnu disfunkciju kod muškaraca.

Anemija

Ako ste anemični, svakako bi trebalo da u organizam unosite više gvožđa, a tako ćete povratiti i želju za seksom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs