Obratite pažnju

Stručnjak za trovanje hranom upozorava: Ovih 5 jela izbegavajte da jedete u restoranu!

Postoji pet vrsta jela koja biste trebali da izbegavate na restoranskom meniju.

Fitnes & Nutricija
Autor:
Stručnjak za trovanje hranom upozorava: Ovih 5 jela izbegavajte da jedete u restoranu!
Foto: Shutterstock

Nakon decenijskog advokatskog iskustva Bila Marlera koji zastupa ljude koji su se trovali hranom, postoje jela koja on nikada ne bi preporučio da naručujete u restoranu.

On 20 godina radi sa ljudima koji su se otrovali hranom i kojima je osigurao više od 600 miliona odštete, Bili je zaključio da postoji pet vrsta jela koja biste trebali da izbegavate na restoranskom meniju.

1. Salata

Ovo jelo koje mnogi smatraju zdravim zapravo je jedna od najrizičnijih opcija za obrok u restoranu.

"Pre ću pojesti suši nego salatu", kaže Marler i otkriva kako su salate i ostala sirova hrana prepune bakterija i klica koje nose moguću zarazu.

Oprez! Jedete li opasnu hranu? Ako ovo konzumirate rizikujete rak creva!

foto: Shutterstock

2. Sladoled iz automata

Radnici koji prodaju sladoled iz automata često ne slede sigurnosne mere, pa je čistoća sladoleda i automata pod velikim znakom pitanja i može izazvati velike probleme.

Ishrana broj 1, još od 1920. godine: Leči najteže bolesti, menja psihu, sagoreva svaki gram masnoće!

foto: Shutterstock

3. Sirovo meso

"Preskočite srednje pečeni hamburger i dobro ga zapecite. Ako vam smeta ukus, stavite malo kečapa", kaže Marler i dodaje kako meso mora biti pripremljeno na 160 stepeni da bi se ubile bakterije poput Ešerihije i salmonele.

Zbog ovoga možete ostariti preko noći: 6 grešaka koje hitno morate da ispravite!

foto: Profimedia

4. Švedski sto

"Nikad ne jedem hranu sa švedskog stola, uvek ću je naručiti iz menija", tvrdi ovaj stručnjak za trovanje.

On to objašnjava tako što svedski sto ima veći rizik za izlaganje bakterijama zbog ljudi koji je možda rukama pipaju, mogu kinuti u nju ili dirati svojim rukama tuđe posuđe.

Rabarbara, čudo od biljke: Ovako spremljena pomaže sprečavanju razvoja ćelija raka!

foto: Profimedia

5. Hrana iz inostranstva

Marler tvrdi da je trovanje hranom najbolje izbeci koristeći hranu koja je prešla kroz što manje ruku i u restoranima koji imaju strogu sigurnosnu politiku.

"Od jagoda iz Egipta možete dobiti Hepatitis A, pa je na primer uvek bolje da ne jedete takve jagode", rekao je ovaj advokat.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs