Ugledajte se na njih

Italijanke nikada nisu na dijeti: Ovaj trik od 15 minuta koriste za najefikasnije mršavljenje!

Italijanke ne moraju da idu na dijete te ih ni ne praktikuju, a kako bi ostale vitke služe se i trikom koji je zapravo deo njihove kulture
Lepi & Zdravi
14:24h Autor:
Foto: Profimedia

Italijanke su poznate po tome da vole da uživaju u hrani, ali to ne znači da će se pomiriti s viškom kilograma. U održavanju vitke linije pomaže im i svakodnevni trik od 15 minuta koji svako može da iskopira.

 

Italijanke imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele, hleb, testeninu, sladoled, vino... Kalorije kontrolišu tako što jedu jednostavne namirnice, stavljaju manje preliva i sosa i jedu male porcije.

 

U najdebljoj fazi imala 118 kg: Prepolovila se jedući ove 3 namirnice! (VIDEO)

 

Zbog takvog načina konzumiranja hrane Italijanke ne moraju da idu na dijete te ih ni ne praktikuju, a kako bi ostale vitke služe se i trikom koji je zapravo deo italijanske kulture – kad god su u prilici odu kratko da prošetaju, obično 15 minuta.

 

Italijanke ponekad šetaju i nekoliko puta dnevno i to obično posle obroka. Ali, tokom tih šetnji nećete ih videti da nose aparate za merenje koraka ili odeću za oblikovanje tela koja podstiče znojenje i mršavljenje. Italijanke tokom tih ritualnih šetnji uživaju u sunčevim zracima, porazgovaraju sa susedima ili u šetnju idu s članovima porodice što im je i prilika da se druže.

 

Opra Vinfri smršala 20 kilograma: Jedna jedina promena bila presudna za uspeh!

 

Dobrobiti šetnje nakon jela dokazala je i nauka. Istraživanje objavljeno u časopisu "Diabetes Care" pokazalo je da tri šetnje po 15 minuta dnevno smanjuju rizik od dijabetesa. Istraživanja su pokazala i da je šetnja posle večere najkorisnija: lagana fizička aktivnost i sumrak, odnosno večernja tama mogu da "reprogramiraju" bioritam i da vam tako pomognu da bolje spavate, poboljšate probavu, smanjite nalet insulina koji se događa nakon jela i ubrzate metabolizam – i sve to bez da uopšte imate osećaj da vežbate.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs