Pravi izbor za vas

Dijeta Zlatno seme: Uvek ste siti, a kilogrami nestaju za 15 dana!

Tokom dijete možete piti samo čistu vodu u neograničenim količinama
Lepi & Zdravi
08:44h
Dijeta Zlatno seme: Uvek ste siti, a kilogrami nestaju za 15 dana!
Foto: Shutterstock

Glavna razlika između dijete "Zlatno seme" i drugih dijeta je u tome što nikada nećete biti gladni.

Dijeta se zasniva na žitaricama: proso, heljda, ovas, ječam, pirinač. Ove žitarice sadrže mnogo hranljivih materija i mikroelemenata, uključujući i kalijum, magnezijum, cink, fosfor, gvožđe i vitamine B i mnoge druge.

Celuloza, kojom su bogate žitarica, pomaže da oslobodite telo štetnih materija i da složenim ugljenim hidratima obezbedite produžen osećaj sitosti.

U roku od 15 dana za doručak, ručak i večeru i između obroka jedete samo kašu, koja se priprema od semena na vodi bez dodavanja ulja. Tokom dijete možete piti samo čistu vodu u neograničenim količinama.

1. 2. 3. dan - pšenična kašaKaša od pšenice blagotvorno deluje na nervni sistem. Pored toga, ova kaša je veoma dobra za srce i krvne sudove.

Slavna ruska travarka otkriva: Ova smesa skida 10 cm u struku za 10 dana! (RECEPT)

4. 5. 6. dan – ovsena kašaOvsena kaša je naročito korisna za ljude koji pate od bolesti creva. Pored toga, ovsene pahuljice čiste bubrege i jetru, stimulišu rad štitne žlezde. Česta upotreba ove vrste kaša blagotvorno deluje na kožu i kosu.

7. 8. 9. dan - heljdaHeljda je vrlo korisna kod bolesti srca, jetre, bubrega, dijabetesa. Ovo žitarica je izvor gvožđa.

10. 11. 12. dan – kaša od ječmaJečam se preporučuje za one koji žele da se otarase viška kilograma. Kao niskokalorična, ova žitarica brzo zadovoljava glad, poboljšava metabolizam, pomaže kod zatvora.

13. 14. 15. dan - kaša od smeđeg pirinčaPirinač pomaže da osloboditi telo od toksina. To je posebno korisno za pacijente koji se žale na probleme sa zglobovima.

Sezona slava i prejedanja je počela: 5 trikova da se ne ugojite ni jedan jedini gram!

Kako da kuvate kaše da budu korisne za organizam?

Da bi vitamini i minerali preživeli, pre kuvanja, isperite i potopite seme u hladnoj vodi da odstoji 6-8 sati (po mogućstvu preko noći).

Zatim sipajte čistu vodu, i stavite na šporet. Kad voda provri, dodati ovas, ječam, pšenicu... i lonac sklonite sa vatre, i ostaviti da odstoji 2 sata.

Dijeta "Zlatno seme" jedna je od najjednostavnijih i efikasnih programa da se otarasite dodatnih kilograma i poboljšate celokupno zdravlje.

Rezultati će vas oduševiti. Izgubićete višak kilograma, osetićete lakoću u telu, poboljšaćete zdravlje, a vaša kosa i koža će dobiti poseban sjaj.

Probajte i uverite se: Ukusan kolač koji topi kilograme! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs