Obratite pažnju

Pravila za depilaciju intimne zone: Izbegnite crvenilo, svrab, posekotine i neprijatan miris!

Ukolikopraktikujete brijanje, imajte u vidu i da je neophodno da koža bude mokra bar 7 minuta
Nega
01:26h Autor:
Pravila za depilaciju intimne zone: Izbegnite crvenilo, svrab, posekotine i neprijatan miris!
Foto: Shutterstock

Posekotine, crvenilo, neprijatan miris, peckanje... Sve to mogu biti neželjena dejstva pogrešnog načina uklanjanja dlačica sa intimnog područja!

Ali, postoji način da ih izbegnete, samo je potrebno da otkrijete nekoliko stvari i osetljiva koža intimnog dela ostaće glatka i nežna, a dlačice lepo uklonjene.

Ukoliko praktikujete brijanje, za početak, odaberite brijač koji iznad sečiva ima lubrikant. Obično je u boji i zauzima tanku površinu tačno iznad sečiva, širine brijača. Ovaj dodatak pomaže da se spreči iritacija kože i pruža dodatnu hidrataciju.

Takođe, imajte u vidu da je potrebno da koža bude mokra bar 7 minuta, kako bi se dlake omekšale, a vama depilacija bila lakša, brža i bez povreda i nus efekata.

Vodič kroz vaginu: Sramota je koliko žena ovo ne zna! (FOTO)

Što se tiče depilacije voskom, najvažniji je odabir voska. Ukoliko koristite vosak koji je suviše lepljiv, izazvaćete viši nivo iritacije i pečata po koži, jer ćete morati jače da vučete, što koži nikako ne prija, naročito osetljivoj poput intimnog dela.

Pronađite vosak koji se manje lepi ili ima dodatak poput lavande ili azulena, koji imaju umirujuće dejstvo.

Najmanje sedam dana pre depilacije voskom, izbacite iz upotrebe pilinge i proizvode za negu kože koji sadrže kiseline.

Ukoliko to ne učinite, rizik za oštećenje kože je znatno veći, a uključuje pucanje kože i krvarenje, jer ova jedinjenja čine kožu slabijom i podložnijom oštećenjima. Takođe, trudite se da depilaciju uradite nakon menstruacije, nikako tik pre ciklusa, jer će vas boleti mnogo više.

Vagina i neprijatan miris: Zbog čega nastaje i kako ga se rešiti?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs