SARA FERGUSON

NAJSKANDALOZNIJA PRINCEZA ENGLESKE IMA RAK DOJKE: "Shvatam ovo kao signal da uradim neke stvari za sebe"

Sara Ferguson nedavno je bila na operaciji otklanjanja tumora, a doktori su rekli da je njena prognoza dobra nakon što je rutinska mamografija otkrila da ima rak dojke. Trenutno se oporavlja od operacije.

Lepi & Zdravi
Autor:
NAJSKANDALOZNIJA PRINCEZA ENGLESKE IMA RAK DOJKE: "Shvatam ovo kao signal da uradim neke stvari za sebe"
Sara Ferguson, Foto: Felipe Ramales / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Stalno slušamo da se treba kloniti stresa i misliti na zdravlje, ali život bivše princeze Sare Ferguson je sve samo život bez stresa Osim što je tabloidi prate celog života, od razvoda i dalje živi sa svojim ozloglašenim bivšim mužem Endrjuom, sinom pokojne kraljice Elizabeti II koji je optužen za silovanje maloetnice i kojem su oduzeta mnoga prava kao moanrhu Sara sa njim ima dve ćerke Beatris i Judžin i o svom bivšem nikada nije rekla ništa drugo osim reči hvale.

Ipak, nedavno je Sara Ferguson otkrila da boluje od raka dojke, što je saznala nakon rutinskog pregleda mamografije, a lečenje i dalje traje.

Sara Ferguson
foto: Profimedia

Vojvotkinja od Jorka je operisana je nakon što joj je dijagnostifikovan rani oblik raka dojke, a trenutno je u fazi oporavka od operacije. Zbrinuta je u bolnici King Edvard VII u centru Londona, u bolnici koja brine o zdravlju mnogih članova kraljevske porodice.

- Savetovali su je da se mora podvrgnuti operaciji koja je uspešno obavljena. Vojvotkinja dobija najbolju medicinsku negu i njeni lekari su joj rekli da su prognoze dobre. Sada se oporavlja i okružena je porodicom - otkrio je njen savetnik za medije.

Sara Ferguson
foto: DAVID GILES / AFP / Profimedia

U svom je podkastu priznala da nije nameravala da ode na pregled, ali ju je sestra ipak naterala na to. Sada je vrlo zahvalna na dijagnozi i činjenici da ima dovoljno vremena da reaguje pre nego što rak postane još opasniji.

- Shvatam ovo kao poklonom da uradim stvarne promene za sebe i da se negujem i prestanem da pokušavam da popravim sve ostale - rekla je.

Ferguson je i inače uključena u aktivnosti osvešćivanja o nužnosti vođenja brige o zdravlju pa je pokroviteljka 'Teenage Cancer Trust', a govorila je na svečanosti za borbu protiv raka dojke 2019. godine, a 2021. je posetila kliniku u Poljskoj kako bi se pozabavila problemom oporavka žena nakon mastektomije.

Princ Endru, Sara Ferguson
foto: Profimedia

Ranije ovog meseca otkriveno je da je Ferguson sada baka još jednom unuku, i to drugom sinu njene kćeri princeze Judžin. Drugi sin princeze i Džeka Bruksbanka nosi ime Ernest Džordž Roni Bruksbank, a ime nosi i poznato porodično nasleđe u sećanje na istaknute članove kraljevske porodice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs