MILIJARDERU U JEDNOM DANU UBIJENO TROJE DECE TOKOM TERORISTIČKOG NAPADA: Godinu dana kasnije dobio je "dva mala čuda"

U užasnoj tragediji izgubio je troje dece, to je slomilo njegovu porodicu.

Celebrities
Autor:
MILIJARDERU U JEDNOM DANU UBIJENO TROJE DECE TOKOM TERORISTIČKOG NAPADA: Godinu dana kasnije dobio je "dva mala čuda"
U jednom danu milijarderu ubijeno troje dece., Foto: Martin Hoien/Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Život danskog milijardera Andersa Holča Povlsena (51) obeležila je stravična tragedija 2019. godine. U terorističkom napadu na Šri Lanki, među stotinama žrtava, ubijeno je i troje njegove dece.

Njegove ćerke Alma (15) i Agnes (12) i sin Alfred (5) poginuli su u bombaškom napadu na čak tri crkve i hotel istovremeno, a ćerka Astrid je preživela. Tamo su otputovali kako bi sa majkom proveli uskršnje praznike.

Godinu dana nakon tragedije koja ih je slomila, porodica ipak je dočekala lepe vesti. Danski milijarder i supruga Ana Storm Pedersen početkom 2020. dobili su blizance. "Dva mala čuda", reči su kojima su Anders i Ana opisali svoje devojčice.

Anders Holč
foto: Profimedia

Postali su roditelji dve zdrave devojčice, nakon lake trudnoće i porođaja bez komplikacija. Porodica je punog srca dočekala dva mala čuda. Jako su uzbuđeni što su došle kao potvrda života, rekla je njihova prijateljica.

Vlasnik ASOS-a i kompanije Bestseller ali i deoničar Zalanda, Anders Holč Povlsen (49), najbogatiji je Danac i jedan od najmlađih milijardera koji su dospeli na listu najbogatijih Sandej Tajmsa. Takođe je vlasnik i najvećeg poseda u Škotskoj gde ima zemljište koje se proteže na više od 200.000 hektara, a koje je želeo očuvati preko svog projekta Wildland pa na njega vratiti ugrožene vrste, odnosno oživeti davno uništena staništa. Kako je napisao u otvorenom pismu mnogo pre tragedije, nadao se da će njegova deca nastaviti s tim projektom nakon nakon njegove smrti.

Anders Holč
foto: Profimedia

"U našem domu u Glenfeshieju, Ana i ja, naša deca i roditelji, uživali smo u dubokoj vezi sa tim prelepim krajolikom. Kako je naše imanje raslo, a naša vizija postajala jasnija, odlučili smo sve objediniti u projekat koji zovemo Wildland. To je naša velika i doživotna obveza, ne samo prema nama već prema škotskom narodu i prirodi, obaveza u koju snažno verujemo. Želimo obnoviti delove prirode, vratiti ih u prvobitno stanje i popraviti štetu koju im je čovek naneo. Brojna su imanja koja imaju predivnu priliku da ih obnovimo i vratimo u život. Postoje i arheološki važne strukture koje smo dužni štititi. Naša vizija je da projekt Wildland pruži sigurnost i trajnu vezu ne samo onima koji i žive na tim područjima već širim zajednicama. Radimo na potpuno održivom modelu; sve u skladu sa projektom koji je dugotrajniji od onoga što ćemo moja supruga i ja doživeti u svom životu', napisao je.

Njegov poslovni put počeo kada je njegova porodica 1975. otvorila porodičnu trgovinu u malom danskom gradiću Ringkobingu. On je palicu preuzeo kada je imao 28 godina.

I njegova je supruga poslovna žena, a zajedno su vlasnici poznatog brenda Jack&Jones. Upoznali su se dok je ona radila u njegovoj u upravnom odboru njegove radnje Bestseller.

Porodica danas živi mirnim i povučenim životom u Constantinsborgu u Danskoj, a Povlsen gotovo nikad ne daje intervjue. Ipak, u retkom intervjuu za The Strathspey and Badenoch Herald rekao je da 'nije sve u novcu', a otkrio je i da ne zna zašto su mediji, pogotovo danski, toliko fascinirani njegovim životom i uspehom, prenosi Story.hr

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs