NOVAC JE KORISTIO KAO SREDSTVO ZA PODVOĐENJE SIROMAŠNIH ŽENA: Se*sualno se iživljavao i žrtve delio sa poznanicima

On je koristio svoj status da počini nasilje nad pet žena od 1980-ih do 2005. godine

Lifestyle
19:50h Autor:
NOVAC JE KORISTIO KAO SREDSTVO ZA PODVOĐENJE SIROMAŠNIH ŽENA: Se*sualno se iživljavao i žrtve delio sa poznanicima
Pedofil, Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Modni mogul Piter Najgard (82) osuđen je ove nedelje za seksualno zlostavljanje četiri žene između 16 i 28 godina, koje se dešavalo od sredine 80-ih do sredine 2000-ih.

Poznat je kao prijatelj princa Endrua i priređivao je raskošne žurke u svojoj vili na Bahamima kojima su prisustvovale poznate ličnosti i političari, uključujući Opru Vinfri, predsednika Džordža Buša starijeg, Roberta De Nira i Šona Konerija.

Suđenje

Kanadski biznismen, koji je nekada procenjen na 570 miliona funti, koristio je svoju moć i status da zlostavlja žene, svedočili su tužioci na sudu u Torontu tokom šestonedeljnog suđenja koje je završeno u nedelju.

Tvrdili su da je pozvao žene u sedište svoje kompanije u Torontu pod izgovorom poslovnog sastanka i obećao im obilaske kompanije ili ponude za posao, a zatim ih namamio u svoj privatni apartman gde ih je seksualno napao. U jednoj prostoriji je bio „veliki krevet... i šank i vrata, vrata bez kvaka i automatska brava koju je kontrolisao Peter Najgard“, rekla je jedna od tužiteljki Ana Šerban.

On dodaje da je Piter napao žene dok su bile zarobljene u prostoriji, piše Bi-Bi-Si. Najgard je negirao optužbe protiv sebe, dok je njegov tim optužio žrtve da traže finansijsku korist. Porota ga je u nedelju proglasila krivim po četiri tačke za seksualni napad, a oslobodila ga je po petoj tački za seksualni napad i jednoj tački za prisilno zatvaranje. „Tip navoda koji su izneti i opisani su nešto što znam da nikada nisam uradio i nikada ne bih učinio“, rekao je Najgard na sudu.

On je naveo i da se ne seća četiri od pet žena koje su ga optužile za seksualno zlostavljanje.

U društvu kneza

Tokom 2000-ih, ubrzo nakon što je Najgard rešio slučajeve seksualnog uznemiravanja protiv tri žene van suda, princ Endrju ga je posetio na Karibima sa bivšom suprugom Sarom Ferguson.

Na ostrvu je često organizovao žurke koje je nazivao „Razmazivanje“, gde je navodno birao devojke za seks, a zatim ih terao ili im nudio novac za to. Njegova kancelarija na ostrvu navodno je uključivala "jamu strasti" sa sofom koja se pretvarala u krevet. Događaje na ostrvu je jedan gost u knjizi reporterke Melise Kronin u knjizi Predator King opisao kao „jednu veliku orgiju“ koja uključuje gole statue po uzoru na Nigardine bivše, podzemne plesne podove sa skrivenim kamerama i karaoke sobu u kojoj bi Najgard gledao oskudno odevene žene kako se igrajte do zore...

Na njegovom ostrvu je bilo uglavnom žena, tvrdi njegova kuća upravnika Rišet Ros u knjizi reportera Kronina, jer milioner „nije voleo konkurenciju”. Navodno su gosti po dolasku fotografisani da bi se pohranili u njegovu „ličnu bazu podataka“. Najgard je drugi bogati prijatelj vojvode Endrua koji je uhapšen zbog seksualnog napada, a prvi je milijarder Džefri Epštajn koji je optužen za seksualnu trgovinu maloletnicama.

Pedofil je navodno prodao tinejdžerku pripadniku kraljevske porodice koji oštro negira da je imao seks s njom. Epstajn je pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji dok je čekao suđenje.

„Nema direktne veze između Endrua i optužbi s kojima se Najgard suočava”, rekao je izvor blizak slučaju ranije.

„Ali činjenica je da je princ povezan s muškarcem koji se nalazi pod vrlo ozbiljnim optužbama za seksualni napad.”

Nema naznaka da je princ Endru znao za Najgardove zločine kao što nema znakova da se princ ponašao nedolično kad je posetio Najgardovo ostrvo.

Jeziv snimak

Stravičan snimak iz 2008. pokazuje modnog tajkuna odevenog u majicu na kojoj piše „F**k Buddy” dok mladoj ženi govori: „Ja sam tvoj novi dečko.”

Na snimku igra odbojku na pesku s tri ili četiri druga muškarca u blizini svoje vile na Bahamima. Publika je klicala dok je milioner trčao do grupe mladih žena koje su sedele pored terena, pa zastao ispred jedne.

„Kako si? Ja sam Piter Najgard. Tvoj novi dečko”, kazao je mogul.

Druge optužbe

Najgard je optužen i za seksualnu trgovinu od strane deset žena koje tvrde da su u nju bile uključene devojčice od 14 godina iz njegovog luksuznog doma na Karibima.

Lisa Haba, čija je advokatska kancelarija zastupala neke od tužiteljki, dala je izjavu u to vreme.

„Nažalost, uz naše iscrpne istrage razumemo da možda postoje stotine dodatnih Najgardovih žrtava koje tek treba da izađu.”

„Želimo da te žene znaju da su jače i da su njihovi glasovi moćniji od čoveka koji je naneo ovo užasno zlostavljanje.”

„Vladavina terora Pitera Najgarda je došla kraju i mi smo posvećeni tome da on bude izveden pred lice pravde."

Najgard je u zatvoru od hapšenja u decembru 2020.

Američki tužioci zahtevali su Najgardovo hapšenje u Kanadi nakon optužbi da je koristio svoje poslove kako bi namamio žene i devojke kako bi seksualno zadovoljio sebe i svoje saradnike.

Policija Toronta podigla je svoje optužnice oko godinu dana kasnije.

Najgard se takođe suočava s optužbama za seksualno zlostavljanje i prisilno zatočeništvo u Manitobi i Kvebeku. On negira sve optužbe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs