NA SUNCU BEZ STRAHA OD FLEKA

Nega
10:52h Autor:
NA SUNCU BEZ STRAHA OD FLEKA
Foto: Promo

Da li i vi, kao veliki broj dama, volite sunce ali ga se i plašite jer na vašem licu ostavlja tragove u vidu tamnih fleka? Rešenje ovog problema donosi nega i zaštita od sunca preparatima Eucerin® brenda, koji je svetski broj 1. u borbi protiv hiperpigmentacija*

Svi volimo i jedva čekamo sunčane dane. Zahvaljujući lepom vremenu lakše organizujemo naše obaveze i više vremena provodimo napolju, u šetnji, druženju... Ali, svesni smo da pored dobrobiti koje donosi, sunce može može naneti štetu lepoti i zdravlju naše kože.

Pojava hiperpigmentacija jedna je od tih posledica.

Hiperpigmentacije, to jest tamne fleke na koži, mogu biti izazvane hormonskim promenama tokom trudnoće i menopauze ili dugogodišnjeg korišćenja kontraceptivnih pilula. Zato od fleka na koži često pate i mlade devojke. Pored toga, mogu nastati i kao posledica alergijskih reakcija na lekove, laserskih procedura, pa i laserske epilacije.

Ali, najčešći uzrok pojave hiperpigmentacija, potvrđuju stručnjaci, je sunce.

Prema novijim naučnim saznanjima, najznačajniji “krivac” za to je takozvana plava svetlost, koja se naziva i vidljiva svetlost visoke energije to jest HEVIS (High Energy Visible Light). HEVIS pokreće oslobađanje slobodnih radikala u koži i uzrokuje oksidativni stres, što može dovesti do pojave hiperpigmentacija i prevremenog starenja kože.

Da li to znači da se moramo odreći uživanja koje nam donosi boravak napolju? Ne, to znači da svoju kožu moramo adekvatno negovati i zaštititi preparatima koji pružaju više od UV zaštite i prilagođeni su individualnim potrebama kože!

Kada je koža sklona hiperpigmentacijama u pitanju to su Eucerin ®Pigment Control Fluid za zaštitu od sunca SPF 50+ i Eucerin ®Pigment Control Tonirani fluid SPF 50+.

Eucerin
foto: Promo

Ovi preparati za zaštitu lica od sunca inovativni su jer pored, efikasne i pouzdane zaštite od negativnih efekata sunca, sprečavaju pojavu hiperpigmentacija i ublažavaju postojeće nastale usled izloženosti suncu. Dodatno, tonirane kreme, koje dolaze u tamnijoj i svetlijoj nijansi, čine da vaš ten odmah izgleda ujednačeno.

Kao i svi Eucerin® preparati za zaštitu od sunca, ovi preparati zasnovani su na naprednoj spektralnoj tehnologiji koja kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu, sa likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i HEVIS, i gliciretinskom kiselinom, koja štiti i obnavlja DNK.

Eucerin
foto: Promo

Ali, formulacija ovih preparata, takođe sadrži i Eucerin® patentirani Thiamidol®visoko efikasan sastojak, koji deluje u korenu problema, umanjujući vidljivost fleka i sprečavajući njihovo ponovno pojavljivanje. Eucerin® patentirani Thiamidol® rezultat je desetogodišnjeg istraživanja i testiranja 50 000 supstanci u Eucerin istraživačkom centru. Na bazi ovog otkrića, nastala je i formulacija Eucerin® Anti-pigment linije za negu kože i Eucerin ® preparata za zaštitu od sunca namenjenih zaštiti kože sklone hiperpigmentacijama.

Mnoge dame koje redovno koriste preparate iz ovih linija, uverile su se da borba protiv hiperpigmentacija nije uzaludna. Uporni problem tamnih fleka moguće je rešiti uz redovnu negu i zaštitu od sunca specijalno formulisanim preparatima sa visokom SPF zaštitom!

I to ne samo tokom letnjeg perioda, ali leti posebno!

Prema internim podacima kompanije Beiersdorf o prodaji preparata za ujednačavanje tena 2019. godine

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs