Mislili da ih bije prokletstvo i da neće uspeti, pa iznenadili: Evo zašto je grčki prinčevski par odlagao 2 puta svadbu

Princeza Teodora od Grčke, venčala se nakon dva odlaganja, sa svojim surpugom, advokatom iz Amerike Metjuom Kumarom.

Wedding
Autor:
Mislili da ih bije prokletstvo i da neće uspeti, pa iznenadili: Evo zašto je grčki prinčevski par odlagao 2 puta svadbu
Foto: José Ruiz / ContactoPhoto / Profimedia

Princeza Teodora od Grčke proslavlja svoje dugo iščekivano venčanje sa američkim advokatom, Metjuom Kumarom, obeležavajući prekretnicu koja je bila gotovo šest godina u pripremi.

Dana 28. septembra, Teodora, ćerka preminulog kralja Konstantina i kraljice Ane-Marije, udala se za svog američkog verenika na grčkoj pravoslavnoj svadbenoj ceremoniji u Atini. Teodora (41) je najavila veridbu sa advokatom iz Los Anđelesa u novembru 2018. godine. Mislili su da ih bije prokletstvo i da zapravo neće uspeti, ali oni su dokazali da je ljubav jača od svega.

Njihovo venčanje je dva puta odlagano — prvi put 2020. godine zbog pandemije kovid-19, a potom i nakon smrti Teodorinog oca u januaru 2023. godine, u 82. godini života.

Princeza Teodora
foto: José Ruiz / ContactoPhoto / Profimedia

Par je razmenio zavete u Mitropolitskoj crkvi Blagovesti, istoj crkvi gde su se venčali Teodorini roditelji 18. septembra 1964. godine. Kralj Konstantin i kraljica Ana-Marija bili su u braku gotovo 60 godina i imali su petoro dece — princezu Aleksiju, prestolonaslednika Pavlosa, princa Nikoloa, princezu Teodoru i princa Filiposa — pre smrti kralja Konstantina.

Na venčanju princeze Teodore u Atini je prisustvovalo oko 250 gostiju, uglavnom iz mešavine vladajućih i nevladajućih evropskih kraljevskih porodica.

Princeza Katarina
foto: José Ruiz / Zuma Press / Profimedia

Među njima naravno, bila je i srpska kraljevska porodica Karađorđević, Njihova kraljevska visočanstva princ Aleksandar i princeza Katarina, koja je rođena u Grčkoj.

Španska kraljica Sofija i danska princeza Benedikte (tetka kralja Frederika) bile su među visokim članovima kraljevske porodice koji su prisustvovali ceremoniji. Pored

Teodora i Metju (34) venčali su se pod blagoslovom Njegovog preosveštenstva mitropolita Siropskog, Doroteja Drugog, dok je nekoliko članova porodice učestvovalo u svadbenoj ceremoniji, prema zvaničnom saopštenju.

Princeza Teodora
foto: Menelaos Myrillas / AFP / Profimedia

Braća mlade, prestolonaslednik Pavlos (57) i princ Filipos (38), bili su kumovi, zajedno sa drugim sinom Pavlosa i princeze Marije-Šantal, princom Ahileas-Andreasom. U međuvremenu, ćerka Pavlosa i Marije-Šantal, princeza Marija-Olimpija, kao i najstarija ćerka princeze Aleksije, Arijeta Morales de Grecia, bile su deveruše.

Najava venčanja princeze Teodore i Metjua otkrila je detalje o njihovoj odluci da se venčaju u Atini.

"Želja para da imaju venčanje u Atini odražava njihovu ljubav prema Grčkoj, jake veze koje održavaju sa zemljom i njihovu želju da sa svojim gostima podele grčku kulturu, gostoprimstvo i identitet", navedeno je u saopštenju.

Princeza Teodora
foto: Europa Press / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Princeza Teodora i Metju imali su napornu nedelju pre venčanja. Kako prenosi magazin "Pipl", Teodora, Metju i njena majka kraljica Ana-Marija bili su na audijenciji kod atinskog arhiepiskopa 24. septembra. Takođe su se pojavili na svom venčanju, u Mitropolitskoj crkvi, 27. septembra.

Te večeri, mlada i mladoženja priredili su predbračno slavlje u Vizantijskom muzeju.

Teodorin preminuli otac Konstantin bio je poslednji kralj Grčke pre nego što je monarhija ukinuta 1973. godine, iako njegovi potomci i dalje predstavljaju zemlju kao prinčevi i princeze.

Princeza Teodora
foto: José Ruiz / ContactoPhoto / Profimedia

Princeza Teodora je objavila dirljivo saopštenje na Instagramu nakon što je venčanje sa Metjuom prvi put odloženo, uz fotografiju na kojoj drže ono što izgleda kao čaše šampanjca.

"Tokom onoga što je trebalo da bude naš svadbeni vikend - ljubav i podrška od prijatelja i porodice su nam mnogo značile. Jedva čekamo da slavimo sa svima vama u Grčkoj kad bude sigurno", napisala je princeza Teodora u maju 2020. godine.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs