DŽERI HOL

VODILI SMO LJUBAV 4 PUTA DNEVNO, NATERALA SAM GA DA OSTAVI DROGU, ALI NE I ŽENE: Ono što je Mik Džeger uradio je STRAŠNO

„Naterala sam Mika Džegera da prestane sa heroinom... ali nikad nisam uspela da ga nateram da odustane od žena", otkrila je Džeri Hol u svojoj autobiografiji.

Vip priča
Autor:
VODILI SMO LJUBAV 4 PUTA DNEVNO, NATERALA SAM GA DA OSTAVI DROGU, ALI NE I ŽENE: Ono što je Mik Džeger uradio je STRAŠNO
Džeri Hol, Foto: Guy Marineau / Starface / Profimedia

Džeri Hol je pre skoro petanest godina dobila 500.000 funti avans za svoju autobiografiju. Jedna od najlepših žena na svetu i supermodel koji je postala glumica konačno je ogolila svoj život i otkrila detalje jsvog života sa jednim od najozloglašenijih svetskih rok zvezda - Mikom Džegerom.

Otkrića, za koja je Džeger sugerisao da bi više voleo da ih "odnese u grob", uključuju i to da ju je više puta varao tokom njihove 23-godišnje veze. U odlomku knjige, gospođica Hol govori kako ju je Džeger zaveo kao tinejdžerku i kako se verila za legendu pop muzike - Brajana Ferija.

Džeri Hol
foto: Profimedia

Džeri Hol kaže da nikada nije bila u stanju da promeni način na koji je frontmen živeo. Ona opisuje Džegera kao „opasnog seksualnog predatora“ koji je bio odviknut od heroina, ali je svoju zavisnost od droge zamenio seksom. I tvrdi da je u noći uoči venčanja sa pevačicom na Baliju 1990. godine saznala da je imao aferu sa Karlom Bruni, sada ženom francuskog predsednika Nikole Sarkozija, koja je tada bila devojka muzičara Erika Kleptona.

Ali uprkos njegovoj neveri, gospođica Hol otkriva svoju beskonačnu ljubav prema čoveku koji je bio nežan i šarmantan i imao „talenat za osećanja“. Bila je to ljubav koja je trajala do 1999. godine, kada se ispostavilo da je brazilska manekenka Lusijana Morad trudna sa njegovim detetom.

Džeri Hol
foto: Profimedia

Gospođica Hol takođe po prvi put detaljno opisuje kako ju je Džeger nagovorio da započne aferu sa njim dok je bila verena za Ferija. Ona priča kako ju je na zabavi 1976. Mik jurio oko stola za stoni tenis pokušavajući da je ubedi da ga poljubi dok ga njen verenik nije isterao. Ponovo su se sreli na večeri sledeće godine dok je još bio u braku sa Bjankom. Bio je to početak njegove duge opsesije zadivljujućom plavom dvadesetogodišnjakom.

Gospođica Hol otkriva kako je napustila Feri nakon strastvenog odmora u Maroku sa Džegerom.

U leto 1976. Mik Džeger je pozvao mene i mog verenika Brajana Ferija na večeru. Brajanu je laskala njegova pažnja, ali sam takođe mogla da vidim da je Mik oduševljen samnom. To nije moglo biti lepo veče za Brajana. Na kraju večeri, Mik je očešao svoju nogu o moju. Osetila sam električni udar. Nakon toga bi se Mik pojavio u našoj kući. Bio je toliko drugačiji od Brajana, on bi skakao okolo i šalio se, a Brajan bi postao nervozan. Jednom je Mik počeo da me juri oko stola za stoni tenis, pokušavajući da me poljubi. Brajan je ušao i isterao ga. Mik je počeo da ostavlja poruke na našoj telefonskoj sekretarici, govoreći: „Zdravo, Brajane, hajmo ponovo.“ Ali Brajan mi je rekao: „Nikad više neću izaći s njim. Sve što taj hoće je da te gleda.’

Džeri Hol, Brajan Feri
foto: Profimedia

Provela sam poslednje tinejdžerske godine sa Brajanom. Često sam bila glasan i buntovna. Brajan je pokušao da sreže to u korenu i ponekad sam mu to zamerala. Sada sam zatekkla sebe kako razmišljam o Miku - i to me je zabrinulo ...

Rođena sam u Teksasu 1956. godine, kao jedna od pet sestara. Moj tata je bio ratni heroj, ali njegova vojna karijera se završavala. Imao je problema da se navikne na civilni život i postao je kockar, u jednom trenutku izgubivši našu kuću u igri pokera. Na kraju je dobio posao da vozi opasne hemikalije širom zemlje.

Ideja da budem model počela je kada sam bila pozvana na jednu žurku. Dečak mi je dao LSD, a da mi nije rekao šta je to. Zaključala sam se u kupatilu i nisam htela da izađem, ne znajući šta mi se dešava. Sve čega se sećam je gledanje u ogledalo i razmišljanje: „Stvarno si lepa. Trebalo bi da budeš model.’

Agent u Dalasu mi je dao posao, ali je rekao da sam previsoka i egzotičan za Teksas. Mislila je da ću dobiti više poslova u Njujorku ili Evropi. Tako sam nekoliko nedelja pre svog 17. rođendana otišala od kuće sa rancem punim mamine odeće i odletela u Pariz, a zatim u Sen Trope. Potrošila sam previše novca na ružičasti metalik heklani bikini i smešne ružičaste i srebrne cipele sa platformom. Prvog jutra na plaži, mora da sam se izdvojila iz gomile – visoka sa dugom plavom kosom i šokantnim ružičastim ansamblom.

Džeri Hol
foto: Profimedia

Nekoliko sati kasnije zaustavio me je čovek i pitao: „Da li bi volela da budeš model u Parizu?“ Tako je sve počelo. Dobila sam dobrog agenta i upoznala sam se sa legendarnim fotografom Helmutom Njutnom, koji mi je pružio prvi veliki uspeh. Ubrzo sam se našla na naslovnicama časopisa "Elle" i "Vogue". Kada sam prošla pored kioska i videla svoje lice, uvek sam bila zapanjena. Uz svu pažnju koju sam dobijala u Parizu, glas se proširio i dalje.

Ajlin Ford, koja je posedovala "Ford Models", naterala me je da se preselim u Njujork krajem 1974. godine. Pojavila sam se na stotinama naslovnica stranica. Jedno senzacionalno fotografisanje na Jamajci sa modnim fotografom veteranom Normanom Parkinsonom proizvelo je dve naslovnice Vogue-a. Jedan čovek je bio posebno impresioniran. Nakon što sam videla fotografije, rok zvezda Brajan Feri me je zamolio da se pojavim na naslovnoj strani njegovog novog albuma "Siren".

Džeri Hol
foto: Profimedia

Brajan je bio na vrhuncu svoje slave kada sam stiga u London uoči snimanja u leto 1975. Volela sam Roxy Music i mislila sam da Brajan ima najlepši glas, srceparajuće dirljiv i seksi. Jedan pogled na njegovo elegantno, zgodno lice i zaboravila sam na Njujork. Prve noći u Londonu, izveo me je na večeru u crnom Jaguaru sa kožnim sedištima. Kada je menjao brzine, njegova ruka je skoro okrznula moja kolena - bilo je dosta hemije između nas.

Snimanje albuma je bilo u Velsu, gde smo odseli u malom hotelu na obali mora. Posle večere, otišla sam u krevet i nakovrdžala kosu za posao sledećeg dana. Bila sam ušuškana u krevetu u spavaćici kada mi je Brajan pokucao na vrata. Pustila sam ga unutra.

Seo je na stolicu pored kreveta i pitao da li je moja soba u redu. Rekla sam da jeste, pitajući se kako sam glupo izgledala noseći viklere. Tada se Brajan nagnuo i poljubio me, poželeo laku noć i otišao. Njegov poljubac je bio divan.

Džeri Hol
foto: Profimedia

Tako sam dobro spavala te noći. Od mene se zahtevalo da sviram sirenu iz grčke mitologije. Bio je topao dan i vulkanske stene na kojima sam ležala bile su neprijatne. Brajan je držao kišobran iznad moje glave tokom pauza da bi zaustavio moje znojenje. Posle toga Brajan me je pozvao da ostanem u njegovoj kući u Londonu dok se ne vratim u Njujork, a tokom tih nekoliko dana Brajan i ja smo se zaljubili jedno u drugo. Ja sam imala 19, a on 30 godina.

Oboje smo osećali da smo pronašli ono što smo tražili. Brajan me je pozvao da provedem taj Božić sa njim, a zatim da odem na odmor u Mistik. Posle četiri idilične nedelje, zaprosio me je sa prelepim vereničkim prstenom u obliku cveta sa rubinom i dijamantom. Bila sam tako zaljubljena.

Džeri Hol
foto: Profimedia

Preselila sam se u Englesku da bih bila sa Brajanom 1976. godine. Album "Siren" je doživeo ogroman uspeh, tako da je bio mnogo odsutan na turnejama i nisam uvek mogla da idem s njim jer sam radila. Dok je Brajan bio odsutan, počela sam da čitam. Prošla sam kroz njegovu biblioteku, a onda počela da kupujem knjige. Živeli smo mirno mnogo vremena - kupovala bih i kuvala kada bi došao kući, a nas dvoje bismo jeli zajedno. Svet nas je video kao savršen par, ali ja sam osećala uznemirenost.

Brajan je želeo da bude engleski džentlmen. Oblačio se u finu odeću, znao je za umetnost i antikvitete i kupovao je u Fortnum & Mason-u. I želeo je da budem žena džentlmena, u tvidu i biserima i pijuckajući popodnevni čaj. Ali iako sam imao damsku stranu, takođe sam volela da se zabavljam. Svaki put kada sam to uradila, činilo se da Brajan to ne odobrava.

Džeri Hol
foto: Profimedia

Kada smo bili sami, provodio bi sate zureći u svemir, a kada bismo išli na večeru, nije mi dao da pričam. Postao je ljubomoran i počeo da pregleda moju tašnu, pronalazeći brojeve telefona koje sam dobijala na zabavama, a zatim me ispitivao o njima. Bilo je to usamljeno vreme. Snovi koje sam imala o našem zajedničkom životu su se rušili.

Kasnije 1976. – godine kada sam upoznla Mika – Brajan je počeo da piše pesme za solo album i postao je neraspoložen. Bila je hladna zima i osećala sam se usmaljeno. Još uvek sam imala samo 20 godina. Brajan je krenuo na svetsku turneju u proleće 1977. Upravo je prodao svoju kuću u Londonu Džonu Klizu, pa sam odlučila da ostanem sa svojom sestrom Sindi u Njujorku.

Bacila sam se na posao. Brajan je bio na turneji po Japanu i Australiji i napisao mi je da je preskupo za poziv. Čula sam od frizera da je imao aferu sa manekenkom u Japanu. Jedne večeri u Njujorku, zatekla sam se kako sedim između Mika i Vorena Bitija na večeri. Oboje su se borili za moju pažnju. Mik, koji je još bio u braku sa svojom ženom Bjankom, zasmejavao me je. Posle večere otišli ​​smo u čuveni noćni klub Studio 54. Mik i ćemo taj datum – 21. maj 1977. – slaviti naredne 23 godine.

Mik je bio nežan, šarmantan, zabavan i fascinantan. Svideo mi se način na koji izgleda da ga nije briga šta ljudi misle o njemu. Bio je samouveren, hladan i imao je kontrolu. Od tog trenutka, Mik me je opsedao, šaljući mi cveće i pozivajući me na večere gde bi on uvek sedeo pored mene. Bila sam polaskana.

Mik Džeger
foto: Profimedia

Započela sam aferu sa njim pod uslovom da se završi krajem leta kada se Brajan vrati sa turneje. Rekla sam Miku da ga mogu viđati samo svaki drugi dan. Bio je to uzaludan pokušaj da zaštitim svoje srce jer sam se zaljubila u njega. Mik mi je rekao da je uzimao LSD svaki dan tokom šezdesetih godina. Takođe je priznao da je pušio heroin. Bila sam zgrožena. Rekla sam mu da ne mogu da se viđam sa njim ako se drogira: „Odlazi i ne vraćaj se dok ne budeš strejt.“ Uspeo je – imao je neverovatnu snagu volje.

Te godine je moj otac umro. Poslala sam telegram Brajanu moleći ga da me nazove, ali on mi je samo poslao telegram u kojem mi je izjavio saučešća. Osećala sam se povređeno, pa sam se obratila Miku, koji mi je pružao podršku i utehu. Iako većina muškaraca nije baš dobra u osećanjima, on je imao talenat za to. Mik i ja smo se diskretno viđali do kraja leta.

Za moj 21. rođendan u julu, poklonio mi je izvrstan par starinskih minđuša sa dijamantskim obručem. Kada se leto završilo, oprostili smo se u suzama.

Brajan je trebalo da se vrati sledećeg dana.

Osećala sam se zbunjeno, ali kada je Brajan stigao, bila sam srećan što sam ga videla. Poklonio mi je prelepu smaragdnu narukvicu za rođendan koji je propustio.

Nadala sam se da ću zaboraviti na Mika i početi iznova sa Brajanom. Preselili smo se u Los Anđeles, ali sam se uplašila da će saznati šta sam nameravala.

Jedne noći Brajan i ja smo večerali sa princom Rupertom Lovenštajnom, finansijskim savetnikom Rolingstonsa. Kada je Brajan izašao iz sobe, Rupert mi je dao Mikov broj. Pozvala sam ga sutradan. Molio je da me ponovo vidi, rekao mi je koliko mu nedostajem, pa smo se dogovorili da se nađem dok sam nastupala na nekim revijama u Parizu. Osećala sam se užasno rastrzano.

Nedostajao mi je Mik - znala sam da ono što imamo još nije gotovo. Htela sam da završim sa Brajanom, ali nisam mogla da se nateram da to uradim. Otišla sam u Pariz i čim sam videla Mika znala sam da želim da budem sa njim. Otišli ​​smo u Maroko na odmor. Rekla sam Brajanu da imam posao tamo. Mik i ja smo izgubili kofer na aerodromu, pa smo kupili marokanske haljine.

Osećali smo se tako slobodno, vozeći se u iznajmljenom autu, sa crnom olovkom za oči oko očiju, slušajući odličnu muziku. Odseli smo u hotelima sa sobama punim mirisnih činija ruža osvetljenih svećama. Mik je svirao gitaru i pevao mi uz otvorenu vatru. Jednog dana smo ručali u Agadiru kada sam naletela na modnog urednika kojeg sam poznavala. Rekla sam joj da smo izgubili torbe i ona nam je pozajmila nešto odeće sa svog fotografisanja. I dalje sam telefonirala Brajanu i govorila mu da radim. Na kraju je rekao: „Prestani da lažeš. Čitao sam o tebi i Miku u novinama." Modni tim mora da je provalio. Brajan je rekao: „Samo dođi kući i razgovaraćemo o tome.“

Ali nisam mogla - znala sam da on nije tip koji oprašta i već sam bila previše zaljubljena u Mika. Bilo mi je žao što sam raskinula veridbu, ali nije mi palo na pamet da se žalim na aferu koju je Brajan imao u Japanu. Brajan je loše sve podneo, odbijajući da vrati moju odeću i imovinu. Ostavila sam knjigu pored kreveta pod nazivom "The Mists Of Avalon", pa je Brajan nakon toga napisao prelep album pod nazivom "Avalon", ali nikada više nije razgovarao sa mnom.

Moja ljubav je bila toliko jaka da nisam mogla ništa drugo nego da pratim Mika gde god me je vodio. Znala sam da ima reputaciju ženskaroša i da je još uvek oženjen, čak i ako nije živeo sa Bjankom godinu dana, ali sam se nadala.

Naterala sam ga da ostavi heroin mogla sam da ga nateram da se odrekne i devojaka. Iznajmili smo stan u Parizu pored Notr Dama. Vodili smo ljubav četiri puta dnevno, kidajući jedno drugom odeću. Nikada nam nije bilo dosadno ili se nismo slagali. Kao Mikova devojka, živela sam u stalnom centru pažnje. Kada su Stounsi krenuli na turneju, dobili smo policijsku pratnju do hotela. Ako smo hteli da izađemo, morali smo da se ušunjamo kroz hotelske kuhinje u kombije bez prozora.

Ubrzo nakon što smo se našli, Mik i Bjanka su se razveli. Nije bio ni približno tako bogat kao što su ljudi mislili i morao je da joj da većinu onoga što je imao. Ali bili smo slobodni da budemo zajedno. Pošto smo proveli godine živeći kao nomadi, Mik i ja smo osetili potrebu da se skrasimo. Kupili smo kuće u Njujorku, Londonu, Parizu i Mustiku, a u martu 1984. rodila se naša prva beba -Elizabeta. Oboje smo je obožavali.

Kada je Elizabet imala devet meseci, napravili smo pauzu na jednom ostrvu pored brazilske obale i dok smo bili tamo ponovo sam ostala trudna. Mik se umalo onesvestio kada sam mu rekla da nosim blizance. Ali tri meseca trudnoće, rečeno mi je da je jedan blizanac nešto veći od drugog. Sa pet meseci, imala sam još jedan pregled – srce jedne bebe je prestalo da kuca.

Bila sam prikovana za krevet neko vreme i emocionalni stres zbog gubitka jednog od mojih blizanaca bio je bolan. Preživela beba, Džejms, rođena je u avgustu 1985. Bio je zdrav i prelep, ali ja sam patila od postporođajne depresije, verovatno izazvane žalovanjem za mrtvim detetom, a nisam mogla da pričam o tome jer smo to čuvali u tajnosti.

Bila sam zaokupljena decom dok je Mik bio zauzet sa Stounsima, često me ostavljajući kod kuće samu sa bebama. Stalno sam slušao priče o njegovim zabavljanjima sa drugim ženama. Mik je bio opasan seksualni predator iako sam ga volela i on se zakleo na beskrajnu ljubav prema meni, osećala sam se nesigurno u njega.

Odvikla sam ga od droge, ali ih je zamenio seksom. Čak i u našim ranim danima, moji instinkti su mi govorili da on ne može a da ne bude sa drugim ženama, a kad smo dobili decu, čitala sam o Mikovoj aferi u novinama.

Odlučila sam da ću živeti bez njega ako treba. Iznajmila sam kuću u Londonu i kada su mi ponudili ulogu u filmu u Italiji, prihvatila sam je. Posle snimanja odvela sam decu kod prijatelja u Toskanu. Mik me je stalno zvao, pričao mi kako se promenio, da me voli i da želi da me oženi na Baliju. I dalje sam ga mnogo volela, pa sam rekla DA.

Otprilike u to vreme, kružile su glasine da je Mik ukrao devojku Erika Kleptona, Karlu Bruni, i započeo aferu sa njom. Mik je to negirao, rekavši da to nije ništa i da me voli i da želi da se oženi sa mnom. Zato sam ugušila svoje sumnje i nastavila sa našim venčanjem. Naša tradicionalna balijska hinduistička ceremonija bila je prelepa, ali, nažalost sledeći dan je otišao u Japan. Bacila sam se na posao, radeći svoju prvu predstavu, "Bus Stop", u Njujorku. U Engleskoj, Mik nam je kupio prelepu kuću iz 18. veka na Ričmond Hilu, jugozapadnom Londonu. Naše treće dete, Džordžija, rođeno je u januaru 1992. godine.

Iako je Mik želeo da se njegova deca obrazuju u Engleskoj, on je bio poreski izgnanik, tako da je mogao da bude sa nama samo nakratko svake godine. A turneje Stounsa su postajale sve duže i duže. Nisam mogla samo da iščupam decu i povedem ih sa sobom. Čak i kada je Mik bio sa nama, trebalo mu je mnogo vremena da se vrati u porodični život.

Tokom deset godina, Stounsi su organizovali pet svetskih turneja. Mik je počeo da propušta važne porodične događaje - dečje rođendane i našu godišnjicu.

Bilo mi je slomljeno srce što nije došao kući na vreme za rođenje našeg četvrtog deteta, Gabrijela, u decembru 1997. Mik je zvao dok sam bila na porođaju da mi kaže da mu je toliko žao što nije mogao biti tamo. Stigao je kući nedelju dana kasnije. Zatim se, posle odmora, vratio na turneju benda.

Kada se Mik na kraju vratio u London, izgledao je potreseno. Novine su objavile da je brazilska manekenka Lućijana Morad trudna sa njegovom bebom. To je bila poslednja kap. Rekla sam mu da želim razvod. Raskid sa Mikom bio je bolan. Bila sam u iskušenju da ga ostavim mnogo puta, ali sam trpela njegove prevare. Međutim, imati dete sa drugom ženom bilo je previše. Najteže je bilo reći deci. Objasnila sam im da ih volimo i da smo im i dalje roditelji. Mik i ja smo bili odlučni da, iako se naš brak završio, nastavimo da budemo zajedno roditelji - i jesmo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs