4 VEŽBE ZA PODMLAĐIVANJE TELA: Svako jutro uradite ovo i godine vas neće stići

Četiri opšte vežbe koje podmlađuju telo i doprinose celokupnom zdravlju i stanju vašeg organizma.

Lepi & Zdravi
Autor:
4 VEŽBE ZA PODMLAĐIVANJE TELA: Svako jutro uradite ovo i godine vas neće stići
4 super vežbe za podmlađivanje, Foto: sutterstock

Ove četiri vežbe će aktivirati vaše mišiće, povećati fleksibilnost i mobilnost, ojačati i stabilizovati zdravlje, a ukoliko ih uvrstite u vaše svakodnevne aktivnosti vrlo brzo ćete osetiti prve rezultate.

4 opšte zdravstvene vežbe od Kazudzo Nišija, japanskog gurua zdravog načina života

Ono što ove vežbe zaista daju je povećanje izdržljivosti i mekoće mišića. Konkretno, to se manifestuje, na primer, u činjenici da možete lako prelaziti veće udaljenosti nego ranije ili nećete osećati nelagodnost nakon podizanja tegova. Biće vam lakše da percipirate složenije fizičke aktivnosti nego ranije, što znači da će vaše telo krenuti putem napretka.

Vežba, Vezbanje, Devojka
foto: Shutterstock

Kazudžo Nišija je se zalagao za sledeću tehniku: čim počnete da razmišljate o nečemu lošem, pronađite osamljeno mesto i uradite 20 čučnjeva.

Intenzivna fizička aktivnost će na neko vreme potisnuti misli, a učinivši malo, ali dobro delo za svoje telo, više nećete biti toliko uznemireni i nećete želeti da se vraćate teškim mislima.

I na kraju, poslednji savet – radite ove vežbe sa zadovoljstvom , razmišljajte tokom treninga o tome kako sebi pomažete.

Vežba, Istezanje, Devojka, Trening
foto: Shutterstock

Vežba 1 stojeći; stopala su u širini ramena, ruke opuštene. Na podu se nalazi predmet (možete ga sami izabrati), koji se na određeno rastojanje uzdiže iznad poda. Eksperimentišite, ovde je sve individualno: pronađite stvar koja vam odgovara. Vrhovima prstiju desne (a zatim leve) ruke treba da doprete do ovog predmeta, a samo torzo treba da bude savijen, noge treba da ostanu ravne u kolenima.

Vežba 2 stojeći uspravno; stopala su spojena, ruke opuštene. Pokušajte da dođete do plafona vrhovima prstiju. Zamislite da ćete uspeti ako se trudite. Istegnite se svom snagom, ispružite ruke, trup, noge.

Vežba 3 Zatvorite palac i kažiprst ruke (prvo desne, a zatim leve) u krug. Zatim stavite srednji prst na članak kažiprsta da biste napravili još jedan prsten. Uradite isto sa ostatkom prstiju. Ova vežba pomaže da se razviju i održavaju u dobroj formi zglobovi prstiju, kao i mišići i tetive zglobova.

Vežba 4 stojeći uspravno; noge su blago razdvojene. Ruka (prvo desna, pa leva) je ispružena napred. Polako pomerite ruku unazad koliko god možete. Da li osećate istezanje u ramenom zglobu? Sada vratite ruku u prvobitni položaj.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs