Čuveni klan

Osvetničko letovanje joj promenilo život: Džeki više nije mogla da trpi Džonove prevare! (FOTO)

Naizgled savršena ljubav Džeki i Džona Kenedija imala je više padova nego uspona, najviše zbog brojnih afera američkog predsednika. Međutim, iako je uvek okretala glavu na njegove preljube, jasno mu je davala do znanja da i ona ima svoje granice i zahtevala je da ih on poštuje
Vip priča
16:50h Autor:
Osvetničko letovanje joj promenilo život: Džeki više nije mogla da trpi Džonove prevare! (FOTO)
Foto: Profimedia

U 50-im i 60-im godinama prošlog veka, klan Kenedi je za Amerikance bio ekvivalent kraljevskim porodicama. Građani SAD-a s neviđenim zanimanjem pratili su njihov javni i privatni život, a poseban interes izazivao je brak Džeki i Džona Kenedija.

Džeklin Buvije udala se 1953. godine za mladog senatora Džona F. Kenedija. Obrazovana, inteligentna, sofisticirana i lepa Džeki je bila žena iz snova za svakog političara, a pogotovo za Džona koji je imao velike ambicije i želju da postane predsednik SAD-a.

Međutim, kao i mnogi drugi muškarci, Džon nije znao da ceni to što je imao. Njihov naizgled savršen i skladan brak opstao je zahvaljujući Džeki koja je bila spremna da toleriše nevere svog supruga pod uslovom da je ne sramoti javno. Upravo je zato jedna od njegovih afera u njoj izazivala najviše ljutnje.

Zapanjujuća snaga Džeki Kenedi: Ne bi svaka žena mogla sve ovo da preživi! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Neoprostiva Merilin Monro

U njujorškom Medison Skver Gardenu 19. maja 1962. priređena je velika zabava povodom Kenedijevog 45. rođendana. Američki predsednik dobio je i jednu posebnu čestitku od žene koju je Džeki smatrala najvećom pretnjom svom braku.

To je bila Merilin Monro. Tada 36-godišnja glumica zavodljivo je Kenediju otpevala "Srećan rođendan" ispred više od 15 hiljada ljudi i brojnih novinara koji su jedva dočekali priliku da ih ulove zajedno.

Njen nastup je predsednik sa smeškom prokomentarisao: "Sada mogu da odem u penziju." Džeki je verovala da bi Merilin svakog trena mogla javno da progovori o vezi sa Džonom, da priredi skandal koji će uništiti njegovu reputaciju i njihov brak te ih javno osramotiti.

Afera predsednika i glumice koja je tada već bila javna tajna započela je tri meseca ranije, na večeri u njegovu čast održanoj u Njujorku. Nakon putovanja u Palm Springs krajem marta 1962. Džon je navodno odlučio da prekine vezu s Merilin koja nikada nije prestala da se nada da će postati njegova druga supruga.

Muškarci su padali na kolena pred njom: Tajna privlačnosti Merilin Monro! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Urbana legenda kaže da je u jednom trenutku čak nazvala Džeki kako bi joj saopštila da Džon želi da je ostavi zbog nje, ali Džeki joj je na to spremno odgovorila: "Merilin, udaćeš se za njega, to je sjajno. Nakon toga ćeš se useliti u Belu kuću i baviti se dužnostima prve dame, a ja ću se iseliti i ti ćeš preuzeti sve probleme."

Javno zavođenje na rođendanskoj zabavi u Medison Skver Gardenu nikada nije oprostila svom suprugu, ali pronašla je način da mu vrati za neprijatnost koju joj je prouzrokovao.

Zavodnik Onazis – konkurencija koju je Džon F. Kenedi nije mogao da ignoriše

Četiri godine ranije Džeki i Džon neočekivano su se našli na jahti milionera Aristotela Onazisa. Tamo ih je doveo italijanski industrijalac Đovani Anjeli kako bi upoznali Vinstona Čerčila kojeg je Onazis pozvao na druženje.

Dok su Vinston i Kenedi razgovarali, grčki zavodnik iskoristio je priliku kako bi se upoznao sa Džeki. Ostao je zadivljen njenom elegantnom pojavom.

"Ima nešto vraški tvrdoglavo u njoj, nešto provokativno u toj dami. Ona ima senzualnu dušu", rekao je nakon upoznavanja svojim prijateljima koji su ga odmah upozorili da je premlada za njega. Iako je u to vreme već bio u vezi s operskom divom Marijom Kalas, to ga nije sprečilo da u budućoj američkoj prvoj dami pronađe svoj novi zavodnički izazov.

Ostavila muža zbog grčkog milionera: Mariji je pogrešan čovek uništio život! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kenedi je u to vreme planirao kandidaturu za predsednika SAD-a i svoju ženu čvrsto je držao uz sebe, pa je Onazis uskoro pažnju usmerio na njenu sestru Li Radzivil.

U proleće 1963. godine njen brak sa Stanislavom Radzivilom bio je pred raspadom. Upustila se u aferu s Onazisom, a mnogi veruju da ju je zaveo samo kako bi došao do Džeki.

"Bio je magnetski privlačan. Kretao se kao vladar, želeo je da bude primećen i primećivao je sve", opisala ga je Li jednom prilikom. Kada su je upitali da li je želela da se uda za njega, odgovorila je kratko i jasno: "A ko nije?"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kada je Džeki 1961. godine otputovala u službenu posetu Grčkoj, Kenedi je s njom poslao i agenta tajne službe koji je imao dužnost da drži prvu damu podalje od Onazisa. Glasine o tome da je poznati Grk zainteresovan za njegovu ženu odavno su došle do predsednika. Verovao je da će pokušati da je zavede ako se sretnu i želeo je to da onemogući po svaku cenu. To mu je i uspelo, ali sledeći susret nije mogao da spreči.

Početkom avgusta 1963. Džeki je rodila sina Patrika koji je umro 39 sati nakon rođenja. Prva dama bila je neutešna, a Li se uplašila da će pasti u tešku depresiju. Pozvala je sestru da joj se pridruži na krstarenju s Onazisom kako bi udaljena od američke javnosti lakše prebrodila gubitak deteta.

Džeki je odmah pristala na to, ali Kenediju se ta ideja nimalo nije svidela. Do njega su odavno došle glasine o Onazisovom interesu za njegovu suprugu, a bogataševa veza sa Li je takođe bila trn u oku njihove porodice.

Prvi put se udala za najmoćnijeg, drugi put za najbogatijeg: Životna priča Džeki Kenedi! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Džon je u jednom trenutku kleknuo ispred supruge i preklinjao je da ne ode na krstarenje kako ne bi ugrozila imidž porodice. Međutim, Džeki je bila odlučna i ništa nije moglo da je speči da otputuje. Bio je to i način da suprugu vrati za svu sramotu koju joj je priredio svojim preljubama, a na kraju joj je poveren i tajni zadatak – sestru je morala da uveri da se zbog ugleda klana Kenedi ne uda za Grka koji je u SAD-u imao kontroverznu reputaciju.

Na Onazisovoj jahti Džeki je provela četiri nedelje tokom kojih je bogataš maksimalno poštovao njenu privatnost, držao se podalje od nje i dao joj prostora da se u miru oporavlja od teškog gubitka.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kada je odlučila da se vrati u SAD sa sestrom, Onazis im je dao oproštajni poklon. Džeki je dobila ogrlicu s rubinima, a Li tri narukvice ukrašene dijamantima. Nezadovoljna Li u svom pismu Kenediju je napisala da njene nakinđurene narukvice njegova mala ćerka Karolin ne bi nosila ni na dečju rođendansku zabavu.

Svi sažaljevaju Džona Kenedija: Niko ne spominje grozne stvari koje je njegov otac radio! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Rasplet ravan grčkim tragedijama

Samo dva meseca kasnije dogodila se prva tragedija koja je zauvek obeležila život porodice Kenedi. Džon Kenedi je 22. novembra 1963. ubijen u Dalasu.

Najmračnija tajna Kenedijevih: Potresna priča o neželjenoj ćerki! (FOTO)

<\/div>

Utehu nakon Džonove smrti pronašla je u njegovom bratu Robertu Kenediju. Međutim, sudbina ovoj porodici i dalje nije davala mira. Robert je ubijen u atentatu 1968. godine. Džeki je iz straha za svoju decu odlučila da se potpuno odvoji od Kenedijevih nakon ove tragedije i obratila se starom prijatelju koji ju je dočekao raširenih ruku – Aristotelu Onazisu.

Ubrzo je šokirala svet veridbom za 23 godine starijeg grčkog bogataša o kojoj nije sama obavestila ni sestru. To je umesto nje uradio Onazis. Li je bila šokirana i razočarana. Iako više nije bila u vezi s njim, sestrinu veridbu je doživela kao izdaju s obzirom na to da ju je godinama pre toga sama Džeki odgovarala od braka s Onazisom.

Tajna veza Džeki Kenedi: Prosidbu bliskog prijatelja odbila zbog udaje za bogataša! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Bogataš ju je molio da dođe na venčanje, što je na kraju i uradila. Na malu ceremoniju održanu na Onazisovom privatnom ostrvu stigla je u ulozi sestrine venčane kume. Obučena u jednostavnu belu haljinu modne kuće Valentino, Džeki je ispred 40-ak zvanica obećala vernost svom drugom suprugu.

Tog dana Džeki Kenedi je postala Džeki O.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs