Danas puni 41. godinu

Životna priča advokatice koja je uspela da zaseni supruga Džordža Klunija: Zašto Amal nije verovala da će pronaći ljubav? (FOTO)

Prema sopstvenom priznanju, bila je potpuno posvećena poslu i nije verovala da će joj se dogoditi ljubav, a onda je krajem 2013. godine u njen život nenadano ušetao on

Vip priča 03.02.2019. - 18:30h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Profimedia

Džordž Kluni se malo zacrveneo od srama kada su Tina Fej i Ejmi Poler 2015. godine na dodeli Zlatnih globusa "ispalile" šalu koja se i danas pamti.

 

"Kluni se oženio se s Amal Alamudin ove godine. Amal je advokatica za ljudska prava koja je radila na slučaju Enron, bila je savetnica Kofiju Ananu i izabrana je za članicu tročlane komisije UN-a koja istražuje povrede ratnih prava u Pojasu Gaze. I zato će večeras njezin suprug dobiti nagradu za životno postignuće", rekle su glumice i nasmejale sve prisutne.

 

Slavni holivudski glumac samo je klimao glavom uz smešak koji je jasno dao do znanja kako je itekako svestan činjenice da je njegova supruga posebna i da zaslužuje ovakvo priznanje više od njega.

 

Naša deca će nas pitati da li je to istina: Odluka Klunijevih o kojoj bruji ceo svet! (FOTO)

Amal Kluni rođena je 3. februara 1978. godine u Libanu. Njen otac Ramzi je uspešan preduzetnik, a majka Baria poznata politička novinarka.

 

"Moja trudnoća s Amal bila je vrlo teška. U jednom trenutku rekli su mi da bi trebalo da pobacim dete. Rekla sam ne. Imala sam snove u kojima bih videla njeno lice i znala sam kako će izgledati. Na kraju je rođena baš takva kakvu sam je videla u svojim snovima", rekla je jednom prilikom njena majka.

 

Zbog građanskog rata porodica se preselila u engleski grad Džerard Kros u Bakingamširu. Amal je odmalena pokazivala veliki interes za školu i govori tri jezika - engleski, francuski i arapski. Bila je odlična učenica tokom osnovne škole nakon koje je upisala žensku srednju školu Doktor Čaloner koju je takođe završila s odličnim uspehom. To joj je pomoglo da upiše pravo na Sent Hjuz koledžu na Oksfordu.

 

Poslovni stil po uzoru na Amal Kluni: Ovo su njena modna pravila! (FOTO)

foto: Profimedia

Nakon diplome upisala se na Školu prava Univerziteta u Njujorku, a 2002. godine dobila je dozvolu za radu u SAD-u. Osam godina kasnije postala je deo britanske advokatske komore i dobila dozvolu za radu u Engleskoj i Velsu.

 

Tri godine radila je za advokatsku kompaniju Salivan i Kromvel u kojoj je bila deo tima za istragu i obranu kriminalnih dela. Amal je 2010. godine odlučila da se vrati u Veliku Britaniju.

 

Ubrzo je postala članica nekoliko različitih komisija UN-a i radila kao savetnica, a na listi njenih klijenata u međuvremenu su se našli Džulijan Asandž i Julija Timošenko. U međuvremenu je postala i gostujuća profesorka prava na Univerzitetu Kolumbija.

 

Prema sopstvenom priznanju, bila je potpuno posvećena poslu i nije verovala da će joj se dogoditi ljubav, a onda je krajem 2013. godine u njen život nenadano ušetao Kluni.

 

Amal i Džordž Kluni proslavili godišnjicu braka: Procureli novi detalji veze poznatog para! (FOTO)

foto: Profimedia

"Srela sam Džordža kada sam imala 35 godina i prihvatila ideju da ću biti usedelica. Onda smo se upoznavali, počeli da se skrivamo u mom londonskom stanu i vrlo brzo sam shvatila da, bez obzira na to što se s nama dogodilo, više nikada neću želeti da budem s nekim drugim.

 

Nisam mogla da spavam kada smo bili odvojeni i govorili su mi da imam poseban osmeh i pokret glavom kada čitam njegove poruke ili pisma koja bi sakrio u mojoj torbi.

 

Pet godina kasnije ništa se nije promenilo. On je osoba koja ima moju potpunu odanost i osoba čiji me osmeh svaki put rastopi. Moja ljubavi, s tobom sam pronašla veliku ljubav za koju sam se nadala da postoji", rekla je Amal u junu 2018. godine na večeri Američkog filmskog instituta posvećenoj njenom suprugu.

 

Amal Kluni je izbrusila stil do savršenstva: Ona je najbolje obučena poslovna žena! (FOTO)

foto: Profimedia

Par se verio u aprilu 2014. godine. Venčali su se 27. septembra iste godine, a u februaru 2017. saznali smo da par očekuje blizance. Njihova dečica, ćerka Ela i sin Aleksander stigli su na svet 6. juna 2017.

 

Slavni holivudski glumac o svojoj supruzi uvek priča s ponosom i ističe koliko je srećan zbog toga što je Amal deo njegovog života: "Mnogo je razloga zbog kojih sam se zaljubio u nju. Ona je neverovatno ljudsko biće. Brižna je.

 

Takođe je jedna od najpametnijih osoba koje sam ikada upoznao. Takođe ima sjajan smisao za humor. Čim sam je upoznao znao sam da je posebna i pitao sam se hoću li ikad imati priliku da budem s njom. Na moju sreću, rekla mi je da."

 

Nakon godinu i po dana: Amal i Džordž Kluni napokon pokazali blizance! (FOTO)

foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...