iskreno

I oni su ljudi: Ove poznate ličnosti otvoreno govore o svojim psihičkim problemima! (FOTO)

"To nije nešto što osećam da ću ikada pobediti. Mislim da je to bitka s kojom ću se boriti do kraja života"

Celebrities
Autor:
Foto: Profimedia

Nikada nije lako govoriti o svojim problemima naročito ako se tiču mentalnog zdravlja. Za to postoji mnogo razloga. Neki ne žele primiti dijagnozu anksioznosti ili depresije zbog stigme koja okružuje ove probleme, dok drugi ne mogu priznati da se osećaju loše ili se jednostavno ne mogu nositi s tim zbog stava prijatelja ili pak porodice. Evo šta su rekle slavne ličnosti o mentalnom zdravlju.

 

Bred Pit

 

Poznati glumac dugo je skrivao da je krajem 90-tih prolazio kroz teško i mračno razdolje u njegovom životu. Često je sedeo na kauču skrivajući se od slave, a u kafani se pretvarao i bio dobro raspoložen skrivajući šta zapravo oseća. Život mu se naglo promenio nakon odlaska u Maroko. Odlučio je da izađe i učini nešto sa svojim životom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brad Pitt (@bradpittoffcial) on

"Video sam siromaštvo do krajnosti koje do tada nikad nisam video i razgovarali smo o nejednakosti i zdravstvenoj zaštiti, video sam da je ono što sam osećao nepotrebno. Ljudi su morali da žive u tim okolnostima, a mnoga deca imala su poremećaj u razvoju i živela su s tim", izjavio je Bred Pit.

 

Lejdi Gaga

 

Teško je i zamisliti da bi neka osoba poput popularne i energične pevačice mogla da se nosi s mentalnim problemima. Ali, čini se da slika može zavarati, te da je sreća samo pokriće za jednu jako ranjivu osobu. Na dodeli nagrada SAG-AFTRA potegla je važno pitanje o mentalnom zdravlju i otkrila da se nosila s PTSP-om i disocilacijom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

"Naučila sam da je moje ponašanje bilo nezdravo. Počela sam da primećujem da buljim u daljinu, videla sam bljeskove stvari koje su me mučile i iskustva koja sam proživela. Ti uslovi su kasnije prerasli u fizičku bol, napade panike, traumu i iscrpljujuće mentalne bolove koji su uključivali suicidne ideje", izjavila je Lejdi Gaga.

 

Selena Gomez

 

Mlada glumica i pevačica Selena Gomez inspirisala je mnogo ljudi. Nakon što je imala transplataciju bubrega i zbog komplikacija koje je imala tokom operacije, postala je depresivna i osećala je konstantnu teskobu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

"To nije nešto što osećam da ću ikada pobediti. Mislim da je to bitka s kojom ću se boriti do kraja života", izjavila je Selena u svom intervjuu za Harper’s Bazaar.

 

Gvinet Paltrou

 

Gvinet Paltrou majka je dvoje dece, a otkrila je koliko joj je teško bilo nakon što joj se rodilo drugo dete. Tačnije, glumica je prošla kroz postporođajnu depresiju, a to nije očekivala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) on

"Mislila sam da je depresija nakon porođaja značila da svaki dan plačeš i da ne možeš brinuti o detetu. To je bilo najteže i najiscrpljujuće razdoblje mog života. Osećala sam se poput zombija i nisam mogla dopreti do svog srca. Nisam mogla pristupiti svojim emocijama. Bilo je strašno. Priznanje da imate problem je najteži deo, a tada je počeo moj oporavak", kazala je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs