teška životna priča

BILA JE ZVEZDA, A UMRLA U BEDI I MRAČNOJ SOBI SAMAČKOG HOTELA: Potresna sudbina naše glumice!

Srpska glumica Gizela Vuković i bivša supruga Zvonka Bogdana bila je glumačka zvezda, dobitnica pulske „Arene“, a umrla zaboravljena od svih

Vip priča
12:11h Autor:
Foto: PrintscreenJutjub/Bot Miki

Čuvena srpska glumica Gizela Vuković živela je kao zvezda, a umrla u siromaštvu, kao beskućnica.

Kroz vrlo tešku životnu priču sa njom su prolazile i bolesna ćerka i unuk, koji boluje od teškog oblika autizma.

Gizela Vuković bila je poznata i priznata srpska glumica, a mnogi je znaju i kao bivšu suprugu pevača Zvonka Bogdana.

Ona je bila dobitnica "Zlatne arene" u Puli i zvezda domaće kinematografije, a li je život naglo prekinuo njenu sreću i sve je pošlo nizbrdo, piše Glossy.

Zbog finansjiskih problema našla se na rubu egzistenicije, zbog čega je bila primorana da se preseli u malu sobu samačkog hotela, ali često ni nju nije mogla da plati.

- Kada sam iz Subotice krenula u Beograd, otac Toma i mama Viktorija, prodali su moj deo zemlje i dali mi da kupim sebi stan u prestonici. I jesam, u Nemanjinoj broj tri. Stanarsko pravo prenela sam na ćerku, a onda su stigle zlosrećne devedesete. Ćerkina agencija je počela da gomila dugove... Neki ljudi, valjda zelenaši, izbacili su nas na ulicu. Često smo, potom, menjali podstanarske sobičke, gomilali dugove. U tim neprekidnim seljakanjima izgubila sam sve fotografije. Nemam, deco, nijednu staru sliku, nijednu. Ne znam ni gde mi je ostala "Arena" - ispričala je Gizela svojevremeno za domaće medije.

Na sve njene muke glumicu je stiglo još novih nedača, jer joj se i ćerka razbolela, a unuk je po rođenju dobio dijagnozu autizma. Sve ovo malo po malo uticalo je na to da glumica sve manje ima snage i mogućnosti da se bori i ide kroz život.

- Ćerka Milica (66) danima je bolesna, ne ustaje iz kreveta, dok je unuk Branko autističan, pa vrlo retko izlazi iz sobe. Ja dalje od hodnika hotela nisam kročila nijednom u prethodnih 11 godina. Jedva se krećem pomoću ove stolice - ispričala je Gizela u jednom od intervjua koje je dala pred kraj svog života.

Gizela ni u ljubavi nije imala sreće. Iako se udavala dva puta, prvi put za oca svoje ćerke Milice koji nije bio javna ličnost, a drugi put za čuvenog pevača Zvonka Bogdana, ni jedan brak joj nije doneo uživanje i stabilnost.

- O braku s njim ne želim da govorim. Razišli smo se davno i šta tu više ima da se priča. Manite me njega. Ne želim da ga se sećam. Odavno nisam u kontaktu s njim. Ne interesuje me uopšte. Meni on nikada nije značio. On je taj koji se zakačio za mene. Balavac je bio. Od njega mi ništa ne treba. Za ljubav svog života, glumca Josipa Bajića, nažalost, nisam mogla da se udam. Bilo je raznih prepreka. Ali znam da me je mnogo voleo, a i ja, bogami, njega - priznala je ona jednom prilikom.

Zvonko Bogdan
foto: ATA Images

Iako su joj socijalni radnici predlagali da se preseli u starački dom, ona nije želela da napusti bolesnu ćerku i unuka.

- Kako da se razdvojim od njih dvoje. Moja penzija je i njihov prihod. Ne mogu da se razdvajam od njih, ne mogu. Oni su mi sve što imam. Neću se razdvajati od njih pa makar poslednje dane sedela na ulici. Samo da mi je da vidim neki skroman, svoj krov nad glavom pa nek sutra umrem - rekla je Gizela pred smrt za domaće medije.

Gizela Vuković
foto: PrintscreenJutjub/Bot Miki

Gizela je preminula 2015. godine u mračnoj sobi samačkog hotela u kome je provela poslednjih 13 godina svog života.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...