žena koja stari dostojanstveno

POBEGLA OD MAJKE, SREĆU U LJUBAVI NIKAD NIJE PRONAŠLA: Životna priča najseksepilnije glumice u Holivudu - Dajan Lejn!

Dajan Lejn se zakonski odvojila od majke kada je imala samo 15 godina i vodila sudsku bitku s zbog koje nije želela s njom da komunicira, a jedan od svima najomiljenijih filmova u kojima ona glumi jeste "Pod suncem Toskane".

Vip priča
Autor:
POBEGLA OD MAJKE, SREĆU U LJUBAVI NIKAD NIJE PRONAŠLA: Životna priča najseksepilnije glumice u Holivudu - Dajan Lejn!
Dajan Lejn, Foto: Profimedia

Legendarna glumica Dajan Lejn (56) jedna je od retkih zvijezda uz koju se ne vežu skandali i koja ne pokušava da sakrije svoje godine i dostojanstveno stari.

Dajan se rodila 22. janura 1965. u Njujorku kao ćerka pevačice u noćnim klubovima i Pjejboveog modela Kolin Li Farington i Bartona Judžina Lejna, učitelja glume koji je radio kao taksista i podučavao na fakultetu.

LJUBAV SVOG ŽIVOTA UPOZNALA JE S 12 GODINA, PORODICA JOJ JE UVEK NA PRVOM MESTU: Životna priča Keri Muligan! (FOTO)

Dajan Lejn
foto: Profimedia

Kada je imala 13 godina, Dajanini roditelji su se razveli i ona je morala da se preseli s majkom u Meksiko jer je majka imala starateljstvo nad njom. Ali kasnije je njen otac preuzeo starateljstvo pa su živeli u brojnim hotelima širom Njujorka i ona se vozila s njim u taksiju.

ŽIVOTNA PRIČA NAJPOZNATIJEG ZLIKOVCA HOLIVUDA: Ljubav i istrajnost jedne žene vratile su ga na pravi put! (FOTO)

Dajan Lejn
foto: Profimedia

Dajan se s 15 godina zakonski osamostalila i otputovala u Los Anđeles na nedelju dana s glumcem i prijateljem Kristoferom Atkinsom, s kojim je glumila u filmu "Child Bride of Short Creek" iz 1981. "Bilo je to neodgovorno ponašanje koje je proizišlo iz toga što sam dok sam bila jako mlada imala previše nezavisnosti", rekla je jednom Lejn.

Zaveo je kada je imala 15 godina, kasnije otkrila i bolnu tajnu iz detinjstva: Životna priča Nastasje Kinski!(FOTO)

Dajan Lejn
foto: Profimedia

Nakon izleta u Los Anđeles vratila se u Njujork i živela je s prijateljevom porodicom te im plaćala stanarinu, a 1981. krenula je u srednju školu. Ali uskoro ju je majka otela odatle i odvela je u Džordžiju, gde je ona živela. Dajan i njen otac pokrenuli su sudsku parnicu zbog toga i šest nedelja kasnije glumica se vratila u Njujork. Lejn nije razgovarala s majkom tri godine zbog tog incidenta, ali su se na kraju pomirile.

Dajan je ostvarila zavidnu glumačku karijeru i poznata je po ljubavnim dramama koje su osvojile nežniji pol, pogotovo dve u kojima se pojavljuje s miljenikom žena Ričardom Girom. Reč je o "Olujnoj ljubavi u Rodanteu" iz 2008. i "Nevernoj ženi" iz 2002. Snimili su i krimi mjuzikl "Cotton Club" 1984.

Kada je upoznala ljubav svog života, on se pretvorio u pakao: Tragična životna priča Karoline Beset-Kenedi! (FOTO)

Dajan Lejn
foto: Profimedia

Jedan od omiljenih Dajaninih filmova je i "Pod suncem Toskane", koji govori o njujorškoj autorki Fransis. Njoj se sruši svet kada ju muž napusti zbog mlađe žene i još joj uzme i kuću u brakorazvodnoj parnici. Na nagovor najbolje prijateljice Pati, Fransis otputuje u Italiju, u čijoj prekrasnoj pokrajini Toskani kupi veliku staru kuću.

Romantični film snimljen je prema memoarima "Pod suncem Toskane" kniževnice Fransis Mejs.

Baš kao i likovi koje je igrala, Dajan nije imala sreće u ljubavi u stvarnom životu. Iza sebe ima dva braka. Bila je šest godina u braku s glumcem Kristoferom Lambertom (63), s kojim je dobila ćerku Eleanor (27), a ona je krenula njihovim stopama i bavi se glumom.

Dajan Lejn
foto: Profimedia

Drugi Dajanin muž bio je kolega Džoš Brolin (53) sa kojim je bila u braku od 2004. do 2013. Kada je reč o njenon privatnom životu, glumica je povučena i nije prisutna ni na društvenim mrežama, pa se ne zna da li je trenutno u vezi ili ne.

Inače, gledaoci su imali priliku gledati Lejn u popularnoj seriji "Kuća od karata", a zadnji film koji je snimala bio je triler "Let Him Go", koji je izašao prošle godine. U njemu tumači glavnu ulogu uz poznatog glumca Kevina Kostnera.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs