Iskrena

CECA BOJKOVIĆ IGRA BAKU OPSEDNUTU SLOBOM, A 2000-IH JE BILA PROTIV NJEGA: Evo zašto neće da priča o seriji!

Mini serija "Porodica" se završila, ali duhovi su se probudili i o ovome se i dalje priča 

Celebrities
Autor:
Foto: ATA Images / Milan Maričić

Ulogom simpatizerke Slobodana Miloševića čuvena glumica Svetlana Bojković ostvarila je upečatljivu ulogu, a kako sama tvrdi, iako je privatno bila protivnica politike bivšeg predsednika SRJ, nije joj bio problem da razume fanatičnost lika koji je igrala.

Serija “Porodica”, koja govori o poslednja 72 sata zajedničkog života, pre hapšenja, porodice bivšeg predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, podigla je veliku prašinu među gledaocima. Pored tematike koja je navela mnoge da se zapitaju o tom periodu, veliku pažnju skrenuli su i sami glumci koji su na originalan način predstavili istorijske aktere ovog događaja. Iako nije imala istorijsku ulogu, Ceca Bojković maestralno je odigrala upečatljiv lik simpatizerke Miloševića koja je zapravo simbol penzionerske populacije u tom periodu.

 

- Ona predstavlja onaj drugi deo koji je postojao u narodu u velikom broju, koji je fasciniran Slobodanom Miloševićem. Dobro je što ta linija nije zanemarena. Ova uloga je prototip tih osoba u narodu, koje su obožavale Slobu i bile potpuno opčinjene njime - navela je slavna glumica za “Blic”.

 

Ceca je takođe otvoreno pričala o tome po čemu pamti taj period svog života kada je vladao Milošević, i otkrila da se njen stav nije promenio ni danas.

Svetlana Bojković
foto: Kurir / Marina Lopičić

- Poznato je da sam bila na demonstracijama protiv Slobodana i njegove vlasti. Uvek sam se borila za istinu i za dobar način života naših građana. Moj stav se nikad nije menjao, da se borim za pravdu i za istinu - istakla je Ceca, i dodala da joj lični stavovi nisu predstavljali problem da se srodi s fanatičnom ženom za koju Milošević predstavlja svojevrsnog boga:

 

- Posle 50 godina glume sam se srodila sa raznim likovima, tako da je i sada bilo isto, nema tu šta da se priča. Igrala sam Elizabetu od Engleske do Milunke Savić, prema tome to je potpuno normalno za glumca i za mene tu nije bilo nikakvih problema.


Ceca Bojković nije želela da iznosi svoj stav o celoj tematici serije i koji je njen zaključak, već poručuje da je najbitnije da o tome sudi publika.

 

- Publika serije nije jednostavna i nije u jednoj rečenici zaključak. Ne bih da iznosim lični zaključak, već to prepuštam gledaocima, da se razmišlja nakon kraja serije o mnogim aspektima tog doba i Miloševićeve sudbine, to nije za jednostrano gledanje - istakla je slavna glumica.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...