džeri luis

PUBLIKU JE ZASMEJAVAO DO SUZA, SVOJOJ PORODICI PRIREDIO PAKAO: Slavnog komičara ni detetova smrt nije dotakla! (FOTO)

Džeri Lusi je imao uspešnu komičarsku karijeru i turbulentan ljubavni život koji je razotkrio njegovo ružno lice.

Vip priča
Autor:
PUBLIKU JE ZASMEJAVAO DO SUZA, SVOJOJ PORODICI PRIREDIO PAKAO: Slavnog komičara ni detetova smrt nije dotakla! (FOTO)
Foto: Profimedia

Džeri Luis preminuo je 20. avgusta 2017. u 92. godini prirodnom smrću, a njegovi fanovi su rekli da je 'toga dana umrla komedija'.

On se rodio 16. marta 1926., a proslavio se slapstick komedijom, američkom nemom komedijom koja je zasnovana na fizičkoj akciji poput trčanja i tuče, brzom tempu, ugođaju opšte zbrke i improvizacije.

Džeri je imao zavidnu komičarsku karijeru koja je trajala skoro osam decenija i njegovi najpoznatiji filmovi su 'Padobranci protiv volje', 'Mrtvi od straha', 'Uživaj život Džeri', 'Džeri u cirkusu', 'Šerif na divljem zapadu', 'Ludorije Džerija Luisa', 'To je moj sin' i 'Sinderfela'.

ZAVELA HOLIVUD, BILA KURTIZANA BOGATIM MUŠKARCIMA: Njena frizura, opak jezik i ponašanje bi i danas izazvalo SKANDAL!

Džeri Luis
foto: Profimedia

Luis je imao i zanimljiv privatni život. Dobio je sedmoro dece s dve supruge. Oženio je pevačicu Pati Palmer 1944. nakon dva meseca veze i bili su u braku 36 godina. Supružnici su dobili pet sinova, a jednog su usvojili.

Pati je tokom celog braka trpela Džerijeve afere s nizom žena. Kraj njihovog braka je došao 1980., a iako su komičara obožavali zbog njegovog humora, mnogima je bilo neukusno kako se osvrnuo na svoje prevare.

'To se događa kad je*em svakog u Holivudu', rekao je za svoj razvod. Američki mediji su pisali da je tokom romanse s manekenkom Lin Dikson dobio 1952. ćerku Suzan Minoret koju nije hteo da prizna. Navodno je bio i sa Merilin Monro, a njegova supruga Pati je odlučila da ne želi više da trpi afere.

Zahtevala je od njega 450.000 dolara godišnje za izdržavanje i brigu za njihovog najmlađeg sina Džozefa Kristofera koji je preminuo 24. oktobra 2010. Upravo je njegova smrt pokazala još jednu ružnu stranu komičara.

Kim Novak (87) otkrila zašto je napustila Holivud i kako provodi dane bez ljubavi svog života: Bilo je zastrašujuće!

Džeri Luis
foto: Profimedia

Kako su otkrili američki mediji, Džozef je preminuo od predoziranja drogom u dobi od 45 godina i nije ni imao ni dinara u džepu nakon što ga se Džeri odrekao. Živeo je u skloništu za beskućnike i hranio se u javnoj kuhinji. Navodno komičar nije hteo da plati ni njegovu sahranu kada mu je javljeno da je umro.

Džpzefova bivša supruga Kim se oglasila o svemu. 'Jednostavno ne mogu da shvatim kako i dalje ne može da oprosti svom mrtvom sinu. Najstariji Džozefov brat Geri me je obavestio o njegovoj smrti i rekao da njegova braća ne žele javno da pričaju o tome jer im je tata rekao: 'Ćutite o ovome. Neću da iko sazna'', ispričala je Kim.

Anegdota koju i dan-danas prepričava Holivud: Albert Ajnštajn je pohvalio slavnog komičara, odgovor je genijalan!

Džeri Luis
foto: Profimedia

Jednom je Džozef progovorio o svom ocu. 'Život s njim je pravi pakao. Probao sam droge, bio sam na terapijama i istina i dalje boli, moj otac me ne voli', priznao je bolnu istinu. Kako su pisali američki mediji, Luis je hteo ćerku kada je njegov najmlađi sin rođen 1964. i čak je o tome pevao u televizijskom špu tokom trudnoće supruge Ptti.

Džerijev najstariji sin Geri se kasnije oglasio o svom ocu. ' On je zao čovek. Nikada nije pokazivao ljubav i brigu prema meni i braći', rekao je. Dodao je kako je njegov brat Džozef imao slomljeno srce i da je otac Džeri mogao da spreči njegovu smrt.

Koliko je komičar imao bio loš u roditeljskoj ulozi, pokazuje i to da im je rekao za razvod od njihove majke Pati tako da je pokazao naslovnu stranu novina na kojoj je to pisalo.

Poročan život Orsona Velsa: Skandal majstor koji je pokorio Holivud pa došao u Jugoslaviju! (FOTO)

Džeri Luis
foto: Profimedia

Tri godine nakon razvoda od pevačice koja se posvetila njemu i deci ali i svoju zapostavila karijeru, Luis je oženio plesačicu Sendi Pitnik i usvojili su ćerku Danijelu Saru. Komičar je tako ostvario svoju želju da ima i ćerku. Supružnici su bili zajedno do njegove smrti.

Inače, komičar se proslavio glumeći s Dinom Martinom na radiju i u televizijskim serijama te su zajedno snimili 16 filmova. Svoju saradnju su raskinuli 1956., a Džeri ga je često hvalio i teško mu je pala njegova smrt 1995. godine.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs