ŽENA RASKOŠNE LEPOTE

ZA DLAKU IZBEGLA SMRT, UDAVALA SE 4 PUTA, SVI MUŽEVI JE VARALI: Neverovatna sudbina najlepše žena 70-ih! (FOTO)

Njen savršen izgled joj je pomogao da stigne do samog vrha. Život je nije mazio, ali ona je uspela da pobedi sve neprilike

Vip priča
18:04h Autor:
ZA DLAKU IZBEGLA SMRT, UDAVALA SE 4 PUTA, SVI MUŽEVI JE VARALI: Neverovatna sudbina najlepše žena 70-ih! (FOTO)
Foto: Profimedia

Kristi Brinkli je rođena kao Kristi Li Handson 2.februara 1954. godine u porodici Herberta i Marjorie Hadson.

Roditelji su joj se ubrzo razveli, a majka se preudala za televizijskog producenta i scenaristu Dona Brinklija. Tada je bilo jasno da njen život neće proći nezapaženo.

Posle srednje škole odlučila je da se iseli iz porodičnog doma u Kaliforniji i krenula u ostvarenje svojih snova. Već sa 18 preselila se u Pariz, kako bi upisala umetničku školu.

Naredne tri godine radila je kao pripravnik ilustrator sa nekim od najvećih imena tog doba, no svemu je tome došao kraj već 1973. godine, kada ju je u pošti sreo američki fotograf Erol Savjer. Bio je fasciniran njenim izgledom, te joj je prišao i ponudio da snimi probne fotografije i upozna se sa čuvenim modnim agentom Džonom Kazablankom.

Iako su se svi divili njenoj lepoti i izgledu, sama Kristi nije bila uverena da ima ono nešto što je potrebno za bavljenje modelingom.

Razuzdan život rok legende: Odrekao se ćerke, ženu varao na svakom koraku, opaka bolest ga umalo dotukla! (FOTO)

foto: Profimedia

Njen sastanak sa čelnicima Elite Model Menadžementa završio se pozitivno i ona je brzo uplovila u modni svet, koji joj je na kraju postao i životni poziv.

Među prvim poznanstvima bila su joj ona sa najboljim modnim fotografima Patrikom Demaršelierom i Majkom Reinhardom, a koji nisu krili oduševljenost njenom lepotom pa su je spojili sa Ejlin Ford iz agencije Ford Models.

Kristi se ubrzo vratila u Kaliforniju, upoznala s Ejlin Ford i dobila tri velike kampanje.

Ali dani u Parizu nisu joj ostali u sećanju samo zbog poslovnog početka, već i zbog ljubavi. Zaljubila se u Džon-Fransoisa Alauksa, francuskog umetnika za kojeg se odlučila da se uda nakon samo nekoliko meseci poznanstva.

Tada je imala samo 19 godina, a njen prvi suprug ostao je uz nju od 1973. do 1981. godine.

Neki me vole, neki me mrze, a ja za sebe mislim da sam fantastična! Životna priča Ruške Jakić! (FOTO)

A onda se dogodio preokret. 1979. godine i dobila je ponudu da snimi svoju prvu naslovnicu za Sports Illustrated, tačnije za izdanje Swimsuit. Koliki je uspeh postiglo to izdanje, govori i podatak da su urednici odmah nakon toga potpisali ugovor s njom da im bude zaštitno lice naredne dve godine.

Kako je njena karijera išla uzlaznom putanjom, tako je brak pucao.

Nagađalo se da je muž vara, ali to nikad nije do kraja razjašnjeno. O tim godinama njenog života malo se zna, a retke su i fotografije supružnika.

Nedugo nakon razvoda započela je vezu sa naslednikom carstva Moët, Olivierom Šandonom.

Novog partnera upoznala je u Njujorku, na partiju tokom promocije njenog novog kalendara. Nažalost, ta veza nije potrajala, a godinu kasnije Šandon je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Do 1982. godine Kristi se već afirmisala kao jedna od najboljih manekenki u biznisu - u samo sedam godina snimila je 150 naslovnica časopisa.

Bogata ljubavna karijera, toksične veze i 2 propala braka: Buran život najlepše glumice sveta! (FOTO)

foto: Profimedia

Godinu dana kasnije, napravila je kratki izlet u glumačke vode, kada je dobila ulogu u filmu ‘Godišnji odmor snova’. Ali, uprkos pozitivnim komentarima, vratila se tamo gde se najbolje osećala - u modni svet.

Za nju je 1982. bila značajna i u privatnom životu. Odmor je provodila s prijateljicom, supermodelom El i u to doba još nepoznatom Vitni Hjuston na Karibima. Devojke su uživale u izvođenju Bilija Džoela na klaviru, a Kristi nije mogla da skine pogled sa njega.

S druge strane, slavni muzičar nije mogao da se odluči između nje i El, pa su započeli vezu tek nakon što je zatražio od Kristi da se pojavi u spotu za njegovu pesmu ‘Uptown Girl’.

Britansku porodicu je dovodila do ludila: Život buntovne princeze obeležili su skandali i burne ljubavne afere!

Veza je postajala sve jača i par je ubrzo odlučio da stane na ludi kamen 1985. na jahti koja je plovila rekom Hadson. Romantična ceremonija, na kojoj je bilo 175 članova porodice i prijatelja, bila je kruna njihove ljubavi, a koliko je bio opčinjen svojom suprugom, Bili Džoel pokazao je posvetivši joj album ‘An Innocent Man’.

Iste godine dobili su i prvo dete, ćerku kojoj su dali ime Aleksa Rej. Ona je od roditelja nasledila ono najbolje - od majke izgled, a od oca neverovatni muzički talenat.

Nažalost, Bilijeva borba sa alkoholom i depresijom postajala je sve teža, a iako je Kristi bila uverena da će mu pomoći i promeniti ga, to joj nije pošlo za rukom.

Ipak, iako je brak krenuo nizbrdo, on joj je doneo i neke dobrobiti jer se povećao interes za nju u modnom svetu, te je u jednom trenutku postala jedno od najtraženijih lica.

Koliko je svet bio zaluđen njom, govori i to da je sa Šeril Tiegs i Beverli Džonson dobila plastičnu lutku koje su bile napravljene po njima, a onda je dobila i svoj televizijski šou.

To nije dugo trajalo i nije krila nezadovoljstvo ponuđenim, a onda je u devedesetim sve okrenulo jer je modni svet zaludila etnička različitost, u što se američki šarm Kristi nije uklapao.

Za ovom ženom su glavu gubili muškarci širom planete: Onda se ona udala za bogataša i prestala da se doteruje! (FOTO)

Ne samo da je počela da gubi poslovne angažmane, već je i njena porodica počela da oseća promene, naročito nakon što je Billi Džoel upao u finansijske probleme.

Sve su glasnija počela šuškanja da joj je neveran, ali on je to demantovao.

Ipak, 1994. objavili su da se razvode, ali su ostali prijatelji, ne rekavši nikada nijednu ružnu reč jedno protiv drugoga.

Čak i pre nego što je razvod zvanično okončan, ona je uplovila u vezu sa trgovcem nekretninama Ričardom Taubmanom, a svega nekoliko meseci kasnije par se verio.

Nakon što su preživeli pad helikoptera u Koloradu shvatili su da je život prekratak da bi čekali, te su odlučili da izgovore sudbonosno "da".

1994. Kristi je postala gospođa Taubman, a kao lokaciju za venčanje odabrali su mesto blizu onog gde se srušio njihov helikopter.

Slava ga je odvukla na samo dno: Zbog alkohola uništio brak, napustio decu i pao u tešku depresiju!

foto: Profimedia

Na samom venčanju iznenadili su goste, otkrivši da čekaju dete. Godine 1995. rodila je sina Džeka Parisa, ali brak je ipak pukao. Samo dva meseca nakon njegova rođenja par je objavio da se rastaju.

Kristi nije dugo čekala na novu ljubav. Nedugo nakon razvoda srela je opet Pitera Koka, s kojim je sarađivala na početku karijere, ali budući da su tada bili u drugim vezama, hemiju koju su osećali morali su zadržati za sebe. Tek tada mogli da nastavite gde su stali u avgustu 1996. godine.

Samo mesec nakon veridbe, venčali su se na ranču u Bridgehamptonu. Na tom venčanju, među uzvanicima, našao se i njen bivši suprug Bili Džoel, a o svom je novom suprugu tada rekla:

"Napokon sam našla ono što sam oduvek tražila - muža kojem je porodica na prvom mestu i koji se o njoj brine te je uvek tu za nas.’

Ona je najslavnija diva erotskih filmova: Životna priča Silvije Kristel! (FOTO)

foto: Profimedia

Iako joj je manekenska karijera i dalje trajala, porodica i četvrti suprug bili su joj na prvom mestu, a ubrzo je ostala i treći put trudna, te 1998. rodila devojčicu Sailor Li Brinkli Kok.

Koliko je njihova ljubav bila jaka, govori i podatak da je

Kok usvojio njenog sina Džeka kada je on imao četiri godine. Ali sve što je lepo kratko traje, barem se tako činilo u njenom slučaju.

U junu 2006., dok je davala izjave o globalnom zagrevanju u lokalnoj školi, prišao joj je policajac i rekao da njen suprug ima aferu s njegovom ćerkom tinejdžerkom.

Iako je na počerku bila u neverici, znala je da je to istina. Ubrzo je podnela papire za razvod, a sama brakorazvodna parnica bila je neprijatna.

Piter je više od godinu dana imao aferu s tinejdžerkom Dianom Bianči i tokom tog vremena dao joj je 300 hiljada dolara da ćuti, a i obasipao ju je brojnim skupocenim poklonima. Sve je na kraju završilo tako što mu je Kristi dala 2,1 milon dolara u zamenu za to da dobije puno starateljstvo nad decom.

Svojom raskošnom lepotom je privlačila samo nevolje: Životna priča najfatalnije Italijanke i dan danas intrigira! (FOTO)

foto: Profimedia

Tri godine kasnije njena najstarija ćerka Aleksea završila je u bolnici nakon što je popila nekoliko pilula, a Kristi je trebalo još tri godine da se u punom sjaju vrati na sam vrh. Dobila je ulogu u sitkomu ‘Parkovi i rekreacija’, a onda je došla i na Brodvej, dobivši ulogu Rokse Hart u hit mjuziklu "Čikago".

Upravo ta prilika bila je ono o čemu je oduvek sanjala:

"Jedan od najlepših trenutaka mog života bio je kada sam ugledala svoje roditelje kako me gledaju s očima punim suza, ponosni na mene."

Nažalost, samo tri meseca posle premijere njen otac Don Brinkli izbubio je dugogodišnju bitku sa Parkinsonovom bolešću. Njegova smrt slomila ju je, ponajviše jer je upravo u njemu imala najveću podršku i ohrabrivao ju je u svim njenim padovima.

Bilo je dovoljno da je pogleda i ona bi bila njegova: Buran život najvećeg zavodnika kojem ni jedna žena nije rekla ne!

foto: Profimedia

Godine 2015. dala je još jednu šansu ljubavi, upoznavši pevača Džona Melenkampa. Iako je od samog početka bila svesna da su totalna suprotnost i da neće uspeti, privlačnost je bila prejaka. Činilo se da je napokon pronašla onog pravog, no njena prvobitna razmišljanja pokazala su se istinitim, te je svako krenuo svojim putem.

Pre 3 godine, u svojoj 63. godini, donela je neverovatnu odluku - sa ćerkama je odlučila da se slika za još jednu naslovnicu Sports Illustrateda u bikiniju.

Slavna manekenka još je jednom pokazala i dokazala da je prava zvezda, te da joj na izgledu mogu zavideti čak i tri puta mlađe devojke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs