ŽIVOTNA PRIČA

SLAVA GA JE ODVUKLA NA SAMO DNO: Zbog alkohola uništio brak, napustio decu i pao u tešku depresiju! (FOTO)

Život pun uspona i padova

Vip priča
Autor:
SLAVA GA JE ODVUKLA NA SAMO DNO: Zbog alkohola uništio brak, napustio decu i pao u tešku depresiju! (FOTO)
Foto: Profimedia

Nakon godina pokušavanja da spasu svoj brak, u kojem su dobili troje dece, Ben Aflek i Dženifer Garner priznali su poraz i potpisali papire za razvod, a najveći krivac za njihov rastanak bio je upravo alkohol, u kojem je on pronalazio utehu.

"Dosta dugo znao sam da se kontrolišem kada je piće u pitanju, ali u trenutku u kojem je moj brak krenuo da se raspada sve je krenulo po zlu. Potpuno sam izgubio kontrolu. Bilo je to krajem 2015. i početkom 2016. Moje opijanje dovelo je do još većih problema, umesto rješavanja krize u braku. I danas mislim da mi je razvod braka najveći poraz i greška života", rekao je sasvim iskreno glumac.

Za njim su uzdisale žene širom planete: Najbolji frajer iz Seks i grada danas izgleda potpuno drugačije! (FOTO)

foto: Profimedia

Ben Aflek vodi borbu protiv alkoholizma već punih 20 godina, nekoliko se puta pridruživao ustanovama za odvikavanje, a sve je započelo odrastanjem uz oca koji je imao isti problem.

"Moj otac je bio alkoholičar... bio sam svestan toga kao dete. On je puno pio i bio je, kako se ono kaže, pravi alkoholičar. Pio bi po ceo dan - svaki dan. Moram mu odati priznanje za veliku borbu koju vodi već deset godina, koliko je trezan. Mislim da je to poprilično impresivno", kazao je jednom prilikom Aflek i dodao:

"Uvek sam govorio da neću biti poput svog oca, a na kraju mi se upravo to dogodilo. Najgori deo alkoholizma je činjenica da itekako možete uticati na živote sopstvene dece. Shvatio sam da će u jednom trenutku početi da me se stide. Zašto bi se moja deca crvenela zbog mojih postupaka pred svojim prijateljima u školi ili kasnije na fakultetu i poslu. Poslednjih godinu dana isključivo sam posvećen svojoj deci. Vozim ih u školu, na treninge, utakmice i u crkvu. I zaista uživam u tome."

Veliku podršku glumcu su dali i bliski prijatelji i usmerili ga na pravi put. Put je, kaže, trnovit, prepun uspona i padova, a nakon što je pre nešto više od godinu dana prekinuo vezu sa njujorškom scenaristkinjom Lidzi vratio se starim lošim navikama. Nesrećan zbog propale ljubavi, okružio se pogrešnim društvom, često izlazio pa opet upao u probleme.

Ona je najslavnija diva erotskih filmova: Životna priča Silvije Kristel! (FOTO)

foto: Profimedia

"Ne mogu vam opisati koliko je lakše kada imate bliske ljude pored sebe u tim teškim, kriznim trenucima. Nekoga ko je sa vama i u usponima, ali i u padovima. Bredli Kuper i Robert Dauni Džunior su mi pomogli i bili mi velika podrška u svemu ovome. Oni su sjajni prijatelji i zbog njih sam danas trezan.

Važno je u celom tom procesu biti iskren, reći izvini kada pogrešiš i ne skrivati ranjivost. Tek tada mogu ti pomoći oni koji te vole, a i ti njima', u jednom je intervjuu pojasnio 47-godišnjak.

Benjamin Geza Aflek-Boldt, poznatiji jednostavno kao Ben Aflek, rođen je 15. avgusta 1972. godine u kalifornijskom gradu Berkeleju, a kad je imao tri godine, njegova porodica se preselila u Masačuset. Njegova majka En bila je učiteljica u osnovnoj školi sa diplomom sa Harvarda, dok je otac Timoti sanjao o tome da postane pisac, pa je zarađivao kao stolar, automehaničar, električar, konobar, ali i domar na Harvardu.

Benov otac se sve više odavao alkoholu, pa se brak njegovih roditelja raspao kad je on ima 12 godina. Tražeći utehu u čaši, Timoti Aflek ostao je bez svega - porodice, ali i doma, pa je čak dve godine živeo na ulicama Kembridža. Kada je Ben Aflek napunio 16, njegov otac je napokon odlučio da ode na rehabilitaciju. U centru za odvikavanje proveo je 12 godina trudeći se ostati trezan, ali i pomažući novopridošlim zavisnicima.

Svojom raskošnom lepotom je privlačila samo nevolje: Životna priča najfatalnije Italijanke i dan danas intrigira! (FOTO)

foto: Profimedia

I dok je sa ocem prolazio najteže trenutke, zahvaljujući majci mogao je da uživa u pozorišnim predstavama. U tom periodu, on i brat, su počeli da odlaze na audicije za reklame i filmske uloge.

Smatrajući da je gluma loš odabir, koji nema budućnosti, En je spremala sinu novac kako bi upisao fakultet i postao učitelj, što je smatrala mnogo boljim odabirom.

Sa 13 godina snimao je za dečiji TV program, tačnije dečje serije ‘The Voyage of the Mimi’ i ‘The Second Voyage of the Mimi’ u Meksiku, zahvaljujući čemu je naučio izvanredno da govori španski, a nakon što je upisao srednju školu Cambridge Rindge and Latin počeo je da glumiti u pozorištima.

Tada se zbližio s dve godine starijim studentom koji je sanjao iste snove, a kojeg je poznavao još kao osmogodišnjak. Reč je o Metu Dejmonu, a njihovo prijateljstvo obeležilo im je život - što privatno, što poslovno. Naime Aflek i Dejmon imali su iste interese, pa su zajedno otišli u Njujork kako bi obilazili audicije, a sve zarađeno stavljali su na zajednički račun da bi imali čime da plaćaju avionske karte i smeštaj.

Nakon srednje škole Ben je nekoliko meseci studirao španski jezik na fakultetu u Vermontu, a sve kako bi bio bliže tadašnjoj devojci. Sa 18 godina preselio se u Los Anđeles gde je nastavio studije. Paralelno sa školovanjem, tražio je i ulogu koja će mu otvoriti vrata, a nije se libio ni režiranja studentskih filmova.

Ništa značajno se na polju karijere nije dešavalo sve do 1997. kada je sa Metom Dejmonom snimio ‘Dobri Will Hunting’, film koji je bio prekretnica u njihovim karijerama.

Ovaj film osvojio je Zlatni globus i Oskara, a Ben je sa 25 godins postao najmlađi glumac koji je nagrađen Oskarom.

Bilo je dovoljno da je pogleda i ona bi bila njegova: Buran život najvećeg zavodnika kojem ni jedna žena nije rekla ne!

Od tog dana, karijera mu je išla samo uzlaznom putanjom.

"Zaljubljeni Šekspir" za njega je imao veliko značenje, jer u njemu glumio sa tadašnjom devojkom Gvinet Paltro, s kojom se upoznao nekoliko meseci ranije na večeri koju je priredio Miramax. Veza je trajala do januaraw 1999., ali nekoliko meseci kasnije Gvinet ga je nagovorila da ponovno zajedno stanu pred kamere u filmu ‘Ljubav kao sudbina’. Vezu su obnovili, ali je konačni raskid usledio konačno u oktobru 2000., ostavši nakon svega u prijateljskim odnosima.

Njegova najpoznatija i najviše medijski izspraćena veza bila je ona sa Dženifer Lopez, sa kojom se upoznao na snimanju filma ‘Gigli’. Započeli su je u julu 2002. i ubrzo su postali jedan od najpoznatijih holivudskih parova. Nije postojao časopis koji ih nije stavio na naslovnicu, o njima su pisali sve do najsitnijeg detalja, a čak su dobili i nadimak Bennifer, kao kombinaciju njihovih imena. Već naredne godine su se i verili, a upravo zbog velike medijske pažnje samo četiri dana pre zakazanog venčanja 2003. sve su otkazali.

Ženio se devojčicama, imao 11 dece, bio očajan otac: Dok su mu se jedni divili, drugi su ga proklinjali!

U januaru 2004. njihovoj ljubavi je došao kraj, a nekoliko meseci kasnije Ben Aflek se skrasio uz Dženifer Garner.

Upravo u njoj pronašao je sve ono što je godinama tražio - mir i stabilnost - pa su već u junu 2005. u tajnosti svoju vezu i ozakonili na egzotičnom otrvu Turks i Kikos. Jedini gosti na venčanju bili su Viktor Garber, koji ih je venčao, i njegov partner Rejner. Tokom braka dobili su troje dece - 2005. Violet, Serapini i Samuel.

Nažalost, mnogobrojna iskušenja, među kojima i njegova afera sa dadiljom njihove dece, doveli su do kraja njihovog braka. Ben Aflek je nastavio da živi u gostinskoj kući pored porodičnog doma do sredine 2017.

Živela je sa nekoliko dolara na računu, u 30. godini pokušala da se ubije: A onda joj je on promenio ceo život! (FOTO)

foto: Profimedia

Iako tako nije bilo na samom početku, zbog problema sa alkoholom koje je imao, danas su i jednom i drugom deca na prvom mestu. Dogovorili su se oko zajedničkog starateljstva, a mogu se često videti kako provode vreme zajedno baš kao da su srećna porodica.

Upravo mu je bivša supruga bila najveća podrška u njegovoj borbi protiv alkohola, a on je nedavno priznao kako mu je najveća pogreška u životu bila odluka da se razvede od Dženifer i da zbog alkohola zanemari decu.

Priznaje da mu je drago da stvari danas stoje drugačije i da su okolnosti mnogo lepše.

Ali izgleda da je zbog nove ljubavi ponovo zanemario decu. Naime on je "izgubio glavu" za novom zavodnicom Holivuda, Anom de Armas (32). Mlada i ne tako naivna Ana je uspela da "smota" Bena i to baš pred pandemiju, tako da je srećni par karantin proveo zajedno.

Ipak i ovoj ljubavi je brzo došao kraj. Nakon solo života, ljubavni život Bena Afleka je ponovo zaintrigirao javnost. Naime, nedeljama se spekulisalo, a onda je i potvrđeno.

Ben Aflek i Dženifer Lopez su nakon 17 godina obnovili romansu.

Dženifer Lopez, Ben Aflek
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs