PRINCEZA KOJU SU SKANDALI PRATILI U STOPU

Britansku porodicu je dovodila do ludila: Život buntovne princeze obeležili su skandali i burne ljubavne afere!

Buran ljubavni život i skandali su je pratili u stopu do poslednjeg dana

Vip priča
Autor:
Foto: Profimedia

Ni 18 godina nakon njene smrti, buran život princeze Margarene prestaje da intrigira javnost. Još je u ranoj mladosti počela da pokazuje koliko se razlikuje od svoje starije sestre, britanske kraljice Elizabete II.

 

I dok je Elizabeta, s obzirom na poziciju koju je trebala da nasledi , oduvek bila oličenje ozbiljnosti, Margaret je preuzela ulogu neposlušne mlađe sestre koja će svojih potezima monarhiju dovoditi to ludila.

 

U trenutku kad je Elizabeta postala kraljica, lepa Margaret bila je rado viđena gošća brojnih zabava i prava zvezda, uvek sa čašom i cigaretom u ruci i armijom udvarača koji su je saletali sa svih strana.

 

Međutim, nije se zaljubila ni u  jednog od njih. Margaretino srce prvi je osvojio 15 godina stariji konjušar njenog oca. Peter Taunsend je počeo da radi na dvoru kralja Džordža VI. 1944. godine.

 

Za ovom ženom su glavu gubili muškarci širom planete: Onda se ona udala za bogataša i prestala da se doteruje! (FOTO)

foto: Profimedia

U to vreme već je bio oženjen za Rozmeri sa kojom je dobio dva sina. Postoji mnogo teorija o tome kada su se Peter i Margareta zaljubili, ali jedno je sigurno - zbog nje se razveo 1952. godine.

 

Nedugo nakon toga zaprosio ju je. Margaret je pristala na njegovu prosidbu i o svemu obavestila svoju sestru jer joj je prema zakonu trebala njena dozvolu za brak, ali situacija se tada zakomplikovala.

 

Elizabeta je po svaku cenu želela da usreći svoju sestru, ali Engleska crkva nije dopuštala ponovni brak razvedenim osobama. Potporu braku nije dala ni engleska vlada, a kraljičin lični savetnik tražio je da Petera pošalju na vojni radni zadatak u insostranstvo. Elizabeta je to odbila.

 

U sve se umešao i britanski parlament koji je odlučio da prizna brak samo pod uslovom da se Margaret odrekne svoje titule i prava na presto. Tada je započelo dvogodišnje razdoblje tokom kojeg su mediji stalno nagađali o tome hoće li princeza pristati na uslove i udati se za svog odabranika ili će odustati od braka. Javnost je podržavala njenu želju da se uda, ali je Engleska crkva bila neumoljiva.

 

Slava ga je odvukla na samo dno: Zbog alkohola uništio brak, napustio decu i pao u tešku depresiju!

foto: Profimedia

Elizabeta i premijer Entoni Eden 28. oktobra 1955. godine napravili su finalni plan prema kojem će se Margareta i Peter venčati, ali će princeza i njena deca ostati bez prava na presto. Međutim, samo nekoliko dana kasnije Margareta je javnosti objavila da odustaje od braka.

 

"Odlučila sam da se neću udati za Petera. Svesna sam da postoji mogućnost civilnog braka ako se odreknem svojih prava na presto, ali uzimajući u obzir učenja Crkve prema kojima je hršćanski brak neraskidiv i moje dužnosti prema Komonveltu, donela sam ovakvu odluku. Učinila sam to sama, osnažena neiscrpnom potporom i odanošću kapetana Petera, poručila je princeza i šokirala mnoge."

 

Ovakvu odluku navodno je donela pod uticajem nadbiskupa Fišera koji se zbog toga našao na meti kritika.

 

Nakon raskida veze sa Peterom, Margaret je opet postala mamac za udvarače. Na jednoj večeri 1958. godine upoznala je fotografa Entonija Armstronga-Džonsa koji joj je već u oktobru 1959. godine postao njen verenik.

 

Ona je najslavnija diva erotskih filmova: Životna priča Silvije Kristel! (FOTO)

foto: Profimedia

Njegovu prosidbu prihvatila je dan nakon što je saznala da se Peter verio sa Meri Lus Džemejn , mladom Belgijankom koja je neverovatno ličila na nju.

 

Za Entonija se udala 6. maja 1960. godine ispred 2000 gostiju, na prvoj ceremoniji kraljevskog venčanja koja se prenosila na televiziji.


Par je dobio dvoje dece, sina Davida i ćerku Saru, ali ishitren brak na kraju se pokazao kao loša ideja jer ni Margaret ni Entoni nisu bili srećni. Oboje su se upuštali u afere i bili neverni.

 

Svojom raskošnom lepotom je privlačila samo nevolje: Životna priča najfatalnije Italijanke i dan danas intrigira! (FOTO)

foto: Profimedia

Margaret je prvu započela 1966. godine i to sa kumom koji je krstio njenu ćerku, Entonijem Bartonom. Usledila je kratka afera sa Robinom Daglasom Homeom, nećakom bivšeg britanskog premijera. Iako je princeza tvrdila da ih povezuje samo prijateljstvo, njena pisma Robinu koja su dospela u javnost pokazala su da se zaista radilo o aferi.

 

U ranim sedamdesetima njihov brak postojao je samo na papiru. Margareta je 1973. godine upoznala 17 godina mlađeg Rodija sa kojim je započela svoju najdužu aferu koja je trajala punih 10 godina.

 

Mediji su je razotkrili 1976. kada su se paparaci dočepali fotografija Margarete i Rodija na tajnom odmoru.

 

Bilo je dovoljno da je pogleda i ona bi bila njegova: Buran život najvećeg zavodnika kojem ni jedna žena nije rekla ne!

foto: Profimedia

Princeza je bila prisiljena da javno prizna da je njen brak gotov. Od supruga se službeno razvela u julu 1978. godine i nastavila vezu sa Rodijem. Njihov ljubavni odnos pukao je 1981. godine, a Rodi se ubrzo oženio svojom prijateljicom Tatjanim Šoškin.

 

Iste godine održalo se venčanje nove zvezde britanske kraljevske porodice. Dajana Spenser udala se za princa Čarlsa 29. jula na ceremoniji koja je po gledanosti potukla venčanje princeze Margarete.

 

Dajana i Margareta u početku su bile vrlo bliske iako su postojale glasine da je Margareta ljubomorna na Dajaninu popularnost.

 

S obzirom na to da je i sama bila buntovnica u kraljevskoj porodici, ne čudi da se sprijateljila sa Dajanom. Njihovom odnosu navodno je presudio legendarni intervju u kojem je Dajana 1995. godine javno progovorila o Čarlsovom aferi sa Kamilom Parker.

 

Ženio se devojčicama, imao 11 dece, bio očajan otac: Dok su mu se jedni divili, drugi su ga proklinjali!

foto: Profimedia

Za Margaret je to bila izdaja kraljevske porodice. Nakon intervjua više nije razgovarala sa Dajanom, a isto je naredila i svojoj deci.

 

Kada je princeza Dajana poginula, Margaret je tugu javnosti prozvala histerijom, a nije se slagala ni sa tim da se zastave u zemlji spuste na pola koplja u njenu čast.

 

Protivila se i postavljanu Dajanine statue u dvorištu Kensingtonske palate. "Ne želim kip te žene pod svojim prozorom", izjavila je neposlušna princeza. 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs