najveća ljubav slavnog muzičara

Životna priča Elvisa Prislija: Nju je ostavio zbog Prisile, ali nikad je nije preboleo!

Kralj rokenrola imao je buran ljubavni život koji je opisan i u knjizi "Being Elvis" Roja Konolija

Vip priča
11:00h Autor:
Foto: Profimedia

Elvis Prisli, neprežaljeni Kralj roka, rođen je 8. januara 1935. godine američkoj državi Misisipi. Legendarni  muzičar preminuo je 1977. godine,  iznenada, u 43. godini života.

 

Interes za njegovom muzikom ne jenjava ni danas, baš kao ni interes javnosti za detaljima iz njegovom privatnog života.


Najviše pažnje izazivaju njegove ljubavne veze od kojih je najpoznatija ona s Prisilom Beaulieu. Ali ne i najvažnija, ako se pitaju njegovi najbliži prijatelji.

 

Oni i danas tvrde da je ljubav njegovog života Ann-Margret. Slavnu švedsku glumicu Elvis je upoznao 1963. godine na pres konferenciji. Filmski studio MGM tada je novinarima predstavio zvezde svog budućeg filma "Viva Las Vegas".

 

Tada 28-godišnjem Elvisu to je bio 14. film, a 21-godišnja Ann-Margret bila je zvezda u usponu koja je iza sebe imala tek tri filmska ostvarenja i zapaženu ulogu u filmu "Bye Bye Birdie".

 

Elvis Prisli pre 60 godina snimio svoju prvu ploču

foto: Profimedia

Iz MGM-a bili su uvereni da je upoznavanje Elvisa i Ann-Margaret sjajna ideja.

Uskoro se uspostavilo da su bili u pravu.

 

"Na pozornici studija nije bilo ničega osim klavira, Elvisa i mene. U pozadini su stajali njegovi momci i posmatrali svog šefa. To je ubrzo postao očekivan ritual na koji sam se navikla", rekla je glumica.

 

Nakon upoznavanja, snimili su pesme za film i onda otputovali na snimanje u Las Vegas.

 

"Sigurna sam da su producenti znali kako će film biti dobar ako hemija između Luckyja i Rusty bude dobra. U početku bismo vam Elvis i ja verovatno rekli da je jedina vatra između nas bila ona koja je nastajala zbog vrelog pustinjskog sunca, ali ostali su odmah primetili iskre. Doživljavali smo muziku na isti način. Ona je u nama stvarala strast. Bio je to jedan čudan, smešan, inspirirajuć i divan osećaj. Gledali bismo jedno drugo u pokretnu i kao da smo bili slike jedno drugog. Kada bi Elvis zamahnuo rukom i moja bi poletela napred. Kada je njegovo rame palo i ja sam bila dole s njim. Kada se vrteo i ja sam već pravila okret svojim petama", rekla je Ann-Margret.

 

Elvis Prisli, najjadniji mladić na svetu: Sudbinski trenutak slomio kralja rokenrola! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Ovakva emotivna, muzička i plesna sinhronizovanost i simbioza razlog je zbog koje su je mnogi nazivali "ženskim Elvisom". Upravo su ta poređenja kasnije zasmetale Kralju koji nije navikao da bude u senci, čak ni kada tu senku stvara žena koju voli.

 

Glumica je priznala da su oboje imali veliki ego, a kolika je bila Elvisova veličina  najbolje pokazuje anegdota sa snimanja filma "Viva Las Vegas".

 

Mnogima se tada žalio da reditelj Džordž Sidnej favorizuje Ann-Margret i pokušava da ga iseče i iz filma, a svom menadžeru Colonelu Parkeru rekao je i da nju snimaju iz boljih uglova.

 

Parker je odmah urgirao i podsetio čelnike studija da je ovo Elvisov film. Nije se obazirao na objašnjenje MGM-a kako će više scena s Ann privući širu publiku i iskoristio je svu svoju moć kako bi iz filma izbacio dva od tri dueta koje su Elvis i Ann snimili. U finalnoj verziji, Kralj je imao šest samostalnih muzičkih brojeva, a Ann samo dva. Međutim, i to je bilo dovoljno da se ljudi širom sveta zaljube u njen talenat.

 

Prisila Prisli tvrdi: Elvisova smrt nije bila slučajna! (FOTO)

foto: Profimedia

Elvisova profesionalna ljubomora ipak nije uticala na njihov privatni odnos koji se ubrzo pretvorio u strastvenu ljubavnu priču.

 

Nije to bila samo afera. On je  zaista bio zaljubljen u nju, priznao je Lamar Fink, član takozvane mafije iz Memfisa, grupe Elvisovih prijatelja, rođaka i zaposlenih koji su bili njegova stalna pratnja.

 

"Činila je njegov život lakšim jer ga je razumela i nije od njega ništa zahtevala. Razumela je čak i njegovu potrebu da stalno budemo uz njega. Priscilla nije bila takva", prisetio se Elvisov rođak Billy Smith.

 

"Ann je iskreno volela ljude i volela je svakog od nas. Nije nas gledala kao nekakvu pretnju. Poštovala nas je. Sjajno smo se zabavljali s njom. Imala je fantastičan smisao za humor",  kazao je Marty Lacker, još jedan član Elvisove ekipe.

 

Iako su svima delovali kao par iz snova,  njihova veza nije opstala.

 

"Postojali su drugi faktori u njegovom životu i razumela sam to. Oduvek je bio iskren prema meni. Znali smo da našoj vezi mora doći kraj i da Elvis mora ispuniti svoju obavezu, rekla je Ann-Margret.

 

Njegova obaveza bio je brak s Prisilom. Upoznao ju je 1959. godine na jednom partiju u nemačkom gradu Bad Nauheimu gde je služio vojsku. Prisila je tada imala 14 godina i njeni roditelji u početku nisu želeli da se viđa sa slavnim rokerom. Kada se Elvis vratio u SAD, kontakt s Prisilom održavao je putem telefona. Na kraju je uspeo da nagovori njene roditelje da joj dozvole da dođe kod njega , a oni su na to pristali pod uslovom da joj Elvis osigura povratnu avionsku kartu za 1. razred i stalnu pratnju.


Početkom 1963. godine dozvolili su joj da se konačno preseli u Memfis. Prema njihovom dogovoru, morala je da pohađa katoličku školu za devojke i živi s Elvisovim ocem i maćehom ukući odvojenoj od njegovog imanja Graceland sve dok ne završi maturu. Deo dogovora uključivao je još jednu obavezu – Elvis će morati da oženi Prisilu. Kada je obećao da će to učiniti, roditelji su pristali da se ipak preseli u Graceland.

 

Unovčila sve što je imalo veze sa Elvisom Prislijem: Zaradila milione samo na njegovom imenu!

foto: Profimedia


Prisila je znala da nije jedina žena u Elvisovom životu, ali kako je sama priznala, bojala se jedino Ann-Margret. Kada su u jednom trenutku mediji počeli pisati o Elvisovoj navodnoj veridbi s Ann, u napadu besa bacila je vazu na Elvisa.

 

Povikala sam: 'Mrzim je!' Elvis me tada zgrabio i bacio na krevet i rekao: Idi do vraga".  Nisam znao da će ovo izmći kontroli. Želim ženu koja će razumeti da se ovakve stvari mogu dogoditi. Hoćeš li ti biti ta žena ili nećeš?' Kasnije mi je rekao da je njihova veza gotova. I bila je. Ali prijateljstvo je potrajalo sve do njegove smrti, zapisala je Prisila u svojoj knjizi "Elvis i ja".

 

Elvis i Prisila stali su na ludi kamen se 1. maja 1967. godine u Las Vegasu, a samo nedelju dana kasnije Ann-Margret je u istom gradu rekla sudbonosno "da" glumcu Rodžeru Smitu s kojim je bila u braku 50 godina, sve do njegove smrti 2017. godine.

 

Slika i prilika slavnog dede: Ovako izgleda unuk Elvisa Prislija! (FOTO)

foto: Profimedia

 

"Da je Elvis ostao s Ann-Margret, njegova životna priča završila bi se drugačije, rekao je Marti Lejker", jedan od Elvisovih venčanih kumova.

 

Elvis i Ann-Margret jedno drugome bili su potpora i tijekom borbe protiv ovisnosti. Ona je svoju naposljetku pobijedila, ali Elvis nije. Uoči nastupa 15. kolovoza 1977. godine u garderobi hotela Hilton prvi put u 10 godina nije ju dočekao telegram i buket od Elvisa. Sljedeće jutro primila je tužan poziv iz Gracelanda s vešću da je Elvis preminuo.

 

Od svih filmskih zvezda s kojima je Elvis sarađivao tokom svoje karijere, jedino je Ann-Margaret došla na njegovu sahranu. U Gracelandu ju je dočekao Elvisov otac Vernon Presli koji ju je odmah po dolasku zagrlio i u suzama šapnuo: Toliko se ponosio tobom.

 

Za razliku od Prisile koja je do najsitnijih detalja u mnogo navrata opisala svoj život s Elvisom i odala razne tajne koje joj je muzičar poverio, slavna švedska glumica do danas se suzdržala od komentisanja njihove intimne veze i raznih medijskih nagađanja o njegovom životu:

 

"Verovao mi je. Ne želim da izdam to poverenje ni danas kada ga više nema".

 

Sve ljubavi Elvisa Prislija: Kupovao im je dijamante, kadilake i kuće, njenu izdaju nikad nije preboleo! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...