Neverovatna

Neki me vole, neki me mrze, a ja za sebe mislim da sam fantastična! Životna priča Ruške Jakić! (FOTO)

Dama od stila, nikad nije obelodanila tačnu godinu svog rođenja

Vip priča
Autor:
Neki me vole, neki me mrze, a ja za sebe mislim da sam fantastična! Životna priča Ruške Jakić! (FOTO)
Ruška Jakić, Foto: Dragan Kadić / Kurir

Ruška Jakić je poznata beogradska „dama od stila“, nekada voditeljka kultne emisije „Ljubav i moda“, i poznata po vrhunskom samopouzdanju i promovisanju poptrebe da čovek sam sebe voli i uvažava kako bi isto to mogao da očekuje i od drugih. U nastavku teksta će biti više reči o karijeri i privatnom životu Ruške Jakić, koja je najpoznatija po svojoj izjavi koju kao kao mantru sebi oponavlja kada ustane i pogleda se u ogledalu, akoja glasi „Dobro jutro, lepotice“.

Poznata Beograđanka, i dama od stila Ruška Jakić je rođena po nekim navodima 1938. godine, ali ona nikada nije javno obelodanila godinu svog rođenja, jer smatra da i dalje ima četrdeset i ad tako i izgleda. Ruška Jakić se udavala i razvela tri puta, te i dalje smatra da za njenu pravu ljubav nije kasno, i ima ćerku Anu Nadeždić, koja je udata u Italiji i sa suprugom ima licenciranu rmu koja se bavi motivacionim govorništvom.

Životna borba Ruške Jakić: Prodala sam nasledstvo da bih školovala ćerku, a ona me nazvala i rekla da napušta studije! Posle ovih reči sve se okrenulo

Danas je Ruška Jakić blizu svoje osamdesete godine, mada su njene tačne godine i dalje samo nagađanja, jer ih nikada nije otkrila, smatra za sebe da je kao Džoan Kolins, i da joj godine samo dodatno prijaju i u svakom je smislu i oplemenjuju.

Ruška Jakić je nekada bila popularna beogradska „IT devojka“, koja se nije stidela da pozira kao manekenka na provokativnim fotograjama, koja je cenila sebe i postigla sve što je u životu ona i poželela, i uvek je bila spremna da sruši tabue i predrasude, i zato je i oni koji je vole i oni koji je ne volie jednako poštuju. Poznata beogradska dama Ruška Jakić je novinarka po profesiji, i ona je u svojoj emisiji jedina koja je uradila intervju sa samom sobom, prikazala je snimak svoje plastične operacije, te je sama sebi za jubilarnu emisiju poklonila stripere kako bi proslavila uspeh koji je postigla.

Neke od najpopularnijih izjava Ruške Jakić, a pored legendarne i nezaboravne „Dobro jutro, lepotice“, koje se ova poznata dama i danas pridržava kao svoje redovne jutarnje rutine, slede u citatima: „Život bi mi bio dosadan, da mi nije mene!“ „Bila sam mlada i lepa, a sada sam samo lepa!“ „Zahvaljujem se Ruški jakić što ovako dobro izgleda!“ (kada je radila intervju sa samom sobom) „Kad me vidi muškarac neće da me štiti, već beži na drugu stranu ulice!“ „Ja sebe nazivam tri puta srećno razvedenom ženom!“ „Ako ne možeš da me učiniš srećnom, nikada ti neću dozvoliti da me učiniš nesrećnom!“ Mora se priznati da u ovim izjavama, Ruška Jakić zvuči kao prave holivudske zvezde i da svoim mladalačkim duhom deluje u osmoj deceniji skoro pa „zarazno“, i širi pozitivnu energiju među svima koji je poznaju.

Ruška Jakić je jedna od onih retkih osoba koje nije briga za vaše lično mišljenje, te vi možete da je volite ili da je mrzite, ali ona za sebe oduvek i zauvek misli da je fantastična i posebna u svemu što radi i govori. Danas Ruška Jakić živi u iznajmljenom stanu u beogradskom naselju Zvezdara, ali je uvek zaista i doterana i sređena, „okupana u omiljenom parfemu“, nasmejana i vedra, sa još po nekom baš i zaista mudrom izrekom koju je sam život nametnuo.

5 životnih lekcija Ruške Jakić: Ne laži sebe, menjaj se, živi bez maske! (FOTO)

Poznata novinarka kaže da se njene godine ne znaju i da na takva pitanja nikada ne odgovara, i izvlači se na izreku da se „dame ne pitaju za godine“, mada ih ona generalno ne broji i nije opterećena istim, te ima mladalačku i pozitivnu energiju, i svakoga dana kada uđe u svoj lepo uređen i namešten stan, ona sebi kaže „Dobro došla, lutko! Jao, lutko što danas posebno divno izgledaš!“ Kako u stanu ima samo jedno ogledalo, Ruška Jakić kaže da je ono sasvim dovoljno ako je ona zadovoljna onim što u njemu vidi, a po pravilu uvek i jeste, te kaže sebi često i „Lutko, život je tek pred tobom“, jer smatra da neko ko može da uradi nešto za sebe i da uspe u onome što želi, mora da veruje u svoje sposobnosti, i da mada nekome možda njene rečenice deluju smešno, ona je „zaslužila da ih sebi izgovara“. Svakoga jutra od kada zna za sebe, Ruška Jakić ima istu jutarnju rutinu, kada se istušira, opere kosu i u bade mantilu popije svoju jutarnju kafu, a naravno da ispred ogledala najpre sebi tako opuštenoj i smirenoj kaže „Dobro jutro, lutko!

Popularna Ruška Jakić je priznala da nije vezana za stvari i predmete, te je tako odlučila da proda kuću u kojoj je odrasla i da kupi stan u izgradnji, a iz kuće je ponela samo nekoliko sitnica, jer smatra da čovek ne treba da bude „rob prošlosti“ i da je uvek važno ići samo napred kroz život, nekada sa manje a nekada sa više uspeha.

Kaže Ruška Jakić da je iz stare kuće ponela kofer svoje prababe koja je bila dvorska dama, te koja je njega nosila na putovanja sa mužem koji je bio konjički potpukovnik; pored toga je Ruška ponela i beržeru na kojoj je volela da sedi njena prababa, kao jedan podsetnikna svoje korene, a takođe je ponela i svoje najvažnije relikvije, među koje ubraja ikone Bogorodice, ali i sopstvene fotografije i fotografije svoje dece, te neke nagrade koje je osvojila u karijeri.

Kada je kontroverzna voditeljka i novinarka uradila intervju sa samom sobom, zapravo je imala nameru da svima pokaže da žene kao što je ona, koje su uvek sređene i tip top našminkane, nisu uvek nasmejane već imaju hiljadu problema kao svako drugi, ali se sa njima nose na drugačiji način, jer su tako navikle i sebi deluju jake. Ruška Jakić kaže da je svasna da svako ima probleme, ali da je ona uspela da sebe istrenira tako da za svaki može i mora da pronađe rešenje, jer je jaka osoba i ne bi podnela da je bilo koja mala i veća životna situacija porazi, jer smatra da se sve u životu dešava sa razlogom, ali da nikakvom jadikovanju i plakanju i nema mesta ni vremena.

Omiljeno Ruškino štivo je njiga „Boginje nikada ne stare“, te se ona vodi činjenicom da su godine samo broj, i da carice i jake žene ne stare, jer je važno koliko je neko mlad duhom, a ne koliko ima godina na papiru, a pomenutu knjigu jedne poznate kanadske novinarke Ruška Jakić preporučuje svima, a posebno ženama koje pređu četrdesete i pedesete godine i sasvim izgube samopouzdanje i psihički klonu opterećene svojim godinama.

Kao veoma direktna i otvorena osoba, Ruška Jakić kaže kako ne podnosi da čuje da se neka žena samosažaljeva i da kaže „žrtvovala sam se“, jer ona veruje da niko ne mora i ne sme da se žtrvuje za bilo šta i za sebe kaže da se nikada nije žrtvovala u životu, jer joj je besmisleno da se takav baš termin koristi najčešće vezano za ljude koje volimo, porodicu, decu, muževe, karijeru.

Uvek sebi govori „Ruška, ti si sve zaslužila“, ali ona smatra da je to zaista tako, jer je na sebi radila punih dvadeset godina, te su je mnogi ismevali zbog čuvene izjave „Dobro jutro, lepotice“, ali je ona na sve te komentare mržnje i gneva odgovorila tako što je u svojoj emisiji došla, i prekrstivši damski noge rekla „Ja sam Ruška Jakić, dobro veče, neki me vole, neki me mrze, a ja za sebe mislim da sam fantastična“.

U autorskoj emisiji „Ljubav i moda“, Ruška Jakić je žene vrlo direktno savetovala, u smislu da treba da skinu kućne haljine i papilotne, jer su uspele da iškoluju decu, i da i muževe izvedu na pravi put, te da je vreme da počnu da brinu o sebi i da nazad i „prožive malo“ I danas posle tri braka i tri razvoda, Ruška Jakić nije prestala da veruje u onu pravu i iskrenu ljubav, po malo bajkovitu koja se jedno sretne u životu, te je u tome zapravo i njena najveća tajna, u čekanju onoga što će da joj ispuni svaki dan, i u življenju života punim plućima, bez potrebe da se bilo kome pravda za sve svoje reči i postupke, čime je uspela da ostvari sebi jednu baš onu iskonsku i istinsku slobodu kojoj mnogi teže i na čemu joj i zavide.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs