Majka i ćerka iskreno

Životna borba Ruške Jakić: Prodala sam nasledstvo da bih školovala ćerku, a ona me nazvala i rekla da napušta studije! Posle ovih reči sve se okrenulo

Kao ženi, Ruški mnogo puta nije bilo lako

Vip roditelji
20:03h Autor:
Životna borba Ruške Jakić: Prodala sam nasledstvo da bih školovala ćerku, a ona me nazvala i rekla da napušta studije! Posle ovih reči sve se okrenulo
Foto: Printscreen Facebook / Ana Nadeždić life coach

Popularna Beograđanka i novinarka Ruška Jakić i njena ćerka Ana Nadeždić otvoreno govore o svojim duboko ličnim iskustvima, odnosu majke i ćerke, koračanju kroz život bez podrške muškarca, partnera i oca, o traganju za velikom i večnom ljubavlju, suočavanju sa sobom i sopstvenim istinama, trenutku kad ispred sebe imate samo dva puta: da uspete ili propadnete.

"Odnos moje majke i mene se uvek zasnivao na velikom poverenju i podršci. Uvek smo radile tako da bilo koje nesporazume brzo razrešimo i da prihvatimo jedna drugu poštujući naše razlike i specifičnosti. Uvek smo znale da možemo da računamo jedna na drugu. Naš odnos je danas veoma harmoničan i ljubav koju gajimo jedna premoj drugoj je veoma opipljiva. Ja danas mogu da izjavim da je moja majka najvažnija žena u mom životu i da je ona najbolja majka za mene. Nikad ne bih ni pomislila da bi neka druga žena možda mogla biti bolja majka za mene", kaže Ana Nadeždić.

5 životnih lekcija Ruške Jakić: Ne laži sebe, menjaj se, živi bez maske! (FOTO)

Ruška Jakić kaže da je roditeljstvo najvažniji zadatak i nagrada u životu muškarca i žene koji su se spojili u njihovoj ljubavnoj priči.

"Uvek sam govorila da nije važno koliko vremena ste proveli pored svog deteta već kakvo je to vreme bilo. Dopada mi se izreka da svako može biti otac, ali tata se teško postaje. To je istovremeno i važna poruka muškarcima", kaže Ruška Jakić i dodaje da je oduvek za sebe mislila da je dobra mama.

"Ovaj moj put ljubavi se višestruko isplatio. Za moje majčinske greške moja Ana tvrdi da nisu bile greške. Iz najveće ljubavi sam htela da je zaštitim od svega i sveta. Otrgla se kad je postala pankerka i to je bio njen bunt na koji je imala pravo kao odlikaš i dobro dete. Svi roditelji greše iz najveće ljubavi."

Ruška Jakić kaže da je tokom odgajanja ćerke jedinice odlučila da preseče lanac grešaka svojih roditelja.

"Moja majka je bila glavna u kući, stroga i zahtevna. Kad sam shvatila da jedan deo svog detinjstva nisam bila srećna potrudila sam se da se ja tako ne ponašam. Ni moj put roditeljstva i fantastičnog odnosa koji danas imam s Anom nije bio lak. Kad sam javno rekla da sebični roditelji stvaraju nesrećnu decu mnogi su se roditelji prepoznali i pobunili. Ja sam moju Anu pustila da ide u svet za svojim snovima i nisam se trudila da je držim pored sebe kao što rade mnogi roditelji.

Svako bira svoj put

I danas se Ruška seća dana kad ju je Ana u sred studija pozvala da je obavesti kako želi da se posveti nekim drugim stvarima.

"Studirala je grafički dizajn u Milanu, pozvala me telefonom i rekla da želi da se posveti modelingu i putuje svetom i da ne želi da studira. Pričala je tad i da već unapred zna šta ću joj reći i da ću da joj prebacim da sam se žrtvovala a da mi ona ovako vraća. Ja sam s druge strane žice samo ćutala…Bilo je to najbolje što sam uradila, samo sam joj rekla da sama odlučuje ko će da bude i prekinula vezu. Sedam dana je nisam pozvala nakon čega mi se javila i rekla da se predomislila i da ipak želi da završi fakultet. "

Ruška Jakić traži muža: Ovo su njeni uslovi!

foto: Dragan Kadić / Kurir

Uspomene u srcu

"Ana dobro zna da joj nikad nisam prebacila niti rekla da sam se žrtvovala zbog nje", napominje Ruška i dodaje:

"Istina je da sam u vreme krize kad sam ostala bez posla rasprodala mnogo toga, otvorila butik na Sajmu, putovala po 50 sati autobusom u Italiju da bih je videla. Svoje uspomene nosim u srcu, uživala sam u svemu što sam joj dala. Prodala sam salone kraljice Natalije koje je moja majka nasledila da bih Ani omogućila školovanje. Nijednog trenutka mi nije bilo žao. Ja svoju priču nosim u sebi i neću da dokazujem svoje poreklo kroz materijalne stvari. Mnogi su nestrpljivi i od dece očekuju da budu ono što su oni zamislili. Ja sve Anine odluke poštujem i to sam joj odavno rekla. "

Odrastanje bez oca

Kao ženi, Ruški mnogo puta nije bilo lako. Razočaranje nakon razvoda sa Aninim biološkim ocem je vreme potisnulo, a novu hrabrost je imala kad je odlučila da se treći put uda za Vojina.

"Ana je imala 7 godina kad smo Voja (Vojin), ona i ja šetali parkom i ona mu rekla “Da li mogu da te zovem tata?”. Tad sam odlučila da se udam za njega. U đačkoj knjižici Ana je upisala kod imena oca Vojin Mulina, muzičar, umesto Radosav Nadeždić, arhitekta. Nije imala godinama kontakt sa ocem i nije joj bilo lako. Bilo je perioda i njene ogromne vezanosti za mene kad bi plakala svaki put kad nismo zajedno. Moja poruka roditeljima je da kad se odluče da nose ovu važnu titulu znaju da treba da ulože mnogo ljubavi u taj odnos. Nije to lak put. Ja sam uspela da istovremeno gajim dete i napravim karijeru. Onima koji kažu da nemaju vremena poručujem da ipak budu mame i da je najgora kombinacija kad je dete u pubertetu, a majka u klimaksu. Uložila sam maksimum ljubavi i svega da Ana nađe put ka svojim snovima i najsrećnija sam žena na svetu kad mi napiše poruku da je presrećna što sam baš ja njena majka."

Ljubav se ljubavlju vraća, a moć ljubavi je ogromna, tvrdi Ruška i kaže da roditelji uvek mogu da poprave svoj odnos sa decom.

"Ne postoji stvar u životu koja se ne može popraviti. Samo neka dobro razmisle roditelji i zapamte da ne smeju biti sebični prema svojoj deci. Oni to nekad čine iz najveće ljubavi kao što je to radila moja majka. Ona bi se svaki put kad treba da idem kod Ane u Milano "razbolela"."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs