ljudina!

ANI I VLADU DIVCU OVAJ ČUVENI GOSPODIN JE SKROZ PROMENIO SUDBINU: Pomogao im je kao brat rođeni i DONEO DOŽIVOTNU SREĆU

Poznati par je poznat po dobrotvornom radu, a jedno delo im je promenilo život iz korena.

Celebrities
17:09h Autor:
ANI I VLADU DIVCU OVAJ ČUVENI GOSPODIN JE SKROZ PROMENIO SUDBINU: Pomogao im je kao brat rođeni i DONEO DOŽIVOTNU SREĆU
Ko je čovek koji je Ani i Vlade Divcu promenio sudbinu?, Foto: Printscreen Instagram - ana_divac

Proslavljeni košarkaš Vlade Divac i njegova supruga Ana godinama u nazad čine sjajna humanitarna dela, a jedno od najlepih koje ima je promenilo sudbinu i ulepšalo život je usvajanje ćerke Petre.

− To nije bila humanost, već ljubav. Uvek sam gledala samo jednu stvar – koliko sam bila srećna jer sam dobila dete. Mislim da ne postoji ništa lepše što mi se dogodilo u životu. Nikada to nisam posmatrala kao da sam ja nekome pomogla, već da sam ja ta koja je nešto lepo dobila na dar. Bezgranično sam zahvalna njenim biološkim roditeljima koji nisu abortirali, već su prošli kroz takvu teškoću da moraju da daju dete na usvajanje. To je prava roditeljska ljubav, kada ne možete da se brinete o svom detetu, ali smognete snage da ga date nekome ko može – objasnila je Ana Divac jednom prilikom za Story.

A ključna figura u porcesu usvajanje Petre bio je upravo čuveni političar Milutin Mrkonjić. Vlade je na komemoraciji u suzama pričao, dok se opraštao od velikog prijatelja, da mu je pomogao kao rođenom bratu. Spojio ih je sa njom i doneo posebnu ljubav u njihove živote.

− Mrka i ja smo bili na dve suprotne političke strane. Naši stavovi su se drastično razlikovali, ja sam želeo i radio sve što je bilo u mojoj moći da njegova partija izgubi i ode sa vlasti. Vreme i prostor u kome smo živeli izgleda kao da smo bili najveći neprijatelji, a nismo. Bilo smo prijatelji. Sve drugo smo imali zajedničko, ljubav prema zemlji, vrednosti i lojalnost. Mrka je bio lojalan. I kada je bio na vrhu i na dnu. Vrlo retka sudbina, ali život nas je naučio – ono što je vredno je jako retko. Na vrhuncu moći koristio je priliku da pomaže ljudima. Zahvaljujući njemu uspeli smo da usvojimo ćerku. Mrka je uspeo da nas spoji sa njom i nikada mu to nećemo zaboraviti.

Milutin Mrkonjić
foto: ATAImages

I Ana je jednom prilikom pričala o procesu usvajanja i svim preprekama sa kojima su se suočavali, istaknuvši da je Mrka pokazao neverovatnu hrabrnost.

- Sve smo testove prošli. Sve! Ali nam nisu dali iz političkih razloga, jer je moj muž stao na stranu studenata i godinama trpeo posledice zbog toga. A Mrka je imao veze jer se usprotivio tadašnjoj političkoj moći, iako to nije bilo lako i bez posledica. Uradio je ono što ne znam nikoga da je smeo iz bilo koje političke opcije. Ono za šta svi u Srbiji pričaju da se bore - zakljičila je.

Da je izrasla u devojku sa velikim srcem Petra govori postupcima. Zajedno sa roditeljima i njhovom fondacijom je pokrenula projekat „Usvojeni za usvojene“ sa ciljem da se obezbedi usvojenim mladim ljudima od 18 go 30 godina na teritoriji Beograda i okoline da budu deo specijalni programa za razmenu iskustava i grupe podrške.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs