PRAVA DAMA

ONA JE ZAVELA MILA ĐUKANOVIĆA PRE 43 GODINE, IMA SKUP UKUS I DOMINIRA IZGLEDOM: Razlog zbog kog ga neizmerno voli ŠOKIRA

Zavoleli su se još u srednjoškolskim danim, jedno drugom su neizmerna podrška i ne dozvoljavaju da im bilo koja situacija ugrozi brak.

Ljubav
10:17h Autor:
ONA JE ZAVELA MILA ĐUKANOVIĆA PRE 43 GODINE, IMA SKUP UKUS I DOMINIRA IZGLEDOM: Razlog zbog kog ga neizmerno voli ŠOKIRA
Ko je žena Mila Đukanovića?, Foto: ATA Images

Milo Đukanović je na vlasti u Crnoj Gori već više od tri decenija, a glavni oslonac u svemu mu je prelepa supruga Lidija.

Spojila ih je ljubav prema košarci, a zajedno su od 1980. godine. Prevalili su dug put od podstanarskog života u Podgorici do liderske pozicije političara, ali nisu dozvolili da im bilo šta ugrozi brak.

Nekada sa Lidija prezivala Kuč i obožavala je sport, te je u srednjoškolskim danima nastupala za KK "Budućnost". Potom je otišla na studije i stekla diplomu pravnice.

Ljubav sa predsednikom Demokratske partije socijalista traje neverovatne 43 godine, a na ludi kamen stali su 1988. Dok se nisu skućili, živeli su kao podstanari u Dalmatinskoj ulici u Podgorici.

Kako su pisali crnogorski mediji, Lidija je svojevremeno radila u Prvoj banci, najstarijoj finansijskoj instituciji u Crnoj Gori.

Milo Đukanović
foto: KCS PRESSE / MEGA / THE MEGA AGENCY / PROFIMEDIA

Kruna njihove prelepe romanse je sin Blaža, kojeg su dobili pre nego što je Đukanović došao do prve političke funkcije. Naslednik im je podario i dva unuka, stariji upravo nosi ime po svom dedi, kršten je u Carigradskoj patrijaršiji.

Milo Đukanović, Blažo Đukanović
foto: EPA/ Boris Pejović

Lidija gotovo nikada ne daje intervjue, a u javnosti se sa suprugom pojavljuje vrlo dozirano. Međutim, dobro je ostala upamćena njena rečenica koja se odnosila na Mila. Na pitanje zbog čega voli svog muža sa ponosom i puno emocija je rekla:

- Ne volim zato što je funkcioner, već zato što je svaki dan bez njega izgubljen - prenosili su crnogorski mediji.

Gospođa Đukanović uvek oduševljava svojim modnim odabirima, te nije ni čudo što nosi titulu jedne od najbolje odevenih supurga političara iz regiona. Gde god se pojavi, dominira kako stavom, tako i posebnom energijom i lepotom.

Ljubitelj je skupocenih svetskih modni brendovi, među kojima su joj omiljeni: Dior, Emilia Wickstead, Valentino.

U poslednje vreme najviše je privukla pažnju sajlingom tokom susreta sa političkim vrhom Španije. Za ovu priliku je odabrala plisiranu haljinu modne kuće Emilia Wickstead, dok je kombinaciju upotpunila Dior torbicom.

A jedno od njenih najkomentarisanijih pojavljivanja u Podgorici 2022. godine na protestu pokrenulo je lavinu reakcija, jer je Lidija odlučila da ponese sportski prsluk od enormnih 4.290 evra.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs