Ostavila sam muža i 3 dece zbog lika kojeg sam upoznala u Egiptu na letovanju: Nisam mogla da sanjam da će me ovo snaći

Džulija Klark je sve ostavila da bi bila sa Egipćaninom kojeg je upoznala slučajno, a potom se i udala za njega

Ljubav
Autor:
Ostavila sam muža i 3 dece zbog lika kojeg sam upoznala u Egiptu na letovanju: Nisam mogla da sanjam da će me ovo snaći
Foto: Steve Welsh / Alamy / Alamy / Profimedia

Džulija Klark iz Linkolna je bila u braku sa Piterom preko 15 godina. Par je imao troje dece, a 2016. godine su odlučili da odu svi zajedno na letovnje u Egipat. Međutim, nisu mogli ni da slute da će im taj put promeniti život iz korena.

"Sedeći pored bazena gledala sam kako se moj muž i deca zabavljaju u vodi. Naš dvonedeljni odmor se bližio kraju i ja sam užival amaksimalno dok sam fotografisala porodicu kako se smeju. Bila sam sa mužem u braku 15 godina, on je bio dobar čovek, divan otac, ali sam se osećala kao da je sa mnom samo zbog dece.

Ali taj odmor 2016. godine sve je promenio. Dok sam gledala ka bazenu u kojem se kupala moja porodica, prišao mi je radnik hotela sa željom da se upoznamo. Pitao me je za ime i da li imama Fejsbuk nalog. Dala sam mu svoje ime i tu sam prestala da razmišljam o njemu.

Nakon par dana stigao mi je zahtev na Fejsbuku. Prihvatila sam ga i bilo mi je zanimljivo ono što objavljuje na ovoj društvenoj mreži.

ŽENA, Muškarac
foto: Shutterstock

Nakon par dana stigla mi je poruka: Kako si?

Sa njim je dopisivanje bilo tako lako. U tom momentu sam imala nekih problema pa sam počela da mu ih pričam, da mu se poveravam i uvek sam nailazila na krajnje razumevanje.

Posle četiri nedelje razgovora, Ahmed, koji je imao tada 35 godina pitao me je da se čujemo i vidimo preko video poziva. Bilo je divno videti njegovo nasmejano i prijateljski nastrojeno lice. U početku smo samo prijateljski ćaskali, ali nakon par meseci počela sam da se zaljubljujem opasno.

Moj muž je sve primetio. Znao je da se dopisujem i pričam sa Ahmedom. Rekao mi je ili da prekinem sa Egipćaninom ili da se razvedemo.

Ali ja jednostavno nisam mogla bez Ahmeda.

Starija žena, Žena
foto: Shutterstock

U martu 2017. započeli smo proces razvoda, što je bilo tužno, ali ja sam samo želela da dođem do Ahmeda – nije bilo u redu da ga upoznam dok sam bila u braku. Upoznao sam ga lično tek u septembru 2018.

Sa prijateljicom sam rezervisala 12-dnevni odmor u Egiptu.

Na aerodromu on i njegov prijatelj je pokupio mene i prijateljicu i odveli su nas u restoran. Tu mi je dao pristen i pitao me: Hoćeš li se udati za mene?

Znala sam da ne treba da žurim, ali sam pristala.

U septembru 2020. godine sam se zvanično preselila u Egipat, a do tada sam išla na svakih 6 meseci. Odrekla sam se dece, kuće, porodice -svega.

Pre udaje za Ahmeda bila sam domaćica, žena koja je brinula o decu, kuvala ručak dok je muž zarađivao.

ŽENA, Muškarac
foto: Shutterstock

Moj bivši muž je bio dobar prema meni. Kada je čuo da hoću da se udam za Ahmeda, odvezao me na avion, zagrlio i rekao da se čuvam. I deca su bila tu da me podrže i da me pozdrave.

Nakon što sma 2020. godine došla u Egipat, nakon 12 dana smo se venčali u ambasadi u Kairu u prisustvu prevodioca. Nakon venčanja otišli smo na ručak kod njegove sestre.

Od tada su stvari krenule nizbrdo. Ahmedu je počelo da smeta moje prisustvo. Izlazio bi satima a ja nisma znala gde je. Bila sam sama u stranoj zemlji i sve mi je nedostajalo.

2022. godine me odveo u restoran u kojem mi je saopštio da me voli, ali da želi da oženi Egipćanku koja bi mu rodila decu, jer sam ja bila u menopauzi.

Pošto smo se venčali po islamskim pravilima koja su dozvoljavala da ima više žena, on je hteo da iskoristi to pravo.

ŽENA, Muškarac
foto: Shutterstock

Rekla sam mu da ja nikad neću moći da prihvatim to. On je rekao da zaboravim na to da mi je išta rekao, da neće doći do toga ako ja to ne želim. Ali od tog momenta smo se strašno udaljili.

Osećala sam se kao da sam protraćila 6 godina braka i života.

Do jula 2022. Ahmed je napustio naš stan i razveli smo se u septembru 2022. Vratila sam se u Ujedinjeno Kraljevstvo u novembru 2023. na 18. rođendan moje ćerke i ostala sam tamo 6 nedelja pre nego što sma se vratila u Egipat jer sam tamo još uvek imala stan.

Ove godine u januaru sam se zvanično vratila kuću u Britaniju.

I dalje mislim da postoji neko za mene, ali nema šanse za pomirenje sa Piterom. Upoznala sam još jednog Egipćanina pre nego što sam se vratila u UK, nekog bližeg mojih godina, i mislim da mu je zaista stalo do mene.

Ali ipak ne mogu da mu verujem, jer ono što mi se desilo sa Ahmedom naučilo me da smunjam u druge."

A evo kako Ahmed vidi njihov brak i razvod: „Bilo je to islamsko venčanje u jednoj islamskoj zemlji, pa su mi tehnički bile dozvoljene četiri žene. Džulija je Engleskinja, a ja Egipćanin i među nama postoje mnoge razlike u mišljenju i kulturi.”

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs