vanvrmenska!

ON JE BIO OŽENJEN I NAJCENJENIJI POLITIČAR, ONA ČUVENA PEVAČICA: Sudbinski se sreli, ljubav je PLANULA NA BAJKOVIT NAČIN

Pirča o tome kako su se zavoleli Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić izgleda kao pravi scenario za neki ljubavni film.

Ljubav
15:35h Autor:
ON JE BIO OŽENJEN I NAJCENJENIJI POLITIČAR, ONA ČUVENA PEVAČICA: Sudbinski se sreli, ljubav je PLANULA NA BAJKOVIT NAČIN
Ljubavna priča Ane Bekute i Milutina Mrkonjića, Foto: Kurir/ Ana Paunkovic

Legenda narodne muzike Ana Bekuta provela je deceniju u prelepoj vezi i neizmernoj ljubavi sa Milutinom Mrkonjićem, politilčarem koji je ostao omiljen u narodu. Iako je njihova romansa mnoge intrigirala, oboje su isticali da su jedno u drugom pronašli pravu osobu koju su dugo čekali. Zavoleli su se kada je njoj bilo 52. a njemu 70 godina.

Ljubav je planula odmah, a u zvaničnu vezu su stupili na Dan zaljubljenih 2012. godine na koncertu Šabana Šaulića, gde se desio i prvi poljubac. Vlasnica velikog broja hitova susret sa Mrkom opisala je kao neplaniran i sudbinski.

Milutin Mrkonjić, Ana Bekuta
foto: ATA Images

- Postala sam odmah svesna da je on čovek mog života. Ne na prvom ali na drugom našem susretu. Bila je privatna sedeljka i bio je prisutan pokojni Bata Živojinović, tada su se dogovarali da objave njegovu knjigu. Moj drug im je svirao i pozvao me. Kad tamo sedi gospodin Mrkonjić, koji je odmah skočio sa stolice, poslužio nas je, i te večeri na druženju sve mi je postalo jasno - otkrila je Ana.

Sa druge strane, Mrkonjić jedino nije poznavao sa estrade Bekutu.

- Jedina žena sa estrade koju nisam znao bila je Ana. Upoznali smo se na koncertu Šabana Šaulića, ona je došla i uzela mikrofon da peva. Pitao sam ko je ova žena, oni mi rekoše da je Ana Bekuta. Ja je nisam prepoznao, video sam je na televiziji ranije, ali nisam znao da tako izgleda. Ona je došla, otpevala dve pesme, ja sam platio te dve pesme, nije bila mala lova. Stavio sam ruku oko njenog struka, a ona mi je rekla: ‘Sklonite ruku, vi ste oženjen muškarac’, a ja joj na to kažem: ‘Vratite mi pare onda'“, ispričao je Mrkonjić u jednoj emisiji.

Milutin Mrkonjić i Ana Bekuta
foto: Kurir/Damir Dervišagić

Otkako su se zavoleli, nisu se razdvajali. Sa veliki poštovanje su se ophodili jedno prema drugom, a Ana je jednom prilikom istakla da su u njihovom odnosu tri stvari bile najbitnije.

- Najbitnije su ljubav, poštovanje i podrška. To nas održava sve ove godine - rekla je Bekuta.

Bekuta je uvek o svom saputniku govorila u superlativu, kao i političar o njoj. Uvek je podvlačila da joj je Milutin bezgranična podrška u svemu.

- Mrka je moj verni pratilac, moj tihi navijač. Bilo da se radi o koncertima, o podršci u vezi sa ishranom ili o bilo kom drugom problemu, on je uvek tu. Od kada smo zajedno, nije se nijednom desilo da nije došao na moj nastup u Beogradu - izjavila je pevačica nedavno.

Ana Bekuta
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Mrkonjić je važio za velikog džentlmena, te je o svojoj izabranici prčao predivne stvari.

- Ana je prelepa žena, sjajan čovek, pametno i saosećajno biće, razumemo se bez mnogo reči. Savršena je domaćica, kuva ko niko, ume da vodi kuću i brine o svakoj sitnici. A pritom je - zvezda. Ničim to ne pokazuje niti nameće, a opet se vidi - naglašavao je stalno.

Takođe, duhovitost ga nikad nije napuštala, te je na šaljiv način prokomentarisao i konstataciju da je stalno pratio Anu na nastupima.

- Problem je što Ana neće da vodi ljubav često (smeh), neće da peva ni po kući, ni u kupatilu, u kolima neće da pušta njene kasete, ma nigde! Onda ja slušam mog miljenika Džeja, Mišu Kovača, Brenu... E zato idem na njene nastupe, da je čujem kako peva! Šta je problem? Ne jurim ni druge žene. Ana je tu u pravu: još nisam u dovoljno dobroj formi da bih mogao da ih jurim. Nadam se da ću biti još lepši ako skinem još deset kilograma, pa mogu da probam... (smeh).

Ana Bekuta, Milutin Mrkonjić
foto: Kurir / Zorana Jevtić

Milutin Mrkonjić bio je direktor Saobraćajnog instituta CIP, dva puta ministar - saobraćaja i infrastrukture, kandidat za predsednika Srbije, narodni poslanik, ali i veoma divan suprug i prijatelj.

- Rodio sam se u Ulici Prote Mateje, u krugu Slavije. Ratno sam dete, a moj otac Petar bio je levičar, sekretar Borisa Kidrića i štošta drugo. Iako radnik po obrazovanju, bio je vešt, inteligentan i usadio mi je želju da se obrazujem. Maturirao sam u četrnaestoj gimnaziji, pešice išao na Građevinski fakultet, koji je završila i moja sestra Nada. Ona je bila najbolji student i malo sam se provlačio na njenu slavu. Pa i kad sam postao ministar, opet sam radio u Nemanjinoj ulici. Eto, sve mi se izdogađalo u krugu Slavije, a veliki deo života proveo sam na gradilištima Kine, Afrike, Rusije... Znate li da Sahara ima najčistiji vazduh, bez bakterija? To je milina - rekao je jednom prilikom Mrka za časopis "Lena".

1 / 5 Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Osvrnuo se i na konstataciju da je bio strašan dasa u mladosti.

- Imao sam predispozicije za dobar izgled - visinu, vitkost, brzinu, a vodio sam računa i o eleganciji. Trenirao sam košarku u Radničkom na Crvenom krstu, jer nam je sport bio najveća zabava. Bili smo "krstaši", naročita sorta mladića, i nismo se mešali s drugima. Išli smo u bioskop "Avala" i Beogradsko dramsko, čitali sve što nam padne pod ruku. Malo smo se i mangupirali, ali šmekerski. Mnogima sam ličio na glumca Gregorija Peka, voleo bih da je tako. U suštini smo bili dobra deca, željna mnogo čega. Pa ja sam puter prvi put probao u 15. godini! Često to kažem Ani, ona ga je probala ranije - nastavio da je sa se priseća.

Oduvek je bio okrenut ka porodici.

- Uvek sam bio odan porodici. Volim sestrinu decu, a sa Aninom porodicom sam kao najrođeniji rod. Poznato je i da sam sa suprugom Draganom u odličnim odnosima iako odavno ne živimo zajedno. Čujemo se gotovo svakodnevno i pomažem koliko mogu. Sve može da se reši mirno i civilizovano. Sve što imam ostaviću ženama. Ja nemam ništa - iskren je bio do srži.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs