danas su sinonim za moć

RIJALITI ZVEZDE, TOPLES MODELI, DADILJE, PRODAVAČICE: Žene iz kraljevskih porodica imale su ZANIMLJIVE POSLOVE pre udaje

Žene iz kraljevske porodice pre udaje za prestolonaslednike i prinčeve nisu ni sanjale kolilo će im se, do tada običan život, promeniti iz korena preko noći.

Celebrities
12:49h Autor:
RIJALITI ZVEZDE, TOPLES MODELI, DADILJE, PRODAVAČICE: Žene iz kraljevskih porodica imale su ZANIMLJIVE POSLOVE pre udaje
Čime se bave žene iz kraljevske porodice?, Foto: Printscreen Instagram / prinsparet / Chris Jackson-Getty/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia / Balkis Press/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Postale su sinonim za najmoćnije žene na svetu sa besprekornim stilom. Uz njihovo ime se gotovo uvek pominje prestiž, visoki stalež i elita. Međutm, određene pripadnice kraljevskih porodica su već bile i rođene u "zlatnom kavezu", dok su neke od najpopularnijih princeza i kraljica pre udaje bile sasvim obične žene.

Evo čime su se bavile dame iz kraljevskih porodica pre nego što im je sudbonosno "da" promenilo život iz korena!

Princeza Dajana
foto: Profimedia

Ledi Di

Dajana Spenser, poznatija kao Ledi Dajana, bila je supruga princa Čarlsa. Pre braka sa sinom kraljice Elizabete II, vodila je sasvim običan život. Naime, 1980. godine zaposlila se kao dadilja dečaku Patriku u američkoj porodici koja je u to vreme živela u Londonu. Majka dečaka nije znala aristokratsko poreklo tada jedne osamnaestogodišnjakinja, niti je slutila da će se Dajana postati supruga birtanskog prestolonaslednika.

Dajana je za porodicu Robertson radila nekoliko meseci, tri dana u nedelji. Između smena, za koje je bila plaćena samo pet dolara po satu, školovala se za medicinsku sestru.

Kejt Midlton
foto: I-Images / Zuma Press / Profimedia

Kejt Midlton

Princeza od Velsa je trenutno jedna od najpopularnoijih i najomiljenijih članova britanske kraljevsle porodce. Princa Vilijama je upoznala tokom studiranja. Tada je radila kao pomoćnik pri kupovini aksesoara u prodavnici brenda Jigsaw. Osim toga, Kejt je, kad god bi imala slobodnog vremena, pomagla u svojim roditeljima u njihovoj porodici, a zatim i u porodičnoj firmi za planiranje događaja.

Kraljica Leticija
foto: Profimedia

Kraljica Leticija

Kraljica Leticija od Španije, supruga kralja Felipa VI, danas važi za modnu ikonu čije stajlinge kopiraju brojne dame širom sveta. I pre nego što je dobila titulu udajom, tada Leticija Ortiz Rokasolano bila je i te kako poznata u svojoj zemlji, jer je radila na tamošnjem javnom servisu kao novinarka.

Megan Markl
foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Megan Markl

Megan Mark ne prestaje da intrigira javnost otkako je izgovorila sudbonosno "da" princu Hariju. Verovatno da ne postoji osoba koja ne zna da se Megan pre udaje bavila glumom. Osim toga, radila je i kao hostesa u restoranu, bila je pripravnica u jednoj PR službi u Argentini, kao i model za aktovke brenda "Deal or No Deal". Ali. malo ko je čuo i za njeno drugo zanimanje - bila je i instruktorka kaligrafije, čak je napisala pozivnice za venčanje Robina Tika i Pole Paton i praznične čestitke koje su slavnim ličnostima slali Dolce & Gabbana.

1 / 7 Foto: Profimedia

Kraljica Ranija

Diplomirala je poslovnu administraciju na Američkom univerzitetu u Kairu, a nakon završetka studija radila je u marketingu za Citybank, nakon čega je dobila posao u kompaniji "Apple" u Amanu. A potom je Ranija Al-Abdulah sela na jordanski tron 1999. godine.

Grejs Keli
foto: Profimedia

Grejs Keli

Jedna od najlepših princeza svih vremena je bila jedno od najvećih imena zlatnog doba kinematografije, a njen raskošni talenat nagrađen je i Oskarom. Samo neki od filoma u kojima je pokazala maestralnu glumu su: "To Catch", "To Catch a Thief", Rear Window","Mogambo". Za princa Renijea III od Monaka udala se 1956. godine.

Princeza Dina
foto: Reuters / Alessandro Garofalo

Princeza Dina

Kako je njen otac bio istaknuti ekonomista, te je predavao na predavao na brojnim američkim univerzitetima, Dina je rođena u Kaliforniji, ali je odrasla na relaciji SAD - Bliski istok. Kratko je bila glavna urednica modnog časopisa Vogue, ali njena karijera je doživela procvat posle udaje za princa Sultana bin Gahada Nasera ​​bin Abdulaziza iz Saudijske Arabije i to sa samo 23 godine. Ekskluzivni modni butik D'NA otvara u Rijadu 2006. godine, a posao je potom proširila i u Kataru.

Princeza Šarlin
foto: CRY-Olivier Huitel. / The Photo One / Profimedia

Šarlin od Monaka

Pre braka sa princom Albertom od Monaka Šarlin je bila proslavljena južnoafrička plivačica i, štaviše, takmičila se na Olimpijskim igrama za svoju zemlju. Budućeg supruga je srela upravo posle jedne trke.

Princeza Sofija
foto: Profimedia

Princeza Sofija

Švedska javnost nije bila oduševljena princezom Sofijom Helkvist, koja je udata za tamošnjeg princa Karla Filipa, zbog njene "rijaliti karijere", kao i naslovnice u toplesu za časopisa "Slitz".

Princeza Sofija, Sofija Helkvist
foto: You Tube Printscreen / Adde133

Međutim, nekadašnja manekenka je oduševila sve Šveđane volontiranjem i predanim radom tokom pandemije.

Meri, princeza od Danske

Meri Donaldson iz Australije je imala karijeru u oglašavanju, radeći za agenciju u Melburnu nakon što je 1994. diplomirala trgovinu i pravo. Posle smrti majke 1997. godine, putovala je dve godine, kako bi se izborila sa bolom, a vratila se 1999. u Australiju zbog poslovne ponude u Sidneju, gde je i počela njena kraljevska bajka. Naime, prestolonaslednika Frederika od Danske upoznala je u tamošnjem pabu "Slip Inu", tokom Olimpijskih igara 2000. godine.

Varnice među njima su se odmah pojavile, a par je ubrzo započeo vezu na daljinu. Konačno, Meri je odlučila 2001. da se preseli na drugu stranu okeana - prvo u Pariz, gde je predavala engleski jezik. Sledeće godine preselila se u Kopenhagen i započela ulogu u Microsoftu.

Masako Ovada
foto: Kazuhiro NOGI / AFP / Profimedia

Masako, carica Japana

Diplomirala je ekonomiju na Harvardu i magistrirala je međunarodne odnose na Oksfordu. Gradila je obećavajuću diplomatsku karijeru u japanskom Ministarstvu spoljnih poslova, zbog koje je čak dva puta odbila bračnu ponudu prestolonaslednika Japana Naruhita, kojeg je upoznala 1986. godine. na čajanki. Princ je bio očaran njom, te nije odustajao tako lako. Napokon, Masako je, navodno nakon uveravajućeg poziva tokom kojeg je princ očigledno tvrdio da je biti princeza samo „još jedan oblik diplomatije“, prihvatila 1992. godine njegovu treći ponudu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs