DINA JE NAJMODERNIJA PRINCEZA ARAPSKOG SVETA: Ali njen način života šokira narod i ZAPADA I ISTOKA

Princeza Dina udata je za sultana i pra nekoliko godina živi paralelno u Njujorku i Rijadu - međutim, narod ne može čudom da se načudi njihovom stilu života

Lifestyle
Autor:
DINA JE NAJMODERNIJA PRINCEZA ARAPSKOG SVETA: Ali njen način života šokira narod i ZAPADA I ISTOKA
Princeza Dina je najmodernija žena istoka, Foto: hristopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Princeza Dina (47) ovih dana je viđena kako šeta ulicama Njujorka u pratnji supruga, dok su se vraćali sa jednog od buvljaka. Njen suprug Sultan bin Fahad bin Naser bin Abdul je poznati kolekcionar starih predmeta koje rado nabavlja na pijacama i kod preprodavaca. On veoma ceni i poštuje istoriju i našao je način da je poveže sa kulturom i umetnošću.

To je toliko neobično s obzirom da par pripada kraljevskoj porodici, a žive kao obični građani Amerike - kad su u ovoj zemlji. Kada odu u Rijad, oni se ponašaju u skladu sa tom zemljom, ali nikako kao pripadnici kraljevske porodic što veoma čudi narod i Istoka i Zapada.

1 / 5 Foto: Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Njih dvoje vode sasvim neobičan život. Naime, iako pripadaju kraljevskoj kući, Dina i Fahad žive sa decom u Njujorku i vode veoma zapadnjački život.

Par je u braku od 1998. godine i imaju troje dece: ćerku i dečake blizance. Ova arapska porodica je većinu svog života provela zajedno u Njujorku, a zatim se preselila u Rijad, mada se Njujorku rado vraćaju i to često. Princeza ima vrlo razvijen modni biznis, otvorila je pregršt sopstvenih butika i često je prisutna na svetskim modnim revijama. Njena kratka kosa, prelep osmeh i savršena figura potiru sve predrasude o orijentalnim ženama. Bila je i glavna urednica prvog arapskog izdanja časopisa Vogue, ali samo dva broja, nakon čega je iz nepoznatog razloga dobila otkaz.

Princeza Dina je ćerka ekonomiste koji je nekada živeo u Santa Barbari, a odrastala je čitajući Vog, pa je svoje viđenje modu povezala sa istonjačkom kulturom.

"Muslimanska zajednica se ne razlikuje od bilo koje druge zajednice. Moderne muslimanke su veoma napredne u modi. Tokom poslednje decenije žene na Bliskom istoku postale su nevrovatno moderne i upoznate sa trendovima," ispričala je Dina za američki Vog.

Pogledajte još neka njena modna izdanja:

1 / 9 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs