KADA SU DOKTORI VIDELI LICE MAJKLA DŽEKSONA NA OBDUKCIJSKOM STOLU - ŠOKIRALI SU SE: Kosu nije imao, a ovo je istetovirao

Kada je umro, Majkl Džekson je imao 50 godina, a estetske operacije i anoreksija trajno su uništile njegovo telo

Vip priča
Autor:
KADA SU DOKTORI VIDELI LICE MAJKLA DŽEKSONA NA OBDUKCIJSKOM STOLU - ŠOKIRALI SU SE: Kosu nije imao, a ovo je istetovirao
Kako je izgledao Majkl Džekson kada je umro?, Foto: Nancy Kaszerman / Zuma Press / Profimedia

Onaj momenat kada je Majkl Džekson izveo "moonwalk" na ples se gleda drugim očima. Upravo ovaj ples je Majkla Džeksona vinuo u sam vrh popularnosti, ali mnogi se pitaju ko je njega naučio da pleše ovako.

"Moonwalk sam naučio od dece, prelepe crne dece koja žive u getu, oni su brilijantni i imaju taj prirodni talenat za ples, oni su smislili ovaj ples i sve ono što ga čini posebnim, " priznao je jednom prilikom Majl Džekson.

Istina je da bi samo jedan istinski talentovan čovek mogao da prizna odakle mu ideja za pokrete koje su ga proslavili. Malo ko bi zaslugu dao drugome, a Majkl Džekson je uradio upravo to u jeku svoje slave.

Međutim, pored neverovatnog talenta Majkl Džekson će zauvek biti upamćen i po teškim trenucima koji su obeležili njegov život i karijeru.

Koža mu je zaista prirodno bledela

Tokom svoje mladosti, Majkl Džekson je imao srednje braon, afro-američki ten, ali 1980-ih godina njegova koža se znatno posvetlila. Upitan, Majkl je tvrdio da ima stanje koje se zove „vitiligo“. Godinama kasnije, njegov izveštaj sa autopsije je potvrdio tu tvrdnju. Vitiligo je nestaje redak poremećaj kože koji uzrokuje da ćelije koje proizvode melanin ne funkcionišu i propadaju. Tačan uzrok je nepoznat, ali je vezan za autoimuni sistem. Vitiligo ne funkcioniše na ujednačen način. Manifestuje se u mrljama koje imaju tendenciju da stalno rastu i menjaju oblik. Džekson je izbeljivao kožu kremom po imenu Porcelana, ali ne znamo da li je izbeljivanje bilo pokušaj da se izjednače fleke ili je samo izbeljivanje izazvalo vitiligo.

Majkl je bio veoma blizak sa svojim dermatologom, dr Arnoldom Klajnom. Čak je i oženio njegovu medicinsku sestru, Debie Rove, koja je kasnije rodila Majklovu decu, Majkla mlađeg i Pariz Džekson.

Majkl Džekson
foto: Ilpo Musto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Od 1984 godine - Majkl Džekson je bio ćelav

Iako je izgledalo kao da Majkl Džekson ima gustu, crnu kosu, on je od 1984. godine bio ćelav i nosio je perike.

Sve je to došlo kao posledica nesreće na setu kada se zapalio na bini i tom prilikom je ostao bez kose. Pevač je trajno istetovirao šiške na čelu, da bi preko toga nosio periku.

Ta nesreća je u neku ruku naterala Majkla Džeksona na veliku zavisnost od lekova protiv bolova, ali i na plastičnu hirurgiju.

Osim dve operacije nosa, Majkl je hirurškim putem napravio i rupice na bradi. Lekari su sugerisali da je Džekson patio od telesnog dismorfnog poremećaja. Veruje se da je imao operaciju da napuni svoje obraze, istanji usne i podigne čelo i td.

Druženje sa majmunom

Majkl Džekson je kupio šimpanzu kao bebu iz ustanove za istraživanje primata u Teksasu. Malu šimpanzu svuda je vodio sa sobom, čak ju je držao u rukama tokom nastupa, a naučio ju je da jede sa njim za stolom, da koristi toalet i ponaša se pristojno.

Međutim, kako je odrastala šimpanza je postajala sve agresivnija, pa uplašen za život svog sina, Majkl je šimpanzu odveo u prihvatilište gde živi do danas.

Zlostavljanje

Kao dete, Majkl je pretrpeo teško zlostavljanje od strane svog oca, tako da je svaki put povraćao kada bi ga video. Otac ga je tukao bičem, psova i uterivao mu strah u kosti.

Sumnja se da je zbog toga Majkl Džekson u svom odraslom dobu privlačio sebi dečake, jer se bojao društva starijih ljudi.

Zbog toga je kupio ranč Neverland po uzoru na Petra Pana i dečake koji nikad ne odrastu.

U početku se činilo da Majkl samo pokušava da povrati detinjstvo u kojem nikada nije mogao da uživa. Ali mračne optužbe pojavile su se 1993. godine, kada ga je Evan Čendler optužio da je zlostavljao njegovog 13-godišnjeg sina Džordana. Majklova osiguravajuća kompanija nagodila se van suda za 15 miliona dolara.

Majkl Džekson
foto: Lionel Hahn / Zuma Press / Profimedia

Kasnije će se ispostaviti da ni Evan Čendler nije baš tako smeran čovek, jer je optužen da je tukao svog sina i da je namerno drogirao pacijente. Pet meseci nakon što je Majkl Džekson umro, Evan se ubio hicem iz pištolja.

Narednih godina optužbe za zlostavljanje dece od strane Majkla Džeksona su se nastavile, da bi ga sud 2005. godine proglasio nevinim.

Bilo kako bilo, odnosi Majkla Džeksona sa decom nisu bili tako naivni jer im je dozvoljavao da spavaju sa njim u krevetu, ali nikad nije dokazano da ih je seksualno zlostavljao.

Izgled

Imao je 50 godina kada je umro, a estetske korekcije i anoreksija trajno su uništile njegovo telo.

Obdukcija je kasnije otkrila da je pevač imao užasne rane i ožiljke po čitavom telu.

Pošto je zbog anoreksije konzumirao samo jedan mali obrok dnevno, obdukcija je u njegovom želucu našla samo gomilu pilula.

Kosu nije imao, samo periku, dok je imao istetovirane šiške i obrve, a usne je tetovirane u crveno.

Čitava koža mu je bila prošarana što je potvrđivalo da je zaista patio od vitiliga.

Istina je da je Majkl Džekson bio najbolji plesač svih vremena. Iako nije izmislio ples moonwalk on je svaki dan usavršavao ove pokrete.

Međutim, čak ni Majkl nije bio sposoban da prkosi gravitaciji — u muzičkom spotu za „Smooth Criminal“, on se vidi kako stoji pod uglom od 45 stepeni, što je daleko iznad mogućnosti bilo kog čoveka. Pevač je to postigao pomoću specijalno osmišljenih cipela, koje je kasnije patentirao.

Ukoliko volite ples gledajte novi plesni spektakl na Kurir Televiziji "Rame uz Rame sa Draganom" svakog vikenda u 20h.

14 plesača pokazaće vam svoje umeće uz nadzor nenadmašne Dragane Mirković.

Rame uz rame sa Draganom
foto: Promo

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs