ONAJ DAN KADA JE LUK PERI UMRO, HOLIVUD JE ZANEMEO: Niko nije ni pomišljao da se ovako nešto može desiti baš njemu

Luk Peri je imao samo 52 godine kada je preminuo od moždanog udara. To je bila smrt koja je šokirala Holivud

Vip priča
Autor:
ONAJ DAN KADA JE LUK PERI UMRO, HOLIVUD JE ZANEMEO: Niko nije ni pomišljao da se ovako nešto može desiti baš njemu
Foto: Profimedia

Luk Peri će zauvek biti Dilan Mekej, loš dečak tinejdžer srcelomac iz hit serije Beverli Hils, 90210. Možda je zato smrt Luke Perija u dobi od samo 52 godine bila posebno šokantna.

Iako se pojavljivao u bezbroj serija, TV projekata i filmova, Luk Peri je bio najpoznatiji po ulozi u Beverli Hils seriji.

Ali on nije bio jedan od onih glumaca koji su se bahato ponašali, koji su jurili za slavom, on je živeo miran život sa svoje dvoje dece: Džeka i Sofi.

Poslednjih meseci njegovog života izgledalo je da mu sve ide od ruke. Njegova serija Riverdejl bila je veoma gledana, dok je na privatnom planu pored sebe imao verenicu Vendi Medison Bauer.

Ali onda, 27. februara 2019, glumac je doživeo iznenadni moždani udar u svom domu u Los Anđelesu. Prebačen u bolnicu, Luk Peri navodno „nikada nije došao svesti“ i preminuo je pet dana kasnije, 4. marta 2019.

Luk Peri
foto: Profimedia

Ko je bio Luk Peri?

Rođen 11. oktobra 1966. godine u Ohaju, Luk Peri je bio odgajan da zna sve o farmerskom načinu života. U školi je bio poznat kao veliki zavodnik, pa mu nije teško pala uloga lika u 90210 koju je igrao. Te davne 1992. godine rekao je novinarima kako mu je otac bio pijan i nasilan, da su mu se roditelji razveli kada je imao samo 6 godina, dok je Luk ostao blizak sa majkom i kasnije sa očuhom.

Nije mu bilo lako da se snađe u svetu glume. 216 puta je bio odbijen za različite uloge, ali sve se promenilo kada je počeo da glumi u seriji Beverli Hils.

Peri, koji je glumio "lošeg dečka" Dilana Mekeja, bio je jedna od zvezda emisije. Ali Peri je bio oprezan prema slavi i potpuno je odbacio oznaku „idol tinejdžera“.

"Čoveče, mrzim te dve jebene reči", rekao je 1991. godine. "Ja sam jednostavan momak… Ne treba mi puno toga."

Luk Peri
foto: Profimedia

Kako je njegova karijera napredovala, Peri je pokušao da se otrese svoje reputacije "nevaljalog Dilana" i čak je napustio 90210 na dve sezone. Imao je uspehe i padove, ali onaj momenat kada je umro, njegova karijera je napokon bila na onom putu na kojem je on hteo da bude.

Šokantna smrt Luka Perija

Taman kada mu je život postao baš onakav kakav je hteo, desila se smrt.

Dilan Mekej, Serija Beverli Hils, Luk Peri
foto: Profimedia

Peri je 27. februara doživeo „masivni“ moždani udar dok je bio u svom domu u Los Anđelesu. Hitno je prebačen u bolnicu, gde su njegova verenica, deca i bivša supruga s nestrpljenjem čekali svaku vest.

Nažalost, nakon pet dana, Luk Peri je umro 4. marta. Imao je samo 52 godine.

Smrt Luka Perija bila je posebno šokantna jer je bio tako mlad i izgledalo je kao da je dobrog zdravlja.

Iako je Luk često govorio da će biti Dilan iz Beverli Hilsa dok ne umre, ljudi ga ipak pamte kao neverovatno ljubaznog i dobrog čoveka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs