Švedska kraljevska porodica

Od omražene rijaliti zvezde do omiljene princeze: Prelepa vojvotkinja od Varmlanda ne prestaje da oduševljava! (FOTO)

Švedska princeza radi kao volonter u bolnici“ Sofijahemet”.

Vip priča
Autor:
Od omražene rijaliti zvezde do omiljene princeze: Prelepa vojvotkinja od Varmlanda ne prestaje da oduševljava! (FOTO)
Princeza Sofija, Foto: Profimedia

Nakon što je prošla trodnevnu medicinsku obuku princeza Sofija, vojvotkinja od Varmlanda je počela da radi u bolnici u Stokholmu, gde je bila zadužena za negu pacijenata obolelih od koronavirusa, kuvanje i čišćenje soba.

Kraljevina Švedska jedna je od retkih zemalja koja nije uvela rigorozne vanredne mere. U dogovoru s medicinskim stručnjacima, njeni zvaničnici opredelili su se da se protiv korona virusa bore strategijom koja se oslanja isključivo na ličnu odgovornost građana. Kafići, restorani, kozmetički saloni, teretane i firme rade kao i obično, granice su otvorene. Deca mlađa od 16 godina pohađaju regularnu nastavu.

foto: Profimedia

Ovo, samo naizgled, ispravno rešenje. Nažalost, rezultiralo je velikim brojem zaraženih i preminulih. Od početka pandemije registrovano je više od 23.000 obolelih, ugasilo se nešto više od 2800 života. Zaražen je i dobar deo medicinskog osoblja.

Ova poražavajuća statistika, međutim, nije obeshrabrila princezu Sofiju, vojvotkinju od Varmlanda (35), da obuče plavu uniformu i priključi se dobrovoljačkim redovima. Počela je da radi na odeljenju nege u bolnici “Sofijahemet”, čiji je pokrovitelj i počasna predsednica.

I ranijih godina bila sam uključena u poslove bolnice “Sofijahemet”. Izuzetno je korisno imati priliku da pomognete u ovako teškim vremenima

Princeza Sofija kuva i čisti bolničke sobe

Zadužena je za čišćenje bolničkih soba, pripremanje obroka, ali i brigu o pacijentima, a iako je u pitanju stepen jednostavnije nege, nedelju dana ranije morala je da prođe odgovarajuću medicinsku obuku.

Reč je o ubrzanom trodnevnom medicinskom kursu Univerziteta

“Sofijahemet”, u čemu su joj se pridružili i radnici avio-kompanije SAS, takođe spremni da učestvuju u borbi protiv COVIDA-19.

– I ranijih godina bila sam uključena u poslove bolnice “Sofijahemet”. Međutim, posebno mi je drago što imam priliku da pomognem i u ovim teškim vremenima – napisala je Sofija na zvaničnom “instagram” profilu, kojim rukovode ona i njen suprug, vojvoda od Varmlanda, princ Karl Filip (40).

Vanbračna deca, golotinja i seks: 9 najvećih skandala novijeg doba koje bi kraljevska porodica najradije da zaboravi! (FOTO)

Princeza Sofija i princ Karl Filip

Prinčevski par ima dvoje dece – Aleksandra, vojvodu od Sodermanlanda (4) i Gabrijela, vojvodu od Dalarna (2).

Sofija i Karl širom sveta su poznati po humanitarnom radu. Takođe, pokrenuli su i fondaciju koja se bori protiv govora mržnje i onlajn zlostavljanja. Upravo se sa tim problemima na početku veze sa Karlom Sofija lično susrela.

Od rijalitiji zvezde do princeze

Budući da je pre stupanja u emotivnu vezu sa uglednim članom kraljevske porodice javnosti bila poznata kao model s naslovnice muških magazina, a kasnije i kao učesnica rijaliti šou-programa, bila je osporavana. Pogrdne nazive dodeljivali su joj čak i nakon rođenja prinčeva.

Tog perioda nerado se seća, a svojevremeno je otkrila da je dosta vremena i truda uložila kako bi je građani prihvatili.

– Susrela sam se s ogromnom količinom mržnje od ljudi koji me nikada uživo nisu videli niti lično poznavali, ali su imali određene pretpostavke o meni i mom ljubavnom životu. Bila sam veoma iznenađena i moram da priznam da je sve to mnogo uticalo na mene. Nikako nisam mogla da razumem zašto imaju potrebu da iskažu loše mišljenje o meni. Bio je to veoma težak period za mene – kazala je ranije princeza koja, verujući da je psihičko zlostavljanje sve prisutnije i među decom, sa suprugom redovno drži tribine za najmlađe i poziva na ljudskost i dobročinstvo.

Kraljevska porodica vrti milione: Evo koliko zarađuju,a samo su princeze Beatris i Eugenija zaposlene!

foto: Profimedia

– Bila sam već odrasla kada su ružne stvari počele da mi se događaju. Sve to me je veoma pogađalo i brinulo. Mogu samo da pretpostavim šta se događa u jednom školskom okruženju i koliko veliko to može da bude u dečjoj perspektivi. Deca nemaju iste poglede na svet kao mi odrasli i u tom dobu još ne razumeju da ne treba da se obaziru na takve stvari – objasnila je vojvotkinja koja je s vremenom prestala da reaguje na ružne napise i spekulacije.Mnogo je radila na svom samopouzdanju. U međuvremenu je naučila i da oprosti onima koji su pokušali da joj unište brak i reputaciju.

– Što se mene tiče, to je sve ostalo negde u prošlosti – priznala je Sofija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs